Prima pagină » Cancan » Leonard Doroftei a slăbit 20 de kilograme. „Alcoolul schimbă vieţi!”

Leonard Doroftei a slăbit 20 de kilograme. „Alcoolul schimbă vieţi!”

07 iun. 2024, 08:36, 1 ,
BZI.ro, în Cancan

Leonard Doroftei a slăbit 20 de kilograme în doar câteva luni. Fostul pugilist s-a mutat în Canada, în anul 2019, alături de familia sa. Totul a venit în urma unor episoade mai puțin plăcute din România.

Leonard Doroftei s-a reinventat în Canada, unde a urmat cursuri și a obținut licența de antrenor de box în 2023. Decizia de a renunța la alcool a fost un moment crucial în noul său start, luată la plecarea din România. Lupta sa împotriva dependenței și noua sa carieră demonstrează perseverența și dorința de schimbare a lui Doroftei.

Leonard Doroftei a slăbit 20 de kilograme

Doroftei nu s-a transformat doar mental, ci și fizic. Revenirea la antrenamente l-a ajutat să slăbească 20 de kilograme în doar câteva luni, demonstrând o ambiție remarcabilă și o dorință puternică de a se îmbunătăți. Noul său trup sănătos reflectă noua sa viață din Canada, marcată de sobrietate și de o carieră promițătoare ca antrenor de box.

„Alcoolul schimbă vieţi. Am avut un moment în care am luat-o razna şi spun că am reuşit să mă redresez. Spun asta pentru că am luat o decizie, am plecat, m-am focusat pe ce am de făcut şi am înţeles că, dacă vreau să fiu un antrenor de top şi să dau tot ce e mai bun, nu pot să mă duc mahmur la antrenamente dimineaţa.

Şi asta m-a ajutat să trec peste orice hop şi să reuşesc. Nu au mai fost nici anturajele cu care eram obişnuit. Pentru mine, a fost o decizie fantastică. Am dat jos 20 de kilograme în câteva luni. Când am ajuns în Canada şi am dat peste sala de antrenament, m-am simţit ca un peşte în apă. Ştiam ce fac şi mi-a plăcut”, a spus Leonard Doroftei, în cadrul unui podcast.

Vanessa, fiica lui Leonard Doroftei, nu s-a acomodat în Canada

După o aventură de aproape cinci ani în Canada, familia Doroftei ia în calcul revenirea în România. Principalul motiv este dorul de casă al fiicei Vanessa, care nu s-a adaptat niciodată complet vieții din Canada. Dorința ei de a-și continua studiile în țară, din toamnă, pare a fi catalizatorul acestei posibile mutări.

Decizia finală nu a fost încă luată, dar este clar că legăturile cu România sunt puternice pentru familia Doroftei.

”Fiecare e cu drumul lui, Vanesa este acum în vacanță, în România, ea își termină liceul, mai are cam două săptămâni ca să își poată finaliza examenele pentru sfârșit de liceu.

Apoi se întoarce în România, ea nu vrea să trăiască în Canada. În cinci ani de zile ea nu știu dacă a ieșit de două ori din casă, cu prieteni, n-a ieșit decât cu noi.

A zis Stop! Pentru ea aici e acasă. Sperăm să fie studentă la Medicină sau la Drept”, a declarat Leonard Doroftei, informează libertatea.ro.

Cine este Leonard Doroftei

Cariera de succes a lui Leonard Doroftei a luat startul în 1997, când a semnat un contract de boxer profesionist cu clubul canadian Interbox. Un moment definitoriu a fost pe 5 ianuarie 2002, când a cucerit titlul de campion mondial profesionist la categoria ușoară a versiunii WBA, învingându-l pe argentinianul Raul Horacio Balbi într-o luptă disputată pe puncte.

Doroftei a demonstrat din nou supremația sa în categoria sa, impunându-se clar în fața lui Balbi la București pe 31 mai, consolidându-și statutul de pugilist de top.

Duelul epic dintre Dorin Doroftei și americanul Paul Spadafora, o luptă pentru unificarea titlurilor WBA și IBF la categoria ușoară, s-a soldat cu o nedreptate flagrantă. Doroftei a dominat meciul de la un capăt la altul, demonstrând o superioritate incontestabilă. Statisticile vorbesc de la sine: Doroftei a punctat de 344 de ori, în timp ce Spadafora a reușit doar 259 de lovituri.

Cu toate acestea, decizia finală a juraților a fost șocantă: egalitate. O sentință nedreaptă care a stârnit indignare în rândul fanilor și a experților din box. Doroftei a fost privat de o victorie meritată, dar a demonstrat o forță de caracter remarcabilă, rămânând un campion în ochii tuturor.

Pe 24 Octombrie 2003, visul lui Doroftei de a-și apăra titlul mondial WBA a fost spulberat. Meciul cu panamezul Miguel Callist a fost anulat după ce românul a depășit limita de greutate la cântarul oficial. Această greșeală l-a costat pe Doroftei titlul de campion, o lovitură dură din care nu s-a mai putut recupera complet.

Un an mai târziu, pe 24 Iulie 2004, Doroftei a urcat din nou în ring, de data aceasta pentru a lupta împotriva celebrului Arturo Gatti, deținătorul centurii WBA la o categorie superioară. Meciul a fost unul acerb, dar Doroftei nu a putut face diferența în fața unui adversar mai puternic și mai experimentat. După această înfrângere, Doroftei a decis să se retragă din boxul profesionist, încheindu-și cariera cu un palmares impresionant, dar marcată și de regrete.

Leonard Doroftei a reușit să slăbească 20 de kilograme, în doar câteva luni după ce a renunțat la alcool. Fostul pugilist este pregătit acum să se întoarcă în România și să o ia de la capăt.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *