Prima pagină » WoW! » Cum sa... » Lesia de cenusa, un detergent bio, lasat mostenire de bunica
Lesia de cenusa, un detergent bio, lasat mostenire de bunica

Lesia de cenusa, un detergent bio, lasat mostenire de bunica

30 ian. 2019, 11:14,
în WoW!
a:3:{s:7:"site_id";i:14;s:6:"old_id";i:8016;s:8:"site_url";s:10:"wow.bzi.ro";}

Lesia de cenusa este un remediu natural excelent, care a fost folosit de catre stramosii nostri. Aceasta poate fi utilizata pentru spalarea parului, corpului si tacamurilor. Produsul este 100 % ecologic – nu contine conservanti, chimicale, nu este poluant, chiar dimpotriva este foarte util. De exemplu, lesia poate fi folosita in gradina pentru udat. Lesia se pregateste din cenusa de lemn.

Modul de preparare:

Se toarna o treime de cenusa de lemn intr-o caldare emailata. Se adauga apa pana la margine, se elimina particulele mari, ce au iesit la suprafata. Mai departe, exista cateva optiuni:

  • se lasa trei zile ( metoda rece).
  • amestecul se fierbe pana cand devine sapunos si aproape transparent, aproximativ o ora.

Amestecul obtinut se lasa sa se aseze, iar apoi „apa” se scurge cu grija, astfel incat sa nu se ridice cenusa – aceasta este solutia! Neaparat trebuie sa fie diluata cu apa 1 la 10, sau chiar mai mult. In caz contrar, va poate vatama pielea si deteriora imbracamintea. Lesia este utila si pentru ingestie in diverse boli, cum ar fi balonarea, crampele stomacale, aciditate crescuta a sucului gastric si mai ales, in cazul de otravire cu fructe si toxine bacteriene, promoveaza eliminarea accelerata a izotopilor radioactivi din organism.

Poate fi folosita, de asemenea, pentru a inalbi lenjeria. Sapunul de cenusa este folosit cu succes pentru spalarea corpului si a capului. Este clar de ce stramosii nostri, la o varsta inaintata, nu aveau probleme cu parul si de ce in cronici nu apare nici o mentiune despre matreata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`