Prima pagină » Cancan » Leonard Doroftei a revenit acasă după 5 ani petrecuți în Canada. Fostul boxer consideră că a fost exploatat

Leonard Doroftei a revenit acasă după 5 ani petrecuți în Canada. Fostul boxer consideră că a fost exploatat

14 iun. 2024, 12:39,
BZI.ro, în Cancan

Leonard Doroftei a revenit acasă după 5 ani petrecuți în Canada și susține că este oarecum dezamăgit de ceea ce i s-a întâmplat. Atunci când a plecat, fostul pugilist cunoscuse o serie de eșecuri în ceea ce privește afacerea pe care o avea. Totodată, Leonard Doroftei susține că nu s-a ales cu prea multe de pe urma boxului și că alte persdoane au fost cele care au câștigat pe spatele lui.

Revenit în țară după 5 ani petrecuți în Canada, Leonard Doroftei este decis să o ia de la capăt. Acesta a recunoscut prin ce a trecut în tot acest timp, în podcastul lui Bursucu, și cum a fost să trăiască departe de casă. Mai mult, a recunoscut și cu ce s-a ales din banii câștigați din box.

Leonard Doroftei a revenit acasă după 5 ani petrecuți în Canada

Leonard Doroftei s-a mutat cu familia în Canada, în anul 2019, acolo unde spera să își mărească veniturile. În cadrul podcastului moderat de Bursucu, fostul campion al lumii la box a dezvăluit că, spre dezamăgirea sa, a câștigat mult mai puțin decât ar fi trebuit, iar majoritatea banilor nu au intrat în contul său.

Sportivul a mărturisit că plecarea sa în Canada s-a produs în momentul în care restaurantul din Ploiești în care a investit, i-a fost mutat din centru, la Stadionul „Ilie Oană”.

„A fost bine că am luat decizia să plec. Așa m-am mai răcorit. Dacă rămâneam aici, nu era bine. Mi-aș fi vărsat toată ura și toată răutatea pe oamenii care mi-au făcut rău. Așa, mi-am vărsat furia în sala de box. Și asta îi sfătuiesc pe toți: când simt că nu mai pot, să lovească în sac”, a spus Leonard Doroftei.

„Moșu”, așa cum i se mai spune marelui campion, a predat box copiilor în cei 5 ani pe care i-a petrecut în Canada. Deși se spune că ar fi câștigat foarte mulți bani din ring de-a lungul timpului, acesta mărturisește că s-a ales doar cu o treime din sumele încasate pe parcursul anilor de muncă.

Consideră că a fost exploatat

„Am fost copil sărac și am muncit toată viața din greu. Am zis să fac o casă pentru copiii mei, am avut o afacere. Nu am terminat niciodată casa. Am luat banii pentru casă și i-am băgat în afacere. Din banii ăia pe care i-am câștigat eu, s-au scăzut cheltuielile, am împărțit cu Interbox (n.r. – firma care l-a manageriat pe Doroftei ca boxer profesionist), am plătit taxe.

Mie mi-a rămas praful de pe tobă. Alții făceau și atunci milioane din lupte, pentru că erau promovați, ajutați. Eu am fost pur și simplu aruncat în America. N-am câștigat cât ar fi trebuit pentru spectacolul pe care l-am oferit. Cât câștigi depinde de boxer, depinde de promoter. Pe mine m-au vândut – exact asta au făcut. M-au vândut pentru niște contracte în care aveam de toate, dar nu aveam nimic”,  a mai spus sportivul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024