Prima pagină » Culinar » Legume mexicane cu unt și usturoi. Cea mai simplă și gustoasă garnitură

Legume mexicane cu unt și usturoi. Cea mai simplă și gustoasă garnitură

18 iul. 2024, 11:02,
în Culinar

Punga congelată conține porumb boabe, mazăre, cubulețe de ardei roșu și fâșii de ardei galben, morcovi, păstăi de fasole verde și boabe mari de fasole fiartă. Astfel, prin multitudinea de legume, rețeta de legume mexicane este foarte sănătoasă și plină de arome.

Rețetă de legume mexicane cu unt și usturoi

Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 400 – 500 g mix de legume mexicane congelate, 1 ceapă roșie sau albă, 2-3 căței de usturoi, 1 lingură de ulei de măsline sau de floarea soarelui, sare, opțional: fulgi de chili uscați, câțiva stropi de sos picant Tabasco, Sriracha sau similare, 25 g unt rece sau încă o lingură de ulei (preferabil de măsline).

Primul pas este să pregătim ceapa și usturoiul. Tăiem ceapa și mărunțim usturoiul. Legumele nu trebuie dezghețate din timp, punga trebuie scoasă cu un minut înainte de gătire.

Într-o tigaie antiaderentă punem o lingură de ulei, după care punem ceapa și usturoiul, la călit, cu puțină sare. Le călim pentru aproximativ 5 minute, cu capacul pus. Acestea trebuie să devină sticloase, dar nu trebuie să se rumenească.

Adăugăm apoi în tigaie mixul de legume și amestecăm bine. Mărim flacăra de la mic la mediu și turnăm 100 de ml de apă caldă. Cum condimentele vor lăsa lichid, nu e necesară mai multă apă. Mai condimentăm iar cu sare.

Punem capacul și înăbușim pentru 5 minute. După, ridicăm capacul și mai călim pentru 5 minute pentru a mai scade zeama. La final punem bucățica de unt rece, sau ulei dacă țineți post și asezonăm totul cu fulgi măcinați de ardei iute (chili) și câțiva stropi de sos Tabasco. Acestea vor da o aromă picantă, incomparabilă, legumelor.

Mai lăsăm pe foc pentru încă un minut și apoi preparatul este gata.

Legume la tigaie, în stil chinezesc

Dacă doriți să încercați o altă garnitură delicioasă, pe bază de legume, puteți să o încercați pe cea în stil chinezesc. Aveți nevoie de: 2 cepe, 2 ardei kapia, 1 țelină mică, câteva ciuperci (normale sau tip urechi de lemn, dacă aveți în casă așa ceva), 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 pungă cu tăiței (preferabil de orez), puțin sos soia, ulei de floarea soarelui, sare, piper, puțin ardei iute.

Mai întâi trebuie să fierbeți tăițeii și să-i lăsați într-o strecurătoare, la răcit. Apoi vă ocupați de legume. Într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, puneți ceapa la călit, apoi morcovii și țelina. După doar un minut, adăugați ciupercile și dovleceii. Legumele nu trebuie să se înmoaie, ele trebuie să rămână crocante.

Apoi puteți adăuga tăițeii, cu puțin sos de soia, sare, piper și o linguriță de pastă de ardei iute. Și preparatul este gata.

Aceste două garnituri pe bază de legume pot fi mâncate pur și simplu sau alături de șnițele, fripturi sau chiftele, orez simplu fiert în apă cu sare, cu un cuscus sau chiar cu un fel de post sau vegan.

Mixul de legume mexicane este la îndemâna oricui și salvează din timpul de pregătire a legumelor. Tot ce trebuie să faceți este să le puneți într-o tigaie și să asezonați după propriul plac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *