Prima pagină » National » Lia Olguța Vasilescu nu ascultă de Klaus Iohannis. Organizează târg de Crăciun în Craiova: „Oamenii trebuie să se bucure de spiritul sărbătorii”

Lia Olguța Vasilescu nu ascultă de Klaus Iohannis. Organizează târg de Crăciun în Craiova: „Oamenii trebuie să se bucure de spiritul sărbătorii”

19 nov. 2020, 23:20,
Bianca Rebegea, în National

După ce liderul statului, Klaus Iohannis, a criticat organizarea târgurilor de Crăciun, Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, îi arată că se poate. Aceasta declară că târgul de organizat de ea respectă toate condiţiile şi că oamenii trebuie să se bucure de spiritul sărbătorilor.

Pe de altă parte, în multe orașe din țară, organizarea unor astfel de târguri devine istorie. De exemplu, în Buzău și Piatra Neamț s-a renunțat la această practică, însă primarul Craiovei nu se lasă sub nicio formă.

”Respectăm absolut toate condiţiile legale, nu văd de ce ar trebui să renunţăm la aceste căsuţe, pentru că se respectă regulile respectate de comcercianţii care au chioşcuri în Craiova, care au alte tipuri de magazine, deci, suntem în legalitate 100%. Cred că oamenii totuşi trebuie să se bucure de spiritul sărbătorii de Crăciun, care este cea mai mare sărbătoare creştină”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Marți, președintele Klaus Iohannis a declarat că, în plină pandemie, organizarea târgurilor de Crăciun este „imposibilă şi inoportună”.

„După părerea mea, organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuşi încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă şi inoportună. (…) Da, aceste târguri de Crăciun, în acest an, cu siguranţă nu se pot organiza”, a declarat Klaus Iohannis în conferință de presă de la Palatul Cotroceni.

Lia Olguța Vasilescu: „Pentru a evita aglomerația, anul acesta avem două locuri în care vor fi montate căsuțele”

Primarul Craiovei a postat pe o pagină de socializare o serie de fotografii cu unele dintre căsuțele, care vor face parte din târgul de Crăciun din acest an. Imaginile sunt însoțite de următorul mesaj:

„Au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun. Pentru a evita aglomerația, anul acesta avem două locuri în care vor fi montate căsuțele, Piața Buzești si Piața Mihai Viteazul, iar in Parcul Romanescu va fi iluminat de sărbători în fața Casei Bibescu. Spre deosebire de anii trecuți, căsuțele pentru comercianți sunt vopsite în culorile Crăciunului și vor fi ornate cu ramuri de brad și instalații de lumini, iar în zona Centrului Istoric vor fi puse în valoare mai ales clădirile. Având în vedere ca Târgul de Crăciun din Craiova este inclus, anul acesta, în topul Forbes, ne dorim să aveți sărbători de poveste.❤️❤️❤️”, a scris pe Facebook Lia Olguța Vasilescu.

Raed Arafat, despre sărbătorile de iarnă: „Vom fi în plină pandemie, valul 2”

Și Raed Arafat, șeful Departamentului de Urgență, a vorbit despre sărbătorile de iarnă, care se apropie cu pași repezi.

Arafat afirmă că luna decembrie va fi o lună de foc pentru țara noastră. El precizează că nu ne vom mai putea bucura de sărbătorile de altă dată, ci vom fi limitați de măsurile impuse de pandemie.

Nu vor fi sărbători că altădată, nu putem să ne aşteptăm la sărbători că şi în decembrie 2019. Limitele generale le ştim deja: masca cred că vă fi şi atunci, distanţarea vă fi şi atunci, limitele la activităţile în spaţii închise vor fi şi atunci, cel mai probabil. Dacă vor fi alte măsuri, asta nu am cum să prezic de acum, dar important e să sesizăm cu toţii că nu vom avea o sărbătoare similară cu cea din 2019. (…) Vom fi în mijlocul pandemiei, valul 2, şi vom fi şi cu risc că dacă nu respectăm regulile să ne trezim cu o creştere în ianuarie-februarie. Încă vom fi în timpul iernii, care este sezonul preferat de acest virus”, a precizat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *