Prima pagină » Titlurile zilei » Lecție de viață! Campionul Vasile Amariței, din Iași, mamă și tată pentru frații mai mici. A crescut fără părinți și a muncit din greu să se întrețină – FOTO/VIDEO (Exclusiv)

Lecție de viață! Campionul Vasile Amariței, din Iași, mamă și tată pentru frații mai mici. A crescut fără părinți și a muncit din greu să se întrețină – FOTO/VIDEO (Exclusiv)

28 mart. 2022, 02:20,
Dragos Savin, în Titlurile zilei

Campionul Vasile Amariței, unul dintre cei mai buni sportivi ai Iașului, are în spate o poveste tristă de viață. După ce părinții lui s-au despărțit, el a fost nevoit să se întrețină singur. A muncit în străinătate pentru a ajunge ce este astăzi. Frații lui, Alexandru și Liliana, îl urmează

În urmă cu 6 ani, viața unui tânăr simplu din comuna Scobinți, județul Iași, avea să se schimbe radical, Vasile Amariței devenind un adevărat campion. Ieșeanul avea doar 17 ani când și-a descoperit pasiunea pentru kickbox, pasiune ce avea să-l transforme într-unul dintre cei mai buni sportivi ai Iașului. Astăzi este un adevărat campion, însă drumul lui până aici nu a fost deloc unul ușor.

”Am 23 de ani și practic acest sport de aproximativ 6 ani. Am început cu karate, unde am făcut cam 6 luni de antrenament și mi-am dat seama că îmi place, dar voiam ceva mai dur, ceva mai… „de bărbați”! Așa am început kickboxingul! Am mers la Hârlău, pentru că acolo era sala, și m-am întâlnit cu antrenorul meu, Mihai Vornicu, și i-am spus despre dorința mea. M-a ajutat, m-a dus în probe, m-a antrenat, a văzut că sunt bun și m-a băgat în competiții”, a declarat Vasile Amariței, campion la kickboxing.

Campionul Vasile Amariței din Iași a muncit pe câmp pentru a putea deveni ce este astăzi

Deși era doar un adolescent, fără sprijin, fără niciun leu în buzunar, nu s-a dat bătut niciodată. Vasile Amariței și-a dorit să devină campion, chiar dacă a fost nevoit să o ia de la zero. A plecat la muncă în străinătate când a văzut că fără bani nu poate face nimic și a reușit până la urmă. După câteva luni muncite pe brânci, a strâns ceva bani și și-a urmat visul. Acum trăiește din banii câștigați din sportul pe care îl practică.

”Nu aveam niciun ban, nu mă sprijinea nimeni cu nimic și mi-a fost foarte greu să ajung unde sunt astăzi. Spun că mi-a fost foarte greu, pentru că, după 2 ani de la debutul meu în acest sport, am fost nevoit să plec la muncă în străinătate, pentru că nu aveam cu ce trăi. Am muncit la castraveți și nu mi-e rușine! Am făcut bani și m-am întors acasă, să îmi continui visul. Cu banii pe care i-am adunat, i-am ajutat și pe frații mei să continue cu sportul, școala și… restul. Acum reușesc să mă întrețin din banii pe care îi câștig din sport”, a povestit Vasile Amariței, campion la kickboxing.

Doi frați și o soră, crescuți fără părinți, astăzi campioni în kickbox

Kick-boxingul este considerat un „sport de familie” de cei 3 frați, astfel că Vasile nu este singurul care îl practică. El este urmat de fratele său mai mic, Alex, care a câștigat recent un meci prin KO. Cireașa de pe tort o reprezintă, însă, mezina familiei, Liliana, care are doar 18 ani și a demonstrat că kickboxingul nu este un sport doar pentru băieți. Aceasta și-a urmat frații, care i-au ținut loc de mamă și de tată, după ce părinții au divorțat, și visează să devină cea mai bună în ceea ce face.

”Acest sport îl practic atât eu, cât și fratele meu, Alex Amariței, care a câștigat chiar vineri, 25 martie 2022, prin KO la Gala Prometheus, la Ploiești. Se pare că acesta nu e un sport doar pentru băieți, pentru că și sora noastră, Liliana, în vârstă de 18 ani, se antrenează alături de noi. Și ea practică acest sport cu mare drag. Eu și fratele meu am hotărât să o îndrumăm și pe ea pe această cale. Dacă mereu am fost împreună, am zis să fim și acum! Părinții noștri sunt despărțiți de mulți ani, iar noi ne-am crescut singuri, unul pe altul, de mici. Nu am mai ținut deloc legătura cu ei, nici acum nu o țin, nu m-am bazat niciodată pe părinți, doar pe frați. Am reușit recent să ne luăm un apartament cu chirie în Hârlău și stăm acolo toți 3. Acum e totul mult mai bine”, a adăugat Vasile Amariței.

Vasile Amariței a câștigat zeci de competiții

În cei 6 ani de activitate, Vasile Amariței a participat la zeci de competiții, unele dintre ele câștigate. La profesioniști, el are deja 16 meciuri câștigate. Ieșeanul se pregătește acum pentru o nouă competiție importantă, ce va avea loc pe data de 8 aprilie 2022.

”Până în prezent am peste 60 de competiții la care am participat, la care am ieșit de multe ori pe locul întâi. Am luat și locul 2 – ca orice sportiv, mai și pierzi! La profesioniști am 20 de meciuri la care am participat, dintre care 16 câștigate și 4 pierdute. Am avut și foarte multe momente în care am vrut să renunț din mai multe motive, dar principalul a fost cel financiar. Totuși, sunt hotărât să ajung campion mondial, vreau să lupt cu cei mai buni și să ajung pe locul întâi. Pe 8 aprilie 2022 voi fi în ring în Suedia, de unde sper să mă întorc învingător”, a precizat Vasile Amariței, campion de kickboxing.

Gheorghe Hrițcu, primarul comunei Scobinți, a construit o sală de sport pentru a-i încuraja pe frații Amariței și pe tinerii din comună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *