Prima pagină » Eveniment-Social » Liceenii ieșeni vor putea studia, gratuit, într-un liceu din America! Bursele de studiu sunt oferite prin intermediul programului FLEX
Liceenii ieșeni vor putea studia, gratuit, într-un liceu din America! Bursele de studiu sunt oferite prin intermediul programului FLEX

Liceenii ieșeni vor putea studia, gratuit, într-un liceu din America! Bursele de studiu sunt oferite prin intermediul programului FLEX

15 aug. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Liceenii ieșeni vor putea studia, gratuit, într-un liceu din America, prin accesarea Programului Future Leaders Exchange (FLEX). Înscrierile se fac până la data de 26 septembrie 2024, însă doar 30 de elevi, din toată țara, vor avea această ocazie unică de a studia peste ocean.

Burse de studiu în America pentru liceenii ieșeni

Liceenii ieșeni vor putea studia, timp de un an, la un liceu american și vor putea locui împreună cu o familie americană! Doar 30 de elevi, de clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, din toată țara, vor avea ocazia de a studia peste ocean. Toate costurile sunt acoperite prin program.

Pentru ca elevii să poată fi selectați de programul FLEX, aceștia trebuie să fie născuți între perioadele 15 iulie 2007 – 15 iulie 2010, să fie în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, în anul școlar 2024-2025, să studieze engleză în liceu și să îndeplinească criteriile de obținere a vizei. Selecția liceenilor se face integral, de către o comisie de selecție din SUA, formată din profesioniști din varii domenii. Nicio selecție nu se face în România.

Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între cetățenii Statelor Unite ale Americii și cetățenii altor țări, astfel încât, liceenii să aibă ocazia de a învăța mai multe despre SUA și, respectiv, de a le face cunoscute și acestora, americanilor, țările lor de origine.

Iată în ce constă procesul de recrutare

Solicitanții pot participa la procesul de recrutare din orice locație cu acces la internet, utilizând fie un dispozitiv mobil, fie un computer. Recrutarea FLEX include trei runde riguroase de testare. Prima rundă este deschisă în perioada lunilor august – septembrie 2024. Această rundă include o aplicație online preliminară și 3 întrebări de tip eseu, care trebuie trimise în termen de 10 zile de la deschiderea aplicației online, pe platforma AIS.

În cea de-a doua rundă, elevii vor fi invitați să participe la un test de engleză online. Ultima rundă va începe în octombrie 2024 și va include un interviu de grup și unul individual, încă 3 întrebări de tip eseu și o aplicație online. Ulterior, elevii selectați după această evaluare vor fi invitați să susțină un test complex de limbă engleză.

După primirea aplicațiilor din partea tuturor candidaților, documentele sunt trimise la Washington, D.C., unde o comisie de selecție le va examina. Rezultatele competiției sunt așteptate în perioada lunilor aprilie – mai 2025.

După ce vor fi publicate rezultatele, finaliștii și cei care se află pe lista de rezervă vor avea de pregătit documentele necesare plecării, precum și viza SUA, și înregistrarea la școală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *