De puțini ani, cercetătorii au descoperit că Helicobacter Pylori poate provoca gastrite, ulcere sau alte probleme stomacale. Pentru a scăpa de această bacterie există mai multe leacuri din bătrâni pentru Helicobacter Pylori, la care oamenii apelează atunci când au astfel de problem de sănătate.
Helicobacter pylori este o bacterie ce infectează mucoasa stomacului și a duodenului. În marea majoritate a cazurilor, Helicobacter Pylori nu duce la apariția ulcerelor, însă netratarea infecției cu această bacteria se poate ajunge la apariția unor boli foarte grave precum gastrită cronică, ulcer gastric, ulcer duodenal, limfom sau cancer gastric.
Helicobacter pylori a fost descoperită descoperită în 1875 de savanți germani,însă de-abia în 1982 s-a aflat că acest germen cauzează majoritatea ulcerelor gastrice.
Această bacterie este întâlnită în țările care nu dispun de sisteme de apă curată sau canalizare, nu mai puțin de 60% din populația globului având această bacterie. Cu alte cuvinte, Helicobacter pylori se transmite prin intermediul apei contaminate, a mâinilor murdare, prin salivă sau alte fluide corporale ale persoanei infectate, în general, în condițiile inadecvate de igienă și condițiile precare de confort.
Leacuri din bătrâni pentru Helicobacter Pylori: Cum ne ajută natura
Helicobacter pylori poate trăi în corpul uman ani de zile înainte ca simptomele să se manifeste.
Tratarea infecției cu Helicobacter pylori este foarte dificilă în condițiile în care bacteria este foarte rezistență la antibiotice.
Tocmai de aceea, oamenii care sunt infectați cu această bacteria aleg să apeleze la leacuri din bătrâni pentru a scăpa de Helicobacter Pylori.
Una dintre cele mai eficiente soluții oferite de natură pentru a scăpa de Helicobacter Pylori este mierea de Manuka. Această miere este făcută de albine din nectarul florilor de Manuka, un arbore originar din Noua Zeelandă.
Ceercetătorii au demonstrat că această meire are efecte antibacteriene și antivirale, fiind foarte folosită în scop medicinal.
Și mierea naturală poate fi o soluție în lupta cu această bacteria. Mierea de albine împiedică multiplicarea acestei bacterii la nivelul celulelor stomacului. Proprietatile antibacteriene ale acesteia sunt eficiente în eliminarea Helicobacter Pylori.
Un alt leac din bătrâni folosit pentru a scăpa de Helicobacter Pylori este propolisul, care conține peste 300 de substanțe active benefice, printre care aminoacizi, polifenoli și steroizi. Datorită conținutului mare de compuși polifenolici, propolisul împiedică dezvoltarea și multiplicarea bacteriei Helicobacter Pylori.
Ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi, care fiind bogat în antioxidanți și nutrienț reduc prezența bacteriei Helicobacter Pylori, cat ți gradul de inflamație produs de aceasta.
Și uleiul de măsline are proprietăți antibacteriene și niște studii effectuate recent de cercetătorii americani au demonstrate că acesta poate combate 3 tulpini ale bacteriei Helicobacter Pylori.
Ce alimente sunt recomandate
Pentru a scăpa de Helicobacter Pylori, alimentația este foarte importantăși de aceea se recomandă un regim care să conțină alimentele bogate în probiotice, precum chefirul, peștele gras, bogat în Omega 3, precum somonul, tonul sau macroul, semințele de in, bogate în Omega 3, fructele de pădure și legumele crucifere, precum broccoli.
Sunt și alimente care ar trebui să nu fie consummate în cazul infecției cu Helicobacter Pylori. Este vorba despe alimentele picante, cerealele sărace în fibre, dar și cafeaua și băuturile carbogazoase.