Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Leacuri pentru afecţiuni banale
Leacuri pentru afecţiuni banale

Leacuri pentru afecţiuni banale

21 feb. 2020, 15:19,
în WoW!

Următoarele remedii populare, simple şi naturale, sunt folosite din străvechime în micile accidente de sănătate. Remediile sunt la îndemâna oricui, sunt uşor de urmat, având efecte rapide şi uimitoare. Iată câteva care merită încercate:

Dureri de dinţi

♣ Se curăță usturoiul de coajă şi se taie în jumătate. Cu partea din interior (jumătatea) se freacă încheietura mâinii, apoi usturoiul se taie mărunt, se pune în regiunea pulsului şi după aceea se leagă cu bandaj strâns. Între piele şi usturoi se pune un pansament subţire. Se lasă să acţioneze aproximativ 20 de minute, cu toate că durerea ar trebui să înceteze imediat.

♣ Infuzie de salvie: peste 1-2 linguriţe de plantă se toarnă 200 ml. apă clocotită; se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se filtrează; infuzia caldă se ţine în gură pe partea dureroasă, până când durerea dispare. Arsuri de soare şi vânt Rezultate uimitoare se obţin astfel: se unge partea afectată cu gălbenuş de ou şi se lasă să se usuce; după aproximativ 20 de minute, gălbenuşul se îndepărtează cu apă şi săpun.

Luxaţii şi întinderi de muşchi

♣ Cel mai bun medicament în astfel de situaţii este laptele proaspăt şi înfierbântat, aplicat sub formă de comprese. Se poate folosi şi lapte bătut cald.

♣ La fel de utilă este şi cataplasma de ceapă tocată amestecată cu zahăr: ceapa rasă mărunt se amestecă cu zahăr tos şi se aplică pe suprafaţa afectată. Reţeta este utilă în mod deosebit pentru întinderi de muşchi şi ligamente.

Tăieturi şi răni mici

Frunze de aloe tăiate în lung se aplică pe rana cu partea zemuindă, fiind apoi bandajată. O vor închide în câteva ore.

Dureri de urechi

♣ Într-o jumătate de pahar de lapte se fierb 7 seminţe de mac, timp de 30 de minute. Se strecoară şi se foloseşte călduţ, sub formă de spray pentru ureche (o sticluţă cu pulverizator este excelentă).

♣ Pentru spălare, se poate folosi lapte cald în care au fost fierte seminţe de in. Muşcături de insecte În cazul întepăturilor de albine, viespi, bondari, trebuie îndepărtat acul, apoi se aplică pe acel loc suc de usturoi. Opreşte durerea şi previne umflarea locului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`