Prima pagină » Sanatate » Leacuri pentru durerea de cap: Remedii naturale care au efect imediat

Leacuri pentru durerea de cap: Remedii naturale care au efect imediat

12 mai 2021, 13:28,
în Sanatate

Durerea de cap poate avea multiple cauze și pe lângă medicamente există și multe leacuri care pot avea efect imediat.

Anumiți factori de mediu, precum schimbarea umidităţii sau a temperaturii, schimbarea altitudinii sau presiunea barometrică, vânturile puternice şi căldura sau frigul pot cauza apariția unor dureri de cap. Sunt studii care au demonstra că până și fulgerele pot duce la apariția unei migrene.

Cercetătorii au stabilit că unele fructe sau gustări, care par total inofensive, pot da dureri de cap. Cel mai des, alimentele care pot declanşa dureri de cap sunt brânzeturile maturate, smântâna, nucile, smochinele, stafidele, avocado, bananele, fast-food-ul şi băuturile alcoolice.

Leacuri pentru durerea de cap: Cum te ajută natura

Pentru durerile de cap există multe medicamente, însă natura ne oferă varainte extrem de utile și cu rezultatele uimitoare deseori.

Unul dintre leacurile pentru durerea de cap sunt cuișoarele. Acest condiment este un remediu natural foarte vechi împotriva durerilor de cap. Cuișoarele conțin niște substanțe care inhibă durerea. Acestea conțin uleiuri eterice care îmbunătățesc circulația sângelui și care ameliorează sau chiar fac să dispară durerile de cap.

Deși poate părea ciudat, temperaturile scăzute pot ajuta la ameliorarea durerii de cap. Pentru asta, trebuie să puneți o pungă de gheață într-un prosop și pus pe frunte sau la tâmple.

În cazul în care durerile sunt în zona cefei, sunt recomandate temperaturile ridicate. Pentru asta, trebuie pus pe ceafă o compresă caldă sau dat aer cald, cu ajutorul uscătorului de păr, spre exemplu. În plus, o baie caldă va relaxa ceafa tensionată și musculatura umerilor. Dacă în apă adăugați și rozmarin, acesta va ajuta circulația sângelui și va duce la dispariția durerii. O altă plantă care poate fi adăugată în apă este arnica, aceasta având efecte uimitoare împotriva durerilor.

Băile alternante cu apă caldă și rece la picioare pot reprezenta un alt leac ce duce la dispariția dureri ide cap, deoarece stimulează circulația în întregul corp. Pentru asta, trebuie să introduceți picioarele în apă caldă, până la nivelul genunchilor, timp de 5 minute, după care în apă rece timp 10 secunde. Acest process trebuie repetat de trei ori. La final, acoperiți picioarele cu șosete groase de lână.

Ceaiurile, cele mai buneeacuri pentru durerea de cap

Pentru a scăpa de durerea de cap sunt recomandate mai multe ceaiuri din plante medicinale. Cel mai des întâlnit ceai este cel de mentă. Acesta este indicat în perioadele de suprasolicitare intelectuală şi fizică. Menta creşte imunitatea, este tonic cerebral, aduce un important aport de vitamina C și are efect energizant.

Ceaiul de muşeţel este recomandat atunci când durerile de cap sunt provocate de infecţii, răceala, scăderea imunităţii și afecţiuni dentare. Ceaiul de muşeţel are și efecte antibacteriene, antiinflamatorii şi analgetice.

Ceaiul de tei de scapă de stres, relaxează şi conferă o stare de bine. Stresul scade imunitatea, crșete procesele de îmbătrânire şi degradează metabolismul. Tocmai de aceea, durerea de cap cauzată de stress poate fi elimiantă cu ajutorul ceaiului de tei.

Un alt ceai care ajută la ameliorarea durerii de cap este cel de măceşe. Acestea au efect tonic şi reglator asupra vaselor de sânge. Aceste ceai este indicat atât persoanelor cu tensiune mare (hipertensiune), cât şi celor cu tensiune mică (hipotensiune). Ceaiul de măceşe conţine o cantitate mult mai mică de vitamina C şi antioxidanţi comparativ cu măceşele proaspete.

Și ceaiurile din rădacină de viorele, lămâiță și lavandă pot ameliora durerea acută de cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *