Prima pagină » Actualitate » Legea off-shore, susţinută de Marcel Ciolacu. Gazul rusesc ar putea fi înlocuit cu gazul românesc – VIDEO

Legea off-shore, susţinută de Marcel Ciolacu. Gazul rusesc ar putea fi înlocuit cu gazul românesc – VIDEO

07 mart. 2022, 12:23,
în Actualitate

Având în vedere că statul rus a oprit transportul de gaz către mai multe ţări din Europa şi s-a creat o instabilitate, România este dependentă de gazul rusesc în proporţie de doar 10 la sută. În acest context, legea off-shore, susţinută de Marcel Ciolacu.

Gazul din Rusia ar putea fi înlocuit de cel românesc, susţine preşedintele Partidului Social Democrat şi al Camerei Deputaţilor.

Reamintim faptul că vineri, 4 martie 2022, Rusia a hotărât să taie gazul pentru mai multe state. Astfel, conducta Yamal – Europa care alimenta Polonia și Germania, prin care prelua circa 15 la sută din gazul rusesc a fost tăiată, potrivit reprezentanţilor Gazprom. De altfel, prețurile la gaze în Europa au crescut și din cauza livrărilor instabile de gaze din Rusia.

Legea off-shore, susţinută de Marcel Ciolacu. Cum va fi înlocuit gazul rusesc

Astăzi, 7 martie 2022, Marcel Ciolacu a anunţat faptul că susţine legea off-shore, prin care se va permite extracţia gazelor din Marea Neagră. Liderul social-democraţilor afirma că aceasta va fi o prioritate legislativă, iar propunerea va ajunge în doar câteva zile pe masa parlamentarilor.

Mai mult decât atât, Ciolacu a menţionat că România este dependentă de gazul rusesc într-o proporţie foarte mică. În contextul în care se vor exploata gazele din Marea Neagră, necesarul va fi astfel acoperit.

”Eu sper că acest gaz rusesc să fie înlocuit cu gaz românesc. Știți că dependența noastră față de Rusia este cea mai mică din Europa, cred că 10%. Legea off-shore este o prioritate pentru mine. Sunt convins că în următoarele săptămâni va trece prin Parlament legea off-shore. Prioritatea gazului extras să fie industria românească! (…) Toată lumea a învățat ceva din această criză”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre un eventual conflict al României cu Rusia

Luni, preşedintele PSD a fost interpelat dacă statul român a decis că starea de alertă să nu mai fie prelungită din cauza unui eventual atac al Rusiei.

Marcel Ciolacu a precizat faptul că România nu are absolut niciun motiv pentru a intra într-un conflict armat cu Rusia. Mai mult decât atât, liderul social-democrat a exclus cu vehemenţă că ţara noastră să intre într-o stare de criză.

„Eu am anunțat că nu mai trebuie prelungită starea de alertă înainte de a fi conflictul din Ucraina”, a menţionat Marcel Ciolacu.

De asemenea, Ciolacu a mai primit o întrebare referitoare la intrarea României într-o altă situaţie, în ceea ece priveşte războiul dintre Ucraina – Rusia.

„România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia. Nu cred că România va intra într-un conflict armat cu Rusia, dar cu toții știm ce se întâmplă în Ucraina și consider categoric că ceea ce face Vladimir Puţin și la ce instigă să facă poporul rus este inacceptabil în 2022”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

În ceea ce priveşte proiectul de lege pentru reglementarea unei situaţii de criză, Marcel Ciolacu adăugat că va avea o discuţie cu premierul României, Nicolae Ionel Ciucă. Mai mult decât atât, liderul PSD vrea un blocaj total pentru firmele rusești din țara noastră.

Având în vedere faptul că Legea off-shore, susţinută de Marcel Ciolacu, aceasta va ajunge în Parlament în doar câteva zile pentru a fi supusă la vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *