Prima pagină » National » Lia Olguța Vasilescu, îngrijorată de problemele ce vor apărea la începerea anului școlar
Lia Olguța Vasilescu, îngrijorată de problemele ce vor apărea la începerea anului școlar

Lia Olguța Vasilescu, îngrijorată de problemele ce vor apărea la începerea anului școlar

25 aug. 2020, 10:02,
Cristian Zavastin, în National

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu este îngrijorată de problemele ce vor apărea la începerea anului școlar. Fostul ministru al Muncii susține că îşi va lăsa băiatul la şcoală, deşi ştie că va fi greu.

„Aşa cum ne spun specialiştii, această pandemie poate să dureze şi până la doi ani de zile. Nimeni nu poate să stea în casă timp de doi ani de zile, cu atât mai mult copiii”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu susține că va fi foarte greu pentru copii să reziste cu masca pe față la toate orele de curs.

„Şi în aceste condiţii, cu siguranţă îmi voi trimie copilul la şcoală. Va fi foarte greu să reziste la ore cu masca pe figură“, menționează Lia Olguța Vasilescu.

Viceprimarul Timișoarei nu-și lasă copilul la școală

Viceprimarul UDMR al Timişoarei, Farkas Imbre, nu are încredere că regulile vor fi respectate şi nu vrea să-şi lase copilul la şcoală, pentru moment.

„Părerea mea ca şi părinte este că distanţarea socială şi purtarea măştii patru ore sau şase ore pe zi va fi foarte greu. Vă daţi seama bucuria aceea când se vor revedea, cum o să-i interzici tu să nu se pupe sau sau să se îmbrăţişeze? Vedem exemple unde s-au deschis şcolile şi, din păcate, după două săptămâni, după apariţia unui caz sau două, s-au închis. Până nu o să avem un vaccin, nu vom putea intra în normal”, susține Farkas Imbre.

„Școala trebuie făcută în sălile de curs“

Alți politicieni consideră că școala trebuie făcută în sălile de curs. Este și cazul senatorului PMP Lucian Iliescu, care nu crede în varianta școlii online și spune că trebuie scurtate orele de curs și că nu ar fi necesară purtarea măștii în timpul oreleor de curs.

„Eu nu cred într-o şcoală online, şcoala trebuie făcută în sălile de curs, copiii trebuie să fi ascultaţi, priviţi în ochi de către profesori. Nu mi-aş dori ca copilul meu, dacă într-o zi are temperatură, să fie luat cu salvarea şi dus la spital fără acordul meu. Nu cred că neapărat copilul trebuie să poarte masca în timpul cursurilor. Trebuie să scurtăm orele de curs, de la 50 de minute undeva la 30 de minute”, este de părere senatorul PMP Lucian Iliescu.

Începerea școlii va aduce o creștere a numărului de infectări

Profesorul Alexandru Rafila susține că va avea loc o creştere a numărului de infectări cu COVID-19 după începerea școlii.

„ Numărul de cazuri de COVID-19 va crește după începerea şcolii! Nu cred că a existat vreo ţară în care reîntoarcerea copiilor la şcoală să nu fie însoţită şi de o creştere. Dar acum sunt două elemente pe care le-aş discuta. Dacă până la începerea anului şcolar intrăm într-un trend descendent, să dea Dumnezeu să intrăm în următoarele trei săptămâni, atunci această creştere, dacă va fi controlată prin măsurile pe care reuşim să le luăm împreună“, spune Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la OMS consideră că este necesar de un efort comun, din partea Guvernului, apărinților, dar și a profesorilor pentru a păstra nivelul infectărilor în jurul platoului de 1.200 de infectări zilnice.

„Nu o să reuşească doar Guvernul, trebuie clar parteneriatul copii, părinţi, cadre didactice şi bineînţeles administraţie. Dacă intrăm într-o zonă de descreştere, creşterea fiind moderată ar putea să fie suportabilă, dar dacă noi nu intrăm într-o zonă de descreştere şi continuăm acest platou sau cum doriţi să îl denumiţi şi avem în fiecare zi între 1.200 şi 1.400 de cazuri“, a menționat Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *