Prima pagină » Sanatate » Leacuri bătrânești pentru urechi înfundate. Care sunt motivele pentru care se înfundă urechile?

Leacuri bătrânești pentru urechi înfundate. Care sunt motivele pentru care se înfundă urechile?

31 mai 2022, 13:59,
în Sanatate

Leacurile bătrânești pentru urechi înfundate vă pot veni fi de ajutor atunci când vă confruntați cu acest disconfort. Remediile pot ameliora senzația de ureche înfundată dacă urmați întocmai pașii descriși mai jos. 

Cele mai frecvente cauze pentru care persoanele se pot confrunta cu acest disconfort sunt infecțiile, schimbarea altitudinii sau apa.

Leacuri bătrânești pentru urechi înfundate

În cazul în care vă confruntați brusc cu senzația de urechi înfundate și nu știți ce puteți face pentru a scăpa de acest disconfort, leacurile bătrânești sunt alegerea ideală. Acestea au fost utilizate de către părinții și bunicii noștri și au dat roade. Un prim leac este uleiul de măsline. Se vor pune câteva picături în urechea afectată și se va lăsa să acționeze 5 minute. Ulterior, veți lăsa capul într-o parte și veți șterge lichidul cu ajutorul unui material din bumbac. Acesta poate fi înlocuit cu ulei de bebeluși sau ulei mineral. Un alt remediu la care puteți apela sunt bomboanele sau gumele mentolate. Din cauza aromei puternice, urechile se vor desfunda. Pentru a scăpa de disconfort, vă puteți folosi și de respirație. Va trebuie să respirați adânc, să vă țineți de nas și apoi să închideți gura. Când veți simți nevoia să respirați, aerul din plămâni va fi împins spre nas, însă fără să luați degetele de pe acesta. În urma presiunii, urechea afectată se va desfunda. 

În cazul persoanelor ce se confruntă cu dopuri de ceară, combinația dintre alcool și oțet este alegerea perfectă. Se vor amesteca părți egale, apoi se vor pune câteva picături în urechea afectată, în timp ce țineți capul într-o parte. Aceasta va fi acoperită cu o bucățică de vată. Soluția se va lăsa să acționeze timp de 5 minute. Un alt leac din bătrâni ce vă poate scăpa de urechile înfundate sunt băile cu aburi. Veți pune câteva picături de lavandă sau eucalipt în apă, apoi veți inhala vaporii. La final, se va sufla nasul de câteva ori. În felul acesta, se va ușura respirația, iar mucusul în exces va fi eliminat.

Care sunt motivele pentru care se înfundă urechile?

De cele mai multe ori, urechile se înfundă din cauza unei infecții de la nivelul sistemului respirator. Printre cele mai întâlnite infecții se numără cea sinusală, gripa sau răceala. Din cauza unei răceli, canalul nazal ce face legătura cu urechea internă se umple cu mucus, motiv pentru care vă puteți confrunta cu disconfortul unei urechi înfundate. De asemenea, rinita alergică poate fi una din cauze. Simptomele ce pot apărea în urma unei infecții sau a unei alergii sunt tuse, strănut, senzație de nas înfundat, senzație de gât uscat sau durere în gât.

Un alt motiv este acumularea de ceară și formarea unui dop. Dacă vă confruntați cu această situație, pot apărea și o serie de simptome precum țiuitul urechilor, stare de amețeală și durere localizată. Totodată și contactul cu apa poate cauza înfundarea unei urechi. Din cauza faptului că apa rămâne în ureche internă, unele persoane se pot confrunta cu acest disconfort după o baie în piscină. Simptomele urechii de înotător pot include febră, scurgeri din ureche, roșeață localizată sau durere localizată. De asemenea, probabil ați observat că atunci când urcați la o altitudine mai mare față de cea la care sunteți obișnuiți, vi se înfundă urechile. Disconfortul apare atunci când călătoriți cu avionul sau urcați cu liftul.

Dacă vă confruntați cu aceste simptome, leacurile bătrânești pentru urechi înfundate vă pot fi de folos. Remediile vă pot ajuta să scăpați în totalitate de disconfort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *