Prima pagină » Razboi în Ucraina » Legiunea Străină din Franța va lăsa soldații ucrainieni să lupte în războiul din Ucraina
Legiunea Străină din Franța va lăsa soldații ucrainieni să lupte în războiul din Ucraina

Legiunea Străină din Franța va lăsa soldații ucrainieni să lupte în războiul din Ucraina

28 feb. 2022, 11:59,
în Razboi în Ucraina

Decizie importantă luată de Legiunea Străină din Franța. Aceștia au anunţat faptul că toți cetățenii cu origini ucrainiene vor fi lăsați să lupte în războiul din Ucraina. Decizia vine într-un context în care președintele Volodimir Zelenschi cere cu disperare ajutorul tuturor celor care pot lupta.

Astfel vorbind, faptul că luptătorii din Legiunea Străină vor lupta în Ucraina va aduce un plus mare pentru armata țării în contextul în care se cunoaşte faptul că Legiunea este una dintre cele mai importante armate din lume ca nivel de pregătire militară.

Legiunea Străină din Franța trimite luptătorii ucrainieni să lupte în războiul din Ucraina

Decizia este una importantă în contextul în care Ucraina mizează, în lupta împotriva Rusiei, pe orice ajutor de tip armat. Legiunea Străină din Franța a declarat recent faptul că luptătorii cu origini ucrainiene vor avea voie să plece din unitate şi să se alăture războiului din Ucraina.

Soldații din Legiunea Străină din Franța sunt unii dintre cei mai buni luptători din lume, iar condițiile dure de antrenament sunt cunoscute de către întreaga planetă. Volodimir Zelenschi a afirmat recent că vrea ajutorul fiecărei persoane care dorește să lupte. În acest context, autoritățile de la Kiev au anunţat înfiinţarea Diviziei de Trupe Internaționale a Ucrainei, armată care va conţine doar străini.

Ce reprezintă Legiunea Străină din Franța

Legiunea Străină din Franța a ţinut prima pagină a tuturor ziarelor din lume. Legiunea îşi are rădăcinile în anul 1831 când regele Ludovic Filip al Franței a dat un ordin prin care a infiinat o armată pentru voluntarii străini care vor să lupte. Rolul principal al Legiunii a fost cel de protecție în coloniile franceze dar și de a stopa orice tentativă de revoltă a armatelor băștinașe. Legiunea Străină din Franța a fost țesută într-un mister total de-a lungul anilor. Cei care au fost plecați în Franța au dezvăluit despre modalitățile brutale de antrenament și despre misiunile care au avut loc în cele mai grele condiții pe care un om le-ar putea suporta.

De exemplu, un soldar român a explicat faptul că nu prea ai drepturi, înghiţi în sec şi-i dai înainte în Legiune.

Care este situația în războiul din Ucraina

Situația zilei de luni în războiul din Ucraina este una incertă. Trupele rusești nu au reuşit să ocupe în totalitate niciun mare oraș din țară. Se pare că unii soldați care au fost capturați nici nu știau că luptă în Ucraina. Este și cazul unui soldat rus capturat de armata ucraineană care a declarat că misiunea lui este de a efectua exerciții militare la granița cu Ucraina și nicidecum de a interveni armat în țară.

Sunt şi alte cazuri de soldați capturați care pur şi simplu nu cunosc situația reală și sunt nedumiriți cu rolul pe care îl au în conflictul ordonat de Vladimir Putin. Mulți dintre ei sunt tineri care au vârste de 18-20 de ani și care au fost trimiși pentru a face exerciții.

Oricum, opinia publică așteaptă cu nerăbdare negocierile dintre Ucraina și Rusia. Chiar dacă Legiunea Străină le dă voie soldaților ucrainieni să lupte în război, pe de cealaltă parte sunt sute de mercenari ruși implicaţi pentru a-l ucide pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenschi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`