Prima pagină » Sanatate » Leacuri pentru picioare obosite: Trei remedii rapide și eficiente

Leacuri pentru picioare obosite: Trei remedii rapide și eficiente

15 mart. 2022, 15:28,
BZI.ro, în Sanatate

Cauți leacuri pentru picioare obosite? Înseamnă că ai ajuns unde trebuie! În acest articol, vei descoperi trei remedii rapide și eficiente.

Ai muncit toată ziua, ai făcut față traficului infernal și ai ajuns, în sfârșit, acasă, însă durerile de picioare nu te lasă să te bucuri din plin de restul zilei care ți-a mai rămas. Pentru a scăpa de tensiunea acumulată și pentru a-ți recăpăta energia, ai nevoie de doar treizeci de minute, pentru a te relaxa. Nu trebuie să iei medicamente antiinflamatoare sau alte remedii alopatice, ci poți apela, cu încredere, la trei tehnici simple și extrem de relaxante.

o femeie cu dureri de picioare

Ai muncit toată ziua, ai făcut față traficului infernal și ai ajuns, în sfârșit, acasă, însă durerile de picioare nu te lasă să te bucuri din plin de restul zilei care ți-a mai rămas.

Leacuri pentru picioare obosite: Ritual de 30 de minute

Acest ritual este împărțit în trei etape, care mai de care mai relaxante. Fiecare etapă durează zece minute.

1. Picioarele sus!

Timp de zece minute, întinde-te pe spate, pe o canapea și sprijină-ți picioarele pe spătarul canapelei sau pe o pernă mare. În acest fel, combați efectele gravitației asupra circulației sanguine și scapi de tensiunea acumulată peste zi. Dacă ai la îndemână, aprinde o lumânare parfumată sau un bețișor parfumat, pentru a spori efectele relaxării asupra întregului corp.

2. Masaj uscat

Cu o perie de lemn pentru masaj sau, pur și simplu, cu mâinile, masează-ți ușor picioarele, de la tălpi, către genunchi și înapoi. Un astfel de masaj stimulează circulația și relaxează mușchii, făcând senzația de durere și tensiune să dispară numaidecât.

3. Împachetări cu gheață

Pune câteva cuburi de gheață într-un prosop mic și strânge materialul, astfel încât să ia forma unui săculeț. Cu ajutrul acestuia, masează picioarele, apăsând ușor, prin mișcări circulare. În acest fel, durerea dispare, iar umflăturile se retrag.

Acest remediu poate să îți usuce pielea și, de aceea, îți recomandăm să aplici o cremă hidratantă. Poți alege o cremă cu mentol și camfor, deoarece are efect răcitor și antiinflamator, hidratând, în același timp, pielea.

masaj la picioare

Cu o perie de lemn pentru masaj sau, pur și simplu, cu mâinile, masează-ți ușor picioarele, de la tălpi, către genunchi și înapoi.

Sfaturi pentru a preveni oboseala picioarelor

Pentru a preveni oboseala picioarelor, încearcă să mergi desculță pentru cel puțin jumătate de oră zilnic. De preferat este să faci acest lucru în natură, pe iarbă sau pe nisip.

De asemenea, caută să porți încălțămintea potrivită. Evită încălțările cu toc foarte înalt sau cu vârful îngust. Așa, îți vei îmbunătăți circulația și picioarele nu te vor mai durea.

Încearcă să adopți un regim alimentar sănătos și evită să consumi alimente sărate. Acestea din urmă generează retenție de apă în organism, ducând la umflarea picioarelor.

Dacă te confrunți constant cu bătături, aplică seara un unguent și masează foarte bine tălpile. Ai mare grijă de călcâie, deoarece pielea din această zonă se usucă foarte ușor. După ce ai aplicat unguentul, poartă neapărat șosete.

Mișcă-ți picioarele cât mai des. Rotește gleznele sau încearcă să apuci diverse obiecte mici cu degetele de la picioare.

masaj la tălpi

Încearcă să adopți un regim alimentar sănătos și evită să consumi alimente sărate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *