Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:41998;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Dermatita seboreica este afectiune dermatologica frecventa, care afecteaza in special scalpul. Este caracterizata prin aparitia matretii si a unor scuame pe diferite zone ale corpului, care produc mancarimi. Afectiunea poate fi tratata si natural.
Imbaierile ajuta pielea sa se vindece in caz de dermatita
Cateva reguli trebuiesc respectate pentru a preveni aparitia dermatitelor. Se stie ca apa fierbinte poate provoca astfel de probleme, de aceea se indica folosirea apei caldute. De asemenea spalati-va in loc de sapun cu o emulsie emolienta sau cu un gel de baie care nu contine sapun.
Pentru a calma mancarimile pielii provocate de dermatita puneti in apa de baie 2 cani de praf de ovaz sau 2 linguri de bicarbonat de sodiu. De asemenea puteti spala pielea afectata cu apa in care ati fiert cativa morcovi, aceasta avand un efect benefic de vindecare datorita beta-carotenului. Daca este vorba despre o dermatita supuranda atunci folositi pentru spalarea pielii o infuzie de macris galben.
Un alt tratament prin imbaiere se poate realiza punand in apa de baie 2 linguri dintr-un amestec de cate 4 picaturi de ulei de santal, arbore de ceai si romanita si 6 linguri de ulei de jojoba.
Folositi comprese pentru vindecarea dermatitei
– Faceti o compresa inmuind un prosop intr-o cana cu infuzie de galbenele si puneti compresa pe locurile afectate. Aceasta infuzie de galbenele are proprietati antiinflamatorii, reduce inflamatia si calmeaza mancarimea.
– Puneti intr-un vas cu apa rece cate 2 picaturi de ulei de levantica si de romanita si 1 picatura de ulei de geraniu. Luati un tifon, inmuiati-l in pelicula de ulei ce se formeaza la suprafata apei si aplicati-o pe pielea inflamata.
– Pentru calmarea pielii inflamate stoarceti sucul dintr-un castravete taiat in prealabil si aplicati-l pe zona afectata.
– Daca aveti pielea inflamata si uscata folositi pentru ungerea ei cu un amestec de uleiuri speciale care vor calma iritatia si vor catifela pielea. Pentru a obtine acest amestec se folosesc cate 1 picatura de ulei de santal si de ulei de boabe de ienupar, cate 4 picaturi de ulei de levantica si ulei de geraniu si 5 lingurite de ulei de migdale dulci sau de masline.
– Gotu kola (Centella asiatica) este o planta recunoscuta in intreaga lume pentru capacitatea sa de a calma trupul si mintea. In Ayurveda, gotu kola este considerata planta care aduce echilibrul, care induce starea de relaxare si energizeaza simturile. Ea este un leac recunoscut pentru vindecarea eczemeleor. Pentru aceasta cumparati de la magazinele naturiste pulbere de gotu kola si faceti din ea o pasta pe care o veti aplica pe pielea afectata.