Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Legătura dintre scorţişoară şi diabet de tip 2. De ce e recomandată
Legătura dintre scorţişoară şi diabet de tip 2. De ce e recomandată

Legătura dintre scorţişoară şi diabet de tip 2. De ce e recomandată

19 mai 2021, 18:06,
BZI.ro, în WoW!

Diabetul este o boală care afectează mii de persoane din România şi care nu se poate trata complet, ci doar să se ţină sub control. Când indicele glicemic are o valoare destul de mare, înainte de a apela la medicamentele clasice din farmacie, şi chiar la insulină, ai la dispoziție remediile naturiste. Haideţi să aflăm ce legătură există între scorțişoară şi diabet de tip 2.

În mod normal, scorţişoară o punem în prăjiturile cu mere, în cană cu lapte şi în budincă. Ce zici însă dacă ai presăra-o şi în cafea, pentru a scădea puţin glicemia din sânge? Putem spune că vorbim despre un condiment foarte cunoscut şi răspândit în special pentru că dă o aromă aparte prăjiturilor. Iată însă că are şi alte utilizări.

Legătura dintre scorţişoară şi diabet de tip 2

Ştiai că scorţişoara provine de la un arbore, numit scorţişor? Ea se recoltează din partea de sud a Indiei şi Sri Lanka. Arborele este exotic şi mereu verde, putând ajunge la o înălţime de circa 10-15 metri. Din scoarța acestui arbore se extrag nişte uleiuri esenţiale, cu numeroase beneficii pentru organismul uman.

Iată de ce e recomandată scorţişoară când vine vorba de diabet de tip 2:

  • stabilizează nivelul zahărului din sânge. Aşadar, e foarte recomandat mai ales pentru persoanele diagnosticate cu diabet. Tot ce ai de făcut este să pui o linguriţă de scorţişoară în ceaiul sau cafeaua de dimineaţă. Se spune că scade indicele glicemic cu până la 35%;
  • previne formarea cheagurilor de sânge. Acestea se formează din cauza coagulării excesive a sângelui de către trombocite. Scorţişoara însă poate opri fenomenul de creare a cheagurilor de sânge;
  • luptă împotriva microorganismelor. Cu alte cuvinte, nu permite deloc formarea bacteriilor. De reţinut că scorţişoara se foloseşte drept pansament inclusiv la orhidee. Atunci când, spre exemplu, tai tija, locul tăieturii se „sigilează” cu scorţişoară, pentru ca bacteriile sau alte microorganisme să nu pătrundă în floare şi să o atace.

Scorţişoară – Beneficii pentru sănătate

Iată şi alte motive pentru care să incluzi scorţişoara în consumul săptămânal:

  • tratează probleme digestive (indigestie, diaree, balonare). Pentru aşa ceva, scorţişoara e folosită încă din vremurile medievale;
  • datorită mineralelor din structură (mangan, calciu, fier), dar şi fibrelor, scorţişoara previne apariţia cancerului;
  • stimulează vindecarea ulcerului;
  • combate infecţiile bacteriene;
  • reduce nivelul colesterolului rău din sânge;
  • stimulează metabolismul să înceapă să ardă grăsimile depuse, pentru a le transforma în energie pentru organism. Așada, asociată cu o dietă hipocalorică, poate să te ajute să slăbești într-un timp destul de rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *