Prima pagină » Lifestyle » Leucina – cel mai puternic aminoacid
Leucina – cel mai puternic aminoacid

Leucina – cel mai puternic aminoacid

01 iul. 2020, 11:54,
BZI.ro, în Lifestyle

L-Leucina este considerat cel mai important aminoacid BCAA, deoarece contribuie la  sinteza proteinelor, care susține creșterea, menținerea și regenerarea masei musculare. Alți aminoacizi BCAA folosiți de sportivi sunt valina și izoleucina, dar leucina este cea mai populară dintre cele trei tipuri de aminoacizi ca supliment pentru culturiști.

Leucina este un aminoacid esențial, ceea ce înseamnă că nu poate fi produs în organism și trebuie luat din alimentație. La fel ca mulți alți aminoacizi, leucina se găsește în multe alimente bogate în proteine: carne de pui și de curcan, pește, produse lactate (iaurt și brânză), soia. Alte alimente care conțin leucină dar într-o măsură mai mică sunt ouăle, nucile, semințele și fructele.

Leucina poate fi clasificată în:
L-leucina – versiunea naturală a aminoacidului, care se găsește în proteinele din organism și este forma principală folosită ca supliment.
D-leucina este creată în laborator și este, de asemenea, utilizată ca supliment.

Există dovezi solide care susțin că utilizarea aminoacizilor cu catenă ramificată (inclusiv leucină) pot reduce oboseala și efortul după exerciții fizice prelungite sau intense. Exercițiile fizice duc la descompunerea aminoacizilor cu catenă ramificată (BCAA), în special la nivelul mușchilor. Cercetătorii sunt de părere că aminoacizii BCAA ajută la sinteza proteinelor și previn degradarea proteinelor, ceea ce la rândul său ajută la creșterea rezistenței și eliminarea durerilor musculare.

Amino Power Liquid este un supliment pe bază de taurină, ornitină, L-valină și L-leucină care se absorb rapid în țesutul muscular și sprijină construcția, refacerea musculară și creșterea forței.

CELL MAX este cel mai complet volumizator muscular de pepiață. Cell Max conține ingrediente de cea mai înaltă calitate pentru ca dvs să obțineți rezultatele dorite. Combinația unică a acestui volumizator este unică pe piață: creatină monohidrat (100% creapure), L-glutamină, vitamine șiaminoacizi BCAA (L-leucină, clorhidrat de L-lizină)… toate în cantități corecte pentru o absorbție rapidă a nutrienților și pentru o eficacitate maximă.

Pentru a-ți eficientiza la maxim antrenamentele, alege cu încredere produsele Weider® – un brand cunoscut în toată lumea și asociat cu produsele sănătoase și fitness-ul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *