Prima pagină » International » Legi mai stricte în aeroporturi! Ce trebuie să ai la tine dacă deții o valiză motorizată. Câțiva turiști au ajuns deja în fața procurorilor
Legi mai stricte în aeroporturi! Ce trebuie să ai la tine dacă deții o valiză motorizată. Câțiva turiști au ajuns deja în fața procurorilor

Legi mai stricte în aeroporturi! Ce trebuie să ai la tine dacă deții o valiză motorizată. Câțiva turiști au ajuns deja în fața procurorilor

30 iul. 2024, 17:40,
BZI.ro, în International

Pe măsură ce un număr record de turiști se îndreaptă spre Japonia, profitând de slăbiciunea yenului, mulți se confruntă cu probleme din cauza popularității tot mai mari a valizelor motorizate, potrivit The Guardian.

Conform agenției de presă Kyodo, două aeroporturi japoneze majore au solicitat deja călătorilor să nu utilizeze valize motorizate în incinta lor. În același timp, poliția îndeamnă comercianții să informeze clienții despre legile stricte referitoare la folosirea acestor dispozitive.

În ultimii ani, valizele motorizate, asemănătoare scuterelor pentru copii, dar alimentate cu baterii litiu-ion, au devenit din ce în ce mai populare printre călători, în parte datorită promovării lor de către celebrități precum Paris Hilton și Shilpa Shetty.

Japonia clasifică în prezent valizele electrice, foarte populare în alte părți ale Asiei, drept „vehicule motorizate”, care pot fi conduse pe drumuri publice doar dacă sunt echipate corespunzător și dețin un permis de conducere adecvat.

Turiștii în fața legii

În iunie, o studentă chineză de 30 de ani, aflată în Japonia, a fost trimisă în fața procurorilor pentru conducere fără permis, după ce a fost surprinsă conducând o valiză cu trei roți pe un trotuar din Osaka la 31 martie, conform poliției prefecturale din Osaka.

În conformitate cu legislația rutieră japoneză, valiza acestei femei, care poate atinge viteze de până la 13 km/h, este clasificată ca „bicicletă motorizată”, similară cu anumite mopede. În iunie, poliția a reiterat că este necesar un permis pentru a folosi astfel de bagaje motorizate.

În iulie, un băiat din Indonezia a fost surprins conducând o valiză motorizată printre pietoni pe o stradă din cartierul comercial Dotonbori din Osaka. Familia sa a fost surprinsă să afle că este necesar un permis de conducere pentru a utiliza astfel de vehicule în Japonia, potrivit Kyodo.

Necesitatea unei noi clasificări

Takeru Shibayama, cercetător principal la Institutul pentru Transporturi al Universității Tehnologice din Viena, a subliniat că diversitatea vehiculelor clasificate drept biciclete motorizate în Japonia ar putea forța autoritățile să discute despre crearea unei noi categorii pentru a gestiona mai bine valizele electrice.

Japonia se confruntă recent cu dificultăți în gestionarea noilor forme de transport. Conform Agenției Naționale de Poliție, încălcările normelor de circulație care implică scutere electrice au crescut de patru ori în primele șase luni după relaxarea restricțiilor în iulie 2023. Reglementările relaxate permit acum persoanelor de peste 16 ani să conducă aceste scutere fără permis de conducere, iar acestea au devenit o prezență obișnuită în orașe mari precum Tokyo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
30 iulie 2024
30 iulie 2024