Legătura dintre dieta și migrene. Factorii de mediu, stresul, lipsa de somn, chiar insomnia, efortul fizic, mirosurile, lumina. Migrena are mulți factori declanșatori care pot crește frecvența atacurilor migrenoase intense.
Pentru a evita un atac de migrenă și simptomele neplăcute asociate (dureri palpitante pe o singură parte a capului, tulburări vizuale, greață și vărsături, furnicături, arsuri, amețeli etc.), este, prin urmare, important să știi să identifici aceste elemente. Acest fapt poate face, de fapt, posibil să se evite să se apeleze la un tratament medicamentos împotriva migrenei și să fie mereu nevoie de antiinflamatoare și analgezice (paracetamol, ibuprofen). Cu toate acestea, anumite alimente sunt cunoscute pentru a declanșa sau calma migrenele. Iată câteva care pot preveni și reduce simptomele și fac atacurile severe mai puțin frecvente!
Legătura dintre dieta și migrene
Este posibil să fiți deja familiarizați cu cefaleea de înghețată care apare la consumul de înghețată! Cu toate acestea, legătura dintre dietă și migrene ar putea fi mai insidioasă.
Dacă suferiți de această patologie și aveți îndoieli cu privire la o posibilă legătură între hrană și migrene, vă sfătuim să păstrați un jurnal dietetic. Enumerați ce mâncați și simptomele asociate pentru a ajuta la identificarea vinovatului.
Dieta care promovează migrenele grave
Deshidratarea, cum ar fi postul sau foamea pot crește incidența migrenelor. În ceea ce privește alimentația, mâncărurile cu un conținut prea mare de grăsimi sau carne sunt, de asemenea, deseori considerate declanșatoare. Alcoolul este singurul aliment pe care există consens pentru majoritatea bolnavilor de migrenă. În timp ce vinul alb este în general bine tolerat, vinul roșu și berea sunt declanșatori. Băuturile carbogazoase cu aspartam sunt, de asemenea, cunoscute că afectează starea de spirit și provoacă dureri de cap. Cu toate acestea, si aceste alimente pot provoca, de asemenea, dureri de cap:
-Mâncăruri bogate în gluten în caz de intoleranță
-Ciocolată
-Brânzeturi
-Peste afumat și carne sărată (în special mezeluri reci și cârnați care conțin nitriti)
-Tomate, fructe acide (lămâie, portocală etc.) sau fructe proaspete care conțin compuși care determină eliberarea de histamină (banană, zmeură, portocale, struguri sau prune)
-Mâncăruri fermentate (usturoi, chefir)
–Glutamat de sodiu (potențator de aromă) din conserve și preparate asiatice (sos de soia etc.)
-Fructe uscate precum nucile sau alunele ale căror componente anti-stres pot avea efecte secundare care pot provoca dureri de cap