Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:52813;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Cura „Shivambu” sau „cura cu urina” este o cura naturista de vindecare si autovindecare indiana, care consta in utilizarea urinei proprii, pe cale externa sau interna, atat in scopul dezintoxicarii si purificarii organismului, cat si in scop preventiv si curativ.
Desi este deosebit de eficienta, multi o considera ca fiind o terapie anormala, definitiv sau numai la prima vedere. Ei cred ca nimeni nu ar trebui sa reintroduca in corp o substanta care a fost eliminata de organism ca produs de dejectie sau reziduu. Dar exista alte tratamente care utilizeaza diferite materii animale sau bacterii intestinale si pe care bolnavii le accepta, desi le-ar putea provoca o repulsie cel putin egala.
Exista obiectii si in legatura cu nesiguranta dozajului, precum si retineri provenite din teama ca substantele toxice din urina ar putea avea efecte nefavorabile. Dar urina a fost utilizata ca remediu din cele mai vechi timpuri. De asemenea s-au pastrat nenumarate marturii ale unor situatii in care, in lipsa apei, oamenii au fost nevoiti sa-si bea urina si nu au avut de suportat niciun fel de efect advers.
Dr. Paragji D. Desai, in cartea sa Shivambu cure a descris extrem de competent si de documentat metoda propriu-zisa, temeiurile si justificarile medicale, tehnicile de aplicare, rolul ei preventiv si curativ, situatiile in care este recomandata, modurile de aplicare, precum si rezultatele, de multe ori de-a dreptul miraculoase.
Substantele active din urina
Hormonii – Tratamentul cu urina proprie, ca si tratamentul cu sange propriu, are o origine empirica.
In primul rand, urina este bogata in hormoni, asa cum rezulta din analiza calitativa si cantitativa, care permite si o anumita dozare in tratament. Dupa ce isi indeplinesc functiile in organism, hormonii sunt eliminati prin rinichi, neschimbati si in cantitati considerabile. Multe dintre substantele care se gasesc in urina sunt produse astazi de industria farmaceutica. Stim ca hormonii eliminati au un rol important in tratarea unor boli.
Hormonii sunt substante specifice, produse de glandele cu secretie interna. Unii hormoni au sarcini specifice, actionand asupra anumitor organe, in timp ce altii stimuleaza alte glande sa produca alti hormoni, printr-un fel de mecanism de reglare. Chiar si schimbari mici in acest aparat fin de reglare au efecte asupra celulelor si tesuturilor. In urina putem gasi oglindite astfel de tulburari hormonale. Probabil ca astfel se explica de ce urina proprie, in dilutie considerabila, este suficienta pentru a influenta favorabil procesele patologice.
Ascheim si Zondek au descoperit in anul 1925 hormonii foliculari. Ei au dezvoltat diagnoza sarcinii in stadii precoce prin injectarea urinei femeilor insarcinate unor femele de soareci imature si determinand aparitia unor modificari ale ovarelor acestora in 4 zile. Hormonii gonadotropi sunt prezenti in urina femeilor si barbatilor sanatosi, ca produs al glandei pituitare. In sarcina, acest hormon este eliminat in cantitate mare in urina si se crede ca este produs si de placenta. Secretia hormonala a glandei pituitare poate fi gasita in urina pacientilor de ambele sexe, care sufera de aceleasi boli. Si pacientii de cancer elimina prin rinichi hormoni specifici. Urina eliminata contine substante care scad sau cresc tensiunea vasculara. Pancreasul animalelor de experienta poate fi modificat prin injectare cu urina provenita de la pacienti suferind de TBC, epilepsie, cancer de stomac, intoxicatie etc.
Vitamine – Pana acum s-a stabilit ca numai o anumita parte din vitaminele ingerate sunt eliminate prin urina, iar prezenta lor in urina depinde de modul de alimentatie al persoanei respective. Iata cateva exemple:
– vitamina A nu este eliminata de organismul uman, chiar in prezenta unui aport mai mare decat cel normal. Dar cand persoana sufera de boli infectioase (ex. TBC) sau cancer, aceasta este eliminata in cantitati atat de mari, incat cauzeaza avitaminoze severe;
– vitamina B1, care se gaseste in mari cantitati in carne si lapte, este eliminata prin urina daca exista un exces in organism. In polinevrita, eliminarea este diminuata, ca si in timpul sarcinii si alaptarii.
– necesarul de vitamina B2 este mai mare decat cel de vitamina B1 si, corespunzator, se elimina mai multa prin urina;
– vitamina C este intotdeauna eliminata in urina persoanelor sanatoase. intr-o urina alcalina, continutul de acid ascorbic este mai mic. Cand muschii sunt obositi, eliminarea acestei vitamine sporeste.
Anticorpi si antigeni – Prezenta anticorpilor este semnificativa in urina in bolile infectioase; aceasta a fost dovedita de Pasteur in 1931 si a rezultat din izolarea si exploatarea terapeutica a antigenilor specifici, derivati din urina pacientilor. Eruptiile (starile) alergice au fost influentate formal.
Fermenti – De Castell a separat un ferment cu proprietati antianemice din urina persoanelor sanatoase. Tratamentul cu urina proprie imbunatateste compozitia sangelui, mareste numarul de reticulocite si are efecte formidabile asupra anemiilor.
Acelasi ferment a fost gasit in urina pacientilor ce sufera de anemie cronica.
De asemenea, in urina persoanelor sanatoase s-au gasit pepsina, amilaza, tripsina, lipaza si maltoza.
Produsele de eliminare metabolice – aminoacizii, sarurile si substantele reducatoare din urina – au utilitate farmaceutica, cum ar fi cistina in boala lui Addison.
Tratament si dieta
Tratamentul pe cale interna
Uneori este foarte dificil pentru cineva sa inceapa tratamentul cu acest remediu, din cauza repulsiei pe care o poate trezi. De aceea, la inceput, se recomanda sa se faca cateva gargare cu urina proaspata, la fiecare urinare, si de asemenea sa se inghita cate putina la ultimele 2-3 gargarisme. Dupa gargara cu putina urina, este necesar sa se maseze gingiile si dintii. Dupa aceasta pregatire, trebuie inceput tratamentul asa cum este dat mai jos, luand cate un sfert de ceasca de urina proaspata de 3 ori pe zi. Aceasta doza ar trebui sa fie treptat crescuta pana la 1 ceasca de ceai plina.
Inceputul poate fi facut band un pahar in care se pune un deget de urina si restul apa si eventual putin sirop. Treptat se mareste cantitatea de urina. Cand este prea concentrata, se poate dilua cu apa. Dupa consumarea urinei se mai bea putina apa. Este necesar sa se consume zilnic peste 2 litri de lichide.
Cura poate fi efectuata in urmatoarele scopuri: 1. Ca tonic general optim, pentru o stare buna si energica, ca un agent preventiv impotriva tuturor bolilor infectioase si ca substituent sigur si eficace al vaccinurilor preventive – rujeolic, BCG si vaccinul triplu, de asemenea poliomielitic, tifoidic, antitetanos si antirabic. Doza: de la 1/4 la 1/2 de pahar de 100 ml cu urina proaspata, o data pe zi dimineata.
Pentru bebelusi si copii, doza este de una pana la 8 lingurite, potrivit varstei.
2. Pentru boli minore de orice fel, cum ar fi raceala obisnuita, tuse, meteorism, indigestie etc. doza este cea de la pct. 1, de 3 ori/zi – dimineata, dupa masa (cam la 2-3 ore dupa pranz) si seara inainte de culcare.
3. Pentru bolile acute de orice fel, cum ar fi febra, gastroenterita, dureri acute in diverse parti ale corpului, incluzand capul, pieptul si abdomenul, este bine sa beti mai intai aproximativ 1 litru de apa calda, dupa care se tine post complet de 2-4 zile, in care orice hrana sau bautura trebuie evitate. Oral se consuma numai apa curata (pura) si toata cantitatea de urina proprie a pacientului, evacuata noaptea si ziua; in acest interval se poate bea apa – 1/2 l pahar sau cat se doreste. Printr-un astfel de tratament boala acuta este vindecata in 2-3 zile. Dupa aceea, postul va fi intrerupt reluandu-se alimentarea cu suc de portocale si apoi cu suc de morcovi, lapte sau hrana usoara lichida, timp de 2-3 zile, in cantitati mici, dupa care se trece la dieta usoara normala.
4. Pentru bolile cronice de orice fel, cum ar fi cancerul, TBC, astmul, bolile de inima si de rinichi, diabetul, bolile de piele etc.:
a. mai intai se ia o cantitate de apa calda, asa cum s-a mentionat mai sus;
b. se pastreaza post complet ca mai sus, cu durata de 30 de zile si chiar mai mult, pentru cazurile de cancer; daca postul este de lunga durata, dupa incetarea lui se trece la suc de morcovi, lapte si hrana lichida usoara timp de 7-10 zile, abia apoi incepandu-se o alimentatie normala usoara (lapte, fructe etc.), numai o data la pranz;
c. se face masajul sistematic al pielii, pe toate partile corpului, din cap pana in picioare cu urina veche (mai mult de 4 zile).
Daca tratamentul este urmat sistematic, din stadiul incipient al bolii, inainte de agravare, orice boli cronice cum sunt cele mentionate mai sus pot fi vindecate intr-o luna sau doua, dupa care postul ar trebui intrerupt cum s-a aratat, iar terapia cu urina (intern) trebuie continuata de 3 ori pe zi.
Observatii
1. In tratamentul cu urina, se va folosi urina proprie. In cazul in care urina pacientului nu este disponibila din cauza retentiei sau daca este in cantitate mica, asa cum se intampla in cazurile de diaree, de intoxicare cu opiu sau de muscatura de sarpe, se va folosi urina unui barbat pentru pacientii de sex masculin si respectiv a unei femei pentru pacientii de sex feminin.
2. Nicio alta doctorie nu trebuie luata in timpul tratamentului, cu exceptia doctoriilor simple ayurvedice, cand este absolut necesar.
3. In cazul bolilor ca diabet, astm, tromboza coronariana, cand pacientul ia doctorii zilnic pentru a controla boala sau pentru a usura durerile sau lipsa de confort, se poate
incepe tratamentul cu urina reducand treptat doza de doctorie si band numai circa 30-40 ml de urina zilnic, dimineata, si apoi crescand aceasta doza pana la 100 ml, dupa cum urmeaza:
– de exemplu: daca un pacient diabetic lua 25-30 unitati insulina, doza se va reduce cu 5 unitati la fiecare 4 zile, in asa fel incat tratamentul cu insulina sa fie oprit dupa 20 de zile;
– similar, daca pacientul lua o tableta dintr-un medicament, doza trebuie redusa cu 1/4 din tableta la fiecare 4 zile. Simultan pacientul ar trebui sa inceapa tratamentul cu urina, luand 25-35 ml urina, o singura data dimineata si crescand aceasta doza cu circa 15-20 g la fiecare 4 zile, pana cand se atinge o doza de 100 ml.
Cand administrarea doctoriei este complet oprita, doza de urina este de 100 ml.
4. Pentru rani, arsuri, vanatai, ulcere, tumori, oparituri:
a. se ia doza de 1/2 l pahar urina de 2-3 ori pe zi;
b. se pun comprese cu urina pe partile aferente, pastrandu-se panza umeda prin picurarea de urina ori de cate ori se usuca.
5. Acest remediu este de asemenea eficient in muscaturile de sarpe, sobolan, scorpion sau caine turbat etc. si de asemenea in otravirile cu opiu si alte substante otravitoare. In astfel de cazuri se va bea toata cantitatea de urina evacuata in timpul zilei si al noptii. Daca pacientul nu elimina urina, i se va da sa bea urina unei persoane sanatoase sau a unui copil.
Doza este de 50-200 ml, cat de des posibil si avandu-se in vedere aceeasi observatie de la pct. 1 in legatura cu sexul pacientului si al celui de la care se ia urina.
6. Pentru neplaceri din cauza caldurii extreme, a frigului sau a oboselii psihice sau fizice, doza este de 50-100 ml o data sau de 3 ori pe zi, cat este necesar.
7. Intr-un mare numar de boli de copii, aceasta terapie este mult superioara oricarui alt tratament.
S-a dovedit prin experiente comparate ca tratamentul cu urina proprie are un efect mult mai bun decat tratamentul cu urina altor persoane sau cu medicamente de sinteza.
Prin post complet, in acest caz, se intelege postul in care se consuma numai apa si urina. Se va incepe cu o evacuare a traiectului digestiv (provocata cu apa calda sau cu un purgativ usor). In continuare, in fiecare seara si preferabil si dimineata, se face curatirea intestinului gros cu o clisma usoara, se fac dusuri fierbinti si multa miscare. Seara, se pun pe ficat sticle cu apa incalzita sau o perna electrica, pentru a-l ajuta sa elimine toxinele. Dupa circa 3-4 zile, senzatia de foame dispare complet. Din 7 in 7 zile se produc crize de eliminare (reactii neplacute, uneori deosebit de severe), de care nu trebuie sa va speriati, deoarece dispar in urmatoarea zi. Cea mai grea si mai importanta etapa este realimentarea, intrucat foamea revine si este dificil sa se creasca treptat cantitatea de hrana ingerata. In prima zi dupa intreruperea postului, se consuma numai alimente usoare: supa de zarzavat pasat cu orez, apoi supa se completeaza cu 1-2 lingurite de iaurt etc. In timpul cat nu se mananca si in primele zile de realimentare, greutatea corporala scade incontinuu, mai mult in primele zile. Sa urmarim ca scaderea totala sub greutatea normala sa nu fie mai mare de 20% din aceasta, pentru ca se produc transformari ireversibile. Revenirea din post dureaza tot atat de mult ca si postul.
Tratamentul pe cale externa
Pentru tratamentele externe se utilizeaza urina veche de cel putin 4 zile, care ar trebui colectata timp de 4 zile in 4 sticle de aproximativ 1/2 litru. Inainte de a incepe masajul, sticla care contine urina veche de 4 zile trebuie tinuta timp de 10 minute intr-un vas cu apa calda, pentru ca urina sa se incalzeasca. Apoi se toarna circa 200 ml de urina intr-un vas emailat, suficient de mare pentru a incapea usor in el mana cu palma intinsa. Se cufunda mana cu palma intinsa in urina calda din vas si se incepe masarea pielii de pe frunte. Continuati masajul pana cand palma este uscata. Apoi cufundati din nou palma in urina si masati fiecare parte a corpului. Este nevoie cam de o ora si jumatate pentru a masa intregul corp in ordinea: cap, fata, gat (30 minute); piept, abdomen si spate (20 minute); brate (15 minute); talpile ambelor picioare (15 minute).
Dupa terminarea masajului, odihniti-va 30-45 minute, preferabil la un soare bland, si apoi faceti o baie cu apa calduta, fara sapun. Prin masajul practicat in acest fel, sunt distruse toxinele acumulate in tesuturile intregului corp, iar acestea primesc in acelasi timp vitaminele, hormonii, enzimele, sarurile etc. prezente in urina.
Acesta este motivul pentru care pacientul aflat in timpul postului in care consuma urina nu se simte slabit, ca unii dintre cei care in timpul postului consuma apa obisnuita.
Reactii adverse
Cu toate ca terapia cu urina vindeca eficient aproape toate afectiunile, datorita dizolvarii produselor reziduale din organism, adica a toxinelor acumulate, care sunt evacuate nu numai prin excremente, urina si transpiratie, dar si prin nas, urechi, dar mai ales prin limba si cavitatea bucala, uneori pacientul poate avea totusi manifestari de voma, tuse si frisoane, diaree sau eruptii cutanate etc. Pacientul nu trebuie sa se ingrijoreze de ele, deoarece sunt utile in vindecarea bolii, reprezentand reactiile organismului la eliminarea in exces a toxinelor. Vor disparea automat in cateva zile, de aceea nu trebuie luat niciun medicament pentru indepartarea lor.
Unii pacienti sunt alergici, de aceea pot aparea eruptii dupa masarea corpului cu urina, sau mancarimi intense. In astfel de cazuri, masajul cu urina trebuie intrerupt, continuandu-se doar administrarea de urina proaspata pe cale interna. La alti pacienti alergici, bautul de urina cauzeaza mancarimi severe ale intregului corp sau eruptii cutanate. In astfel de cazuri pacientii trebuie sa inceteze bautul urinei si sa continue numai aplicarea externa cu urina veche. Pentru reactiile cutanate, se va masa cu urina veche orice eruptie.
Pentru pacientii care gasesc respingator tratamentul prin bautul urinei, se pot face injectii intramusculare de 3 ori pe saptamana, doza fiind de 1-10 cm3.
Inainte de a face injectia, pacientul va scoate urina intr-un pahar curat. Un cm3 de urina proaspata trebuie tras intr-o seringa de sticla sterilizata si se injecteaza intramuscular. Aceasta doza trebuie crescuta cu 1/2 cm3 pe zi, pana cand se ajunge la 10 cm3.
In bolile cronice, cum ar fi osteoartrita, astmul si altele, injectiile se fac zilnic, daca este necesar.
Hotararea de a apela la astfel de injectii nu trebuie luata decat in urma recomandarii unui specialist si ele trebuie efectuate de persoane competente.
Tratamentul in imbolnavirea diferitelor organe ale corpului
Toate afectiunile acestea au in ultima instanta o cauza comuna – acumularea de toxine si de deseuri in tesuturile corpului. De aceea tratamentul mentionat mai sus este acelasi pentru toate bolile diverselor organe.
Daca pacientul sufera de multe boli in acelasi timp (hipertensiune, boli de inima, diabet, boli de piele, boli de ochi si de urechi), toate acestea sunt simultan tratate prin urina. De aceea, pentru aplicarea acestui tratament, nu este nevoie de diagnosticarea bolii. Pacientul poate incepe terapia cu urina imediat ce observa unele simptome sau nu se simte bine si poate scapa de boala intr-un termen scurt. Astfel este scutit de suferinta si de cheltuieli, de necesitatea punerii unui diagnostic si de tratarea fiecarei boli in parte sau, de multe ori, chiar de o interventie chirurgicala.
Este adevarat ca nu toate bolile se vindeca intotdeauna repede, ci uneori vindecarea se produce treptat, pe o durata mai indelungata de timp. Este ca si cum s-ar face curatenie intr-o camera foarte murdara, eliminandu-se prima data grosul murdariei, apoi urmeaza o noua curatenie pentru murdaria obisnuita si apoi o alta pentru stergerea prafului. Acesta este insa si un avantaj, deoarece suntem aparati de producerea unui dezechilibru drastic, care ar putea aparea in urma unei eliminari bruste si prea abundente de toxine si deseuri.
Ca urmare, nu va pierdeti curajul si increderea in metoda, daca vedeti ca apar reactii adverse sau manifestari ale unor boli, pentru ca, pe masura ce trece timpul, acestea vor fi din ce in ce mai slabe. S-ar putea ca intr-un interval de 7 ani, timp in care toate celulele corpului sunt inlocuite cu altele sanatoase, sa aiba loc o vindecare completa, de toate bolile.
Tratament suplimentar pentru diverse afectiuni
Afectiuni genitale (leucoree, sangerare excesiva etc.) – Introduceti in vagin o bucata de panza de bumbac inmuiata in urina, inainte de culcare sau o data – de doua ori pe zi, cand este necesar.
Boli ale dintilor si gingiilor – Gingivita, pioreea, inflamatia gingiei, dintii care se clatina se trateaza masand gingiile cu urina proaspata de doua ori pe zi. Aplicati o bucata de panza de bumbac inmuiata in urina pe partea dureroasa.
Boli de gat si din cavitatea bucala – Stomatite, laringite, traheite etc. Se face gargara cu urina proaspata sau se utilizeaza un dispozitiv de pulverizare.
Boli de nas, sinuzite, vegetatii adenoide – Instilati urina calda in nas, cu ajutorul unui flacon de tipul celor pentru spray-urile nazale.
Boli de ochi – Spalati-va pe ochi cu urina proaspata, o data sau de doua ori pe zi. Dupa turnarea urinei intr-un pahar, asteptati 10 minute pentru a permite sedimentarea acesteia, apoi treceti in alt pahar 50-100 ml din urina (curata) si cu aceasta umpleti cupa pentru spalarea ochilor. Tinand capul in jos, potriviti cupa la un ochi astfel incat sa nu curga lichidul si apoi ridicati capul in sus si, inchizand si deschizand ochiul,
rotiti-l in sus si in jos, la stanga si la dreapta, timp de 5 minute. Apoi lasati capul in jos, indepartati cupa de ochi si aruncati urina. Repetati procedeul pentru celalalt ochi.
Boli de urechi – Pentru dureri, scurgeri, surzenie etc., puneti in ureche 5-7 picaturi de urina calda, veche de cel putin 4 zile, de 2 ori pe zi. Pentru dureri de urechi, puneti si comprese calde cu urina in interiorul lor si pe deasupra.
Fistule anale – Introduceti in anus o bucata de panza inmuiata in urina, la culcare. De asemenea, dupa scaun, pentru a opri durerea sau sangerarea, aplicati urina la fistule si fisuri.
Pe tratamente.terapii-naturiste.com vezi si alte remedii naturiste cu urina.
Pe tratamente.terapii-naturiste.com vezi si alte remedii naturiste cu urina.