Prima pagină » Eveniment-Social » Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos lansează Proiectul „Terapii alternative pentru elevii cu deficiențe de vedere”
Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos lansează Proiectul „Terapii alternative pentru elevii cu deficiențe de vedere”

Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos lansează Proiectul „Terapii alternative pentru elevii cu deficiențe de vedere”

10 mai 2021, 19:21,
în Eveniment-Social

Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos anunță începerea proiectului „Terapii alternative pentru elevii cu deficiențe de vedere” finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow. Proiectul inițiat de Liceul Special „Moldova”, care se va desfășura în perioada mai-iunie 2021, își propune implicarea elevilor cu deficiențe de vedere în cadrul unor activități de educație non-formală, cu scopul de a dezvolta abilități cognitive, fizice, de relaționare și de comunicare.

În cadrul celor 10 săptămâni de proiect se vor organiza 3 ateliere de Meloterapie, 3 ateliere de Educație non-formală folosind metodele Cafenea Publică, Teatru Forum, Cazino și 1 atelier de învățare prin joc de rol EduLarp, la care vor participa 45 de elevi cu deficiențe senzoriale de vedere, îndrumați de 6 profesori.

“Urmărim de fiecare dată cu interes lansarea programelor de finanțare și încercăm prin intermediul comisiei de proiecte de la nivelul școlii, să accesăm cât mai multe fonduri care să vină în sprijinul elevilor nostri și să realizăm activități folositoare care să contribuie la dezvoltarea deprinderilor de viață independentă”, a declarat Pristavu Margareta, director în cadrul Liceului Special “Moldova” și unul dintre coordonatorii acestui proiect.

“În cadrul proiectului „Terapii alternative pentru elevii cu deficiențe de vedere” vom implica 45 de elevi alături de 6 profesori de la Liceul Special „Moldova”,  care vor  desfășura activități de educație non-formală prin metode creative și atractive, în care vom aborda teme precum discriminarea, reziliența, educația financiară. De asemenea vom organiza și câteva ateliere de meloterapie, benefice pentru sănătatea fizică și psihică a beneficiarilor noștri. Durata unui atelier de învățare va fi de 90 de minute, iar numărul maxim de participanți în cadrul unui atelier va fi de 10 elevi, pentru că ne dorim să repectăm măsurile de distanțare și să desfășurăm activitățile în condiții de siguranță.” au declarat Doru Gabriela și Iftode Liliana, cadre didactice în cadrul Liceului Special “Moldova” și coordonatorii acestui proiect.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.  Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`