Prima pagină » Radio » Actualitate » Leacuri din seminte de struguri. Ce beneficii pentru sanatate are extractul din samburi de struguri
Leacuri din seminte de struguri. Ce beneficii pentru sanatate are extractul din samburi de struguri

Leacuri din seminte de struguri. Ce beneficii pentru sanatate are extractul din samburi de struguri

24 aug. 2018, 12:30,
în Radio
a:3:{s:7:"site_id";i:17;s:6:"old_id";i:20518;s:8:"site_url";s:12:"radio.bzi.ro";}

Semintele de struguri sunt bogate in antioxidanti care deseori au fost asociati cu prevenirea cancerului si a bolilor cardiovasculare. Un grup de polifenoli care se gasesc in semintele de struguri, numiti proantocianidine oligomerice, combat radicalii liberi care pot creste riscul de boli.

Efect antioxidant remarcabil. Studiile au aratat ca efectul antioxidant al proantocianidinelor este de 50 de ori mai puternic decat Vitamina C si 20 de ori mai puternic decat Vitamina E. Radicalii liberi, pe care ii combat semintele de struguri, sunt implicati in peste 100 de boli, inclusiv ateroscleroza, ischemie, artrita, Parkinson, Alzheimer, disfunctii gastrointestinale, tumori si cancere.

Cancer si tumori benigne. Continutul bogat de antioxidanti al extractelor de seminte de struguri este extrem de util in ceea ce priveste prevenirea cancerului. Studiile pe soareci si sobolani au aratat ca extractul de semintele de struguri reduce tumorile la san si tumorile de piele, si ucide celulele de leucemie.

Studii recente au aratat ca semintele de struguri pot preveni dezvoltarea unor tumori benigne, precum fibromul uterin sau chisturilor ovariene, adenomul si adneofibromul mamar. In acest scop, se pot face cure de cate 28 de zile, timp in care se consuma cate 20-30 ml de ulei de samburi de struguri pe zi. Se recomanda 4-6 cure pe an.

Boli de inima. Un studiu realizat de Universitatea de Medicina din Boston a demonstrat ca o combinatie de extract de seminte de struguri plus Vitamina C a imbunatatit statusul antioxidant si functia vasculara la persoanele cu boli cardiovasculare dovedite clinic. Uleiul de seminte de struguri este recomandat mai ales in alimentatia bolnavilor de inima (previne ischemia cardiaca, hipertensiune arteriala, tensiune arteriala oscilanta) si a persoanelor care consuma multa carne, grasimi si prajeli.

Colesterol marit. Uleiul de seminte de struguri este cu siguranta unul din cele mai eficiente remedii naturale pentru mentinerea colesterolului sangvin la un nivel normal. Un studiu a aratat ca o doza de 43 g de ulei de seminte de struguri pe zi a ajutat la reducerea colesterolului cu 15,6% in 3 saptamani.

Afectiuni ale sistemului circulator. Unul din cele mai mari beneficii ale semintelor de struguri este imbunatatirea circulatiei sangelui, flexibilitatii articulatiilor, arterelor si tesuturilor corpului, precum inima, precum si intarirea capilarelor, venelor si arterelor. Semintele de struguri sustin sanatatea sistemului circulator prin efectul tonifiant asupra peretilor capilarelor si prin reducerea scurgerilor.

Intr-un studiu "dublu orb", un grup de participanti varstnici cu o rezistenta capilara mica indusa de medicamente au fost tratati cu 100-150 mg de proantocianidine oligomerice din extract de seminte de struguri pe zi. 53% din pacienti au prezentat o imbunatatire vizibila a rezistentei capilare dupa 2 saptamani de tratament. Toti pacientii din acest grup au obtinut rezultate maxime dupa 3 saptamani.

Pentru prevenirea bolilor vasculare (ateroscleroza, arterita, fragilitate vasculara, varice, hemoroizi, picioare umflate), se recomanda consumul regulat de ulei de samburi de struguri, cate 3-4 linguri pe zi, adaugat in salate de legume crude.

Imunitate scazuta. Uleiul de seminte de struguri este un remediu foarte bun pentru persoanele cu imunitatea scazuta, predispuse la infectii, deoarece potenteaza actiunea Vitaminei C, activeaza si sustine producerea de celule imunitare. Are un continut bogat imunostmulatori: zinc, seleniu, cupru si procianidine, care combat radicalii liberi si cresc imunitatea. Se pot lua cate 25-30 ml de ulei de samburi de struguri pe zi.

Alergii. Uleiul de seminte sunt anti-histaminice, fiind astfel utile in tratarea alergiilor. Se fac cure de 2-3 luni, cu cate 30 ml de ulei pe zi.

Intarzie imbatranirea. Uleiul de seminte de struguri poate fi considerat un elixir al frumusetii si tineretii. Consumat cu regularitate, acest ulei previne instalarea menopauzei premature la femei si impotenta vasculara la barbati, ajutand la mentinerea echilibrului hormonal. Doza recomandata este de 30 g pe zi.

Imbunatateste vederea. Alte cateva cercetari au aratat ca proantocianidinele imbunatatesc vederea, mai ales la persoanele varstnice, sau la cele care au probleme cu vederea din cauza unor tulburari circulatorii.

Tratamente pentru piele. Beneficiile antioxidante ale semintelor de struguri se rasfrang si asupra pielii si celulelor, sustinand elasticitatea, tineretea si flexibilitatea acestora. Datorita continutului bogat de Vitamina E, uliul de seminte de struguri hidrateaza si impiedica imbatranirea prematura a pielii, si previne depigmentarea, psoriazisul sau cheratozele. Este recomandat persoanelor cu piele uscata sau sensibila la frig, cu piele imbatranita sau ridata sau ten uscat. Uleiul se poate folosi extern (masaj, o data la 3 zile), sau se poate administra intern. Beneficiile sunt aceleasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *