Prima pagină » Eveniment-Social » Liber la angajari pentru medicii fara rezidentiat
Liber la angajari pentru medicii fara rezidentiat

Liber la angajari pentru medicii fara rezidentiat

24 mai 2011, 22:14,
Magda Olteanu în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:221765;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Absolventii facultatilor de medicina care nu au promovat examenul de rezidentiat, incepand cu promotia 2005, se pot angaja in spitale, in cabinetele medicilor de familie, prin concurs, incepand cu 24 mai @ Salarizarea lor se va face la nivelul functiei de medic stagiar, iar fondurile vor fi asigurate de unitatea medicala

Spitalele, cabinetele medicilor de familie sau unitatile medicale private pot angaja absolventi ai facultatii de medicina care nu au promovat examenul de rezidentiat. Dupa cum a informat Ministerul Sanatatii, de ieri, acesti absolventi vor putea fi angajati ca medici cu competente limitate cu contract individual de munca pe perioada determinata sau nedeterminata. Cei care nu au promovat examenul de rezidentiat incepand cu promotia 2005 isi vor desfasura activitatea sub supravegherea medicului specialist sau primar nominalizat de managerul unitatii medicale sau a titularului cabinetului individual de medicina de familie. „Spitalul care doreste sa angajeze medici cu competente limitate va face o solicitare catre Ministerul Sanatatii pentru aprobarea locurilor disponibile. Este vorba de modificarea organigramei unitatii medicale prin angajarea acestor medici si trebuie sa aiba aprobarea ministerului. Este posibil sa se faca solicitare si catre Directia de Sanatate Publica, dar oricum trebuie si avizul ministerului. Bineinteles ca acesti medici se vor angaja pe baza de concurs, pentru ca nu exista alt criteriu de angajare”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul Directiei de Sanatate Publica Iasi.
Pentru ca vor avea competente limitate, acesti medici vor putea indeplini anumite sarcini in acordarea asistentei medicale si continuarea dezvoltarii abilitatilor profesionale si cunostintelor dobandite pe parcursul facultatii. Doctorii cu competente limitate pot sa faca examinarea si triajul pacientilor, sa intocmeasca si sa completeze fisa de observatie la internare, sa informeze pacientul cu privire la particularitatile bolii si terapiei recomandate, respectand indicatiile medicului specialist sau primar, sa insoteasca bolnavul la investigatiile prescrise si sa-l informeze asupra procedurilor respective si necesitatea efectuarii lor. De asemenea, ei trebuie sa urmareasca evolutia pacientilor aflati la tratament si sa aduca la cunostinta medicului supraveghetor evolutia curenta a bolnavilor aflati la tratament.
Dupa cum a precizat Ministerul Sanatatii, salarizarea medicilor cu competente limitate se va face la nivelul functiei de medic stagiar, iar fondurile vor fi asigurate de unitatea sanitara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`