Prima pagină » Actualitate » Lege nouă pentru șoferii cu permis de conducere categoria B! Nu mai au voie să conducă dacă fac asta

Lege nouă pentru șoferii cu permis de conducere categoria B! Nu mai au voie să conducă dacă fac asta

15 apr. 2024, 08:00, 4 ,
în Actualitate

S-a dat o lege nouă pentru șoferii cu permis de conducere categoria B! Un șofer cu categoria B are dreptul să conducă un ansamblu format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B și o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depășește 750 kg. Fie că este vorba despre o remorcă simplă sau o rulotă, aceasta trebuie să respecte această limită de greutate. Posesorii auto nu mai au voie să conducă dacă fac asta.

Lege nouă pentru șoferii cu permis de conducere categoria B!

Conform Codului Rutier, șoferii care dețin permisul de conducere pentru categoria B sunt autorizați să tracteze o remorcă sau o rulotă, cu condiția ca aceasta să nu depășească anumite limite de greutate. Pentru a tracta o rulotă care depășește aceste limite, șoferii cu permis categoria B trebuie să obțină categoria E pentru permisul de conducere, cunoscută sub denumirea de categoria BE.

Procesul de obținere a categoriei BE presupune un curs de aproximativ o săptămână, care include ore de practică în conducerea unui vehicul cu remorcă. Este esențial ca șoferii să respecte aceste reguli pentru a asigura siguranța și legalitatea în trafic atunci când tractează o rulotă sau o remorcă.

O altă lege recentă vizează distanța pe care trebuie să o respecte între autovehicule. Nerespectarea distanței între vehicule este una din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave din România. Noul indicator rutier este de culoare verde și are desenate două săgeți orientate în sus, precum și o mașină schematizată.

Semnul va fi însoțit de textele: ”păstrați distanța” și ”2 săgeți = siguranță”. Semnul de circulație îi va avertiza pe șoferi despre existența unor astfel de săgeți pe carosabil, acesta fiind considerat un tip de marcaj de ghidare pentru păstrarea distanței în trafic. Distanța minimă față de mașina din față va fi egală cu a celor două săgeți orientate cu vârful în sus. Marcajele de ghidare vor fi desenate pe fiecare bandă de circulație. Indicatorul va fi unul informativ, fiind instalat pe sectoarele de drum unde au loc cele mai multe accidente provocate de lipsa păstrării distanței față de mașina din față.

Reguli mai dure pentru posesorii auto

Unele persoane își vor putea pierde rapid permisul auto, în funcție de starea lor de sănătate, conform unui nou proiect de lege din acest an. Mai mult, medicii de familie vor fi obligați să raporteze șoferii cu probleme psihologice, ce le-ar putea afecta capacitatea de a conduce.

Medicul de familie care observă că un șofer manifestă simptome că ar avea probleme psihologice va fi obligat să elibereze un bilet de trimitere. Biletul de trimitere va conține informații despre simptomele observate și va fi trimis către un psiholog.

Biletul de trimitere este transmis direct către șofer. Pe baza sa, șoferul are obligația să se prezinte pentru evaluarea psihologică. Dacă evaluarea psihologică determină că el nu este apt să conducă, rezultatul este comunicat de către psihologul responsabil în termen de o zi lucrătoare de la efectuarea evaluării șoferului.

Recent, a fost anunțat faptul că se lucrează la nivel european pentru reguli rutiere mai dure. Cea mai importantă prevedere este că un șofer cu probleme într-o țară nu va mai putea conduce în alte țări din UE. În cazul în care unui șofer i se suspendă dreptul de a conduce pentru că a urcat la volan beat sau drogat, legislația țării respective va fi aplicată la nivel european. Noua legislație ar putea fi adoptată din anul 2025.

Comentarii
  • Dintotdeauna a fost asa.
    Nu poti conduce un ansamblu mai mare de 3,5 t cu B-ul.

  • Vaccinatii reprezinta PERICOL PUBLIC la volan pentru ca asa cum s-a si vazut deja, multi fac infarct la volan si provoaca accidente.
    Ca mor ei, sa le fie de IAD, dar IDIOTII omoara si alti participanti la trafic sau pietoni.

    Pentru aceste ilegalitati Medicii Criminali si pulictrucii CRIMINALI vor da seama conform Codului Nuremberg si a Conventiei de la Geneva.

    Pedeapsa este doar una: STREANGUL !

  • Haurel antivaxer

    Când te îmbolnăvești ( nu ca ai fi sănătos acum 🤣) sa îți iei trimitere la Codul Nuremberg sa nu te omoare criminalii ăștia de doctori

  • Un psiholog pe care îl cunosc bine, la intrebarea de ce nu acceptă un post la evaluarea șoferilor, mi- a spus că el nu se vinde, deoarece dacă faci o evaluare prin care nu acorzi dreptul de a conduce, primești fel și fel de amenințări , telefoane de la unii suspuși etc. Mulți „psihologi”elaborează actul respectiv contra cost ,cu toate că respectivul are probleme psihologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`