Prima pagină » Sanatate » Leucoree. Cât de periculoasă este aceasta și când este necesară o vizită la ginecolog?

Leucoree. Cât de periculoasă este aceasta și când este necesară o vizită la ginecolog?

22 mart. 2023, 14:00,
BZI.ro, în Sanatate

Leucoreea nu este o boală independentă, ci doar un simptom al anumitor boli ale organelor genitale feminine. Leucoreea se caracterizează printr-o secreție mucoasă albă sau gălbuie care se formează în vagin. Un nume mai comun pentru acest simptom este leucoreea. O descriere a bolii leucoreea sau fecale este o scurgere abundentă, neobișnuit de excesivă, care se formează în organele genitale feminine.

Scurgerea poate fi apoasă, mucoasă, suculentă, de culoare albă, alb-gălbuie sau alb-gri și poate fi însoțită de un miros neplăcut. Ele pot fi însoțite de mâncărimi, arsuri și o senzație constantă de umezeală la nivelul organelor genitale externe. Scurgerile din vagin trebuie să fie fiziologic clare, neabundente și să nu irite pielea și să nu aibă un miros neplăcut. Chiar dacă flora vaginală este intactă, cantitatea de secreții crește în perioada premenstruală și în timpul sarcinii. Leucoreea este un simptom al anomaliilor genitale (tumori, inflamații) și al anumitor boli generale (diabet zaharat, tuberculoză, boli ale sângelui și hemopoietice). Leucoreea poate apărea ca urmare a prolapsului peretelui vaginal, a lipsei de igienă personală, a utilizării anumitor contraceptive și a traumatismelor. Cea mai frecventă cauză a leucoreei este inflamația mucoasei vaginale numită colpită.

Leucoree. Factorii care contribuie la dezvoltarea bolii

Dacă tiparul secrețiilor se schimbă fără niciun motiv evident, devine mai abundent, mai apos, mai inodor și mai alb, este momentul să consultați un profesionist. Există unele dureri, disconfort, mâncărimi și arsuri care însoțesc secrețiile. Dacă toate acestea sunt însoțite de secreții purulente, înseamnă că există o infecție sau o inflamație în organism.

Fără un tratament adecvat, aceste simptome se pot transforma în boli mai grave. De exemplu, secrețiile cu sânge pot indica dezvoltarea unei tumori. Există mai multe tipuri de secreții, în funcție de locul inflamației sau al infecției.

Acestea pot fi vaginale, uterine, tubare, cervicale și patologice. Apariția secreției albe indică o schimbare în corpul femeii. Există o multitudine de factori care pot provoca astfel de modificări, de la diabet până la neoplasme. De asemenea, apariția apei este unul dintre cele mai evidente semne ale apariției proceselor inflamatorii în corpul feminin legate de sistemul reproducător.

Factorii care contribuie la leucoree sunt contraceptivele orale, irigarea și utilizarea necorespunzătoare a antisepticelor, microfisurile genitale și reacțiile alergice.

Cât de importantă este alimentația pentru a elimina deranjul?

O alimentație bună joacă un rol important în refacerea sistemului de apărare al organismului și în tratarea bolilor care provoacă sângerări. Dieta trebuie să fie bogată în vitamine și oligoelemente sănătoase. Principalele într-o astfel de dietă sunt fructele și legumele proaspete, produsele lactate și fructele de mare.

Alcoolul, dulciurile, făina și alimentele de tip fast-food trebuie eliminate din alimentație. Dieteticienii recomandă, de asemenea, limitarea consumului de săruri și condimente, de alimente afumate și prăjite.

Pentru a înțelege că suferi de leucoree trebuie să știi ce presupune această afecțiune. Scurgerea normală trebuie să fie cremoasă și omogenă, fără un miros neplăcut. Este clar că secreția la femei nu trebuie să fie dureroasă, să provoace mâncărimi, umflături ale pielii sau alte senzații neplăcute. Din  moment ce eliminările simțite de tine nu se încadrează în acest criterii trebuie să consulți de urgență un medic specialist. Doar astfel vei reuși să scapi de simptomul neplăcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *