Prima pagină » Actualitate » Lia Olguţa Vasilescu, despre campania de vaccinare: „Sunt oameni care au mai multă nevoie”

Lia Olguţa Vasilescu, despre campania de vaccinare: „Sunt oameni care au mai multă nevoie”

18 ian. 2021, 10:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Fostul ministru al muncii Lia Olguţa Vasilescu a vorbit neajunsurile campaniei de vaccinare. Actualul primar al Craiovei a spus ce va face când îi va veni rândul la vaccinare.

„Sunt oameni care au mai multă nevoie de vaccin decât am eu. N-am decis încă. Nu că n-aş vrea să mă vaccinez. Probabil că am să mă vaccinez. Dar nu stiu dacă în această etapă, pentru că sunt foarte mulţi oameni care vor să se vaccineze şi care au mai multă nevoie de vaccin decât am eu. Şi care au probleme de sănătate“, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Lia Olguţa Vasilescu: „Campania de vaccinare a început prost“

Fostul ministru al muncii este de părere că în actuala campanie de vaccinare anti-COVID-19 toate obligațiile au căzut în sarcina administrațiilor locale.

„Campania a început foarte prost, nu există materialul sanitar, nu există seringi. Noi (municipalitatea, n.r.) a trebui să le găsim în spitale, a trebuit să facem un protocol pentru transferul către centrele de vaccinare, dar nu am avut o procedură de achiziţie să le putem lua special pentru centrele de vaccinare. La fel pentru mobilier. Este clar că cineva dintr-un birou a spus «Trebuie deschise centrele de vaccinare. Să se descurce autorităţile locale», fără să se gândească că ne trebuie măcar legislaţie. Cred că sunt foarte mulţi care vor să se vaccineze iar punctele deschise în localităţi nu vor face faţă”, a menționat Lia Olguța Vasilescu.

„Vor să se întoarcă la vremurile cu ziua și arestarea!“

Primarul Craiovei a precizat că PNL și USR-PLUS influențează justiția și doresc revenirea la perioada în care DNA aresta oameni pe bandă rulantă.

„Cred că este posibilă întoarcerea vremurilor în care aveam ziua şi arestarea Depinde foarte mult de politic. Dacă politicul se va implica în continuare pentru arestarea adversarilor politici, toate aceste lucruri se pot întâmpla identic, aşa cum s-a mai întâmplat. Dacă politicul ia mâna de pe justiţie, mi-e greu să cred că (…)

Eu cred că serviciile s-au retras. Dacă nu s-ar fi retras, nu am fi vorbit de procese pe care le câştigăm în instanţă, pe drept. Adică, nu mai există această influenţă a serviciilor (…) La declaraţiile pe care le văd la dl. ministru al justiţiei, eu zic că da. Vor să se întoarcă fix la perioada dinainte. PSD va lupta împotriva abuzurilor, aşa cum a făcut-o de fiecare dată”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

„Trebuiau recalculate 3 milioane de dosare de pensie”

Fostul ministru PSD a opinat că procesul de recalculare a pensiilor trebuia să înceapă în urmă cu un an, la 1 ianuarie 2020.

„În niciun caz nu am împins creşterea de 40% în anul electoral 2020, ştiind că nu vom mai fi la guvernare. Există la ora actuală oameni care au muncit 30 de ani şi primesc pensie minimă. Ce trebuia să se întâmple: de la 1 ianuarie 2020 până în septembrie 2020 ar fi trebuit să se facă recalcularea a 5 milioane de pensii. Când am plecat de la guvernare, softul de recalculare era în licitaţie. Până în prezent, trebuiau recalculate 3 milioane de dosare de pensie. Nu s-a recalculat nici măcar unul. De ce? Întrebaţi-i pe ei”, a indicat Lia Olguța Vasilescu spre fostul guvern Orban.

Punctul de pensie ar fi trebuit să crească la valoarea de 1.775 lei, corespunzător unei majorări de 40%, în 2020. În 2021, punctul de pensie ar fi trebuit să ajungă la 1.875 de lei, a reamintit fostul ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *