Prima pagină » National » Lia Olguta Vasilescu taxează gafa uriaşă a ministrului Muncii, Violeta Alexandru
Lia Olguta Vasilescu taxează gafa uriaşă a ministrului Muncii, Violeta Alexandru

Lia Olguta Vasilescu taxează gafa uriaşă a ministrului Muncii, Violeta Alexandru

05 aug. 2020, 09:19,
George Cristian în National

Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, taxează gafa actualului ministru al Muncii, Violeta Alexandru, care a anunțat că va promova o modificare legislativă care există deja.

Lia Olguta Vasilescu taxează gafa uriaşă a ministrului Muncii, Violeta Alexandru

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu a taxat gravă greşeală făcut de actualul ministru. Lia Olguta Vasilescu a afirmat faptul că, deja de un an pe funcţia de ministru, Violeta Alexandru nu a citit legea pensiilor. În altă ordine de idei, Lia Olguta Vasilescu a afirmat faptul că până acum, pe baza legii au beneficiat mii de pensionari.

„Doamne fereşte! E deja de un an ministru şi nu a citit legea pensiilor încă! De un an se plânge de inechităţile care sunt deja corectate! Iar ea trebuia să aplice noua lege şi să se apuce de recalculare de 6 luni!!! Acum vorbeşte de cumpărarea anilor de vechime pentru pensie care deja e în vigoare de câţiva ani… Sunt mii de pensionari care au beneficiat de acest drept! Chiar nu o convinge nimeni să citească legea pensiilor şi să nu mai tot bată câmpii? Incredibil câtă incompetenta!”, scrie Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Violeta Alexandru, gafa uriaşă marţi

Violeta Alexandru a declarat marți că Legea Pensiilor trebuie să sufere anumite modificări, ministrul apreciind că în cuprinsul ei anumite lucruri nu sunt clare

„Prima modificare pe care aş intenţiona să o fac este legată de posibilitatea oamenilor de a-şi cumpăra, de a putea recupera din spate perioade pentru care nu au contribuit. Ar fi o potenţială modificare pe care o voi pune în dezbatere publică, voi vedea reacţiile şi apoi voi decide”, a declarat ministrul Muncii.

Lia Olguța Vasilescu, a ieșit sâmbătă din nou la atac împotriva omologului său liberal, Violeta Alexandru.

Fostul ministru al Muncii în guvernarea social-democrată, Lia Olguța Vasilescu, a ieșit sâmbătă din nou la atac împotriva omologului său liberal, Violeta Alexandru.

Încă o dată, mărul discordiei se dovedește a fi chestiunea pensiilor, mai precis graficul recalculării acestora.

”În care grafic vă încadrați voi?”
”Presa: „Când începeți recalcularea tuturor pensiilor, conform noii legi?”
Violeta Alexandru: „Suntem în grafic!”
În care grafic vă încadrați voi? Că recalcularea pensiilor trebuia să înceapă la 1 ianuarie 2020! Adică acum 6 luni! Cât de defazați sunteți…”, a scris Lia Ogluța Vasilescu sâmbătă pe Facebook.

Florin Cîțu a vorbit despre eşalonarea măririi pensiilor

Ministrul de Finanţe din Guvernul Orban a vorbit, în cursul serii de miercuri, 29 iulie 2020, la un post de televiziune faptul că se ia în calcul o mărire a pensiilor cu 10%, de la 1 septembrie. Totuşi, acesta a afirmat că pensiilor vor putea fi mărite eşalonat până se va ajunge la 40%. Mărirea eşalonată s-ar putea întinde pe mai mulţi ani.

Vom prezenta, pentru că aici legea pensiilor introduce și alte elemente. Începând cu 1 ianuarie va trebui să modificăm mai multe lucruri, dar, da, vom avea și acolo o eșalonare. Nu cred că mai există vreun guvern în lume care să crească cheltuielile permanente. Da, bineînțeles, au făcut lucrurile pe care le-am făcut și noi: au dat ajutor de șomaj tehnic, ajutoare temporare, dar aici e vorba despre o creștere de cheltuieli permanente, care se va vedea în bugetele viitoare. Nu cred că există astăzi vreun guvern – sau nu știu eu – în lume care să crească cheltuielile permanente”, a mai opinat Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024