Prima pagină » Sanatate » Leacuri bătrânești pentru sforăit. Cum să scapi de acest disconfort cu ajutorul remediilor naturiste

Leacuri bătrânești pentru sforăit. Cum să scapi de acest disconfort cu ajutorul remediilor naturiste

01 sept. 2023, 14:03, 1 ,
în Sanatate

Multe persoane vor să afle care sunt cele mai bune leacuri bătrânești pentru sforăit. Sforăitul apare atunci când căile respiratorii superioare sunt obstrucționate. Această afecțiune poate declanșa boli cardiovasculare sau insuficiență respiratorie. Leacurile bătrânești pentru sforăit sunt eficiente, însă este recomandat consultul unui medic specialist. Iată cum să scapi de sforăit cu ajutorul remediilor naturiste.

Leacuri bătrânești pentru sforăit

Sforăitul este o afecțiune cu care se confruntă multe persoane. Această problemă apare atunci când căile respiratorii superioare sunt obstrucționate. Printre cele mai frecvente cauze sunt deviația septului nazal, slăbirea cadrului muscular faringian și alte afecțiuni precum amigdale mărite, obezitatea, creșterea excesivă a glandei tiroide, bolile inflamatorii ale faringelui și multe altele.

Sindromul de apnee în somn poate părea unul ușor, însă acesta poate declanșa probleme grave de sănătate și poate fi fatal deoarece duce la întreruperea oxigenului spre creier. În timpul sforăitului se produce pe termen scurt o întrerupere a respirației pentru câteva secunde. După un astfel de episod urmează un sforăit puternic și respirații neregulate.

Sforăitul afectează ritmul somnului, provoacă oboseală pe timpul zilei, pierderea atenției și chiar poate duce la atacuri de panică și insomnie pe termen lung. În cazul în care această problemă devine tot mai supărătoare, iar sforăitul semnalează de fapt probleme grave ale sistemului respirator, se recomandă consultul unui medic specialist.

Ce remedii naturiste să folosești pentru a scăpa de problemă

Sforăitul reprezintă o problemă nu doar pentru persoana în cauză, ci și pentru ce din jur. În cazul în care sforăitul nu este cauzat de afecțiuni respiratorii și apare pe fondul stresului sau oboselii, putem apela la câteva remedii naturiste.  Se recomandă reducerea consumului de cafea și alcool înainte de a merge la culcare. De asemenea, medicii ne sfătuiesc să evităm alimentele grase care apasă pe diafragmă și restricționează fluxul de aer, provocând sforăitul.

Tototdată este bine să scăpăm de alergenii din jurul nostru. Se recomandă să aerisim bine camera înainte de culcare și să menținem lenjeria curată. Un alt remediu eficient împotriva sforăitului este poziția capului în timpul somnului. Capul trebuie să fie un pic ridicat astfel încât să se reducă umflarea mucoasei faaringiene și automat să ducă la slăbirea sforăitului.

Există și câteva leacuri bătrânești pentru sforăit. Putem pune o picătură de ulei de cătină în fiecare nară înainte de culcare. Un alt remediu este coaja de stejar. Se amestecă o lingură de calendula și o lingură de coajă de stejar apoi se pun într-o cană, se amestecă și se toarnă apă fierbinte. Se lasă la infuzat timp de o oră și se face gargară seara. Un alt leac bătrânesc pentru sforăit este un amestec din flori de soc, coada calului și brusture. Se pune într-o cană câte o linguriță din fiecare și se toarnă apă fierbinte peste ele. Se lasă la infuzat apoi se ia câte o lingură de 5 ori pe zi pentru a reduce sforăitul.

Un alt remediu din farmacia naturii este siropul făcut din zeamă de varză proaspătă și mere. Se recomandă consumul de cât mai multe ceaiuri care conțin miere și zeamă de lămâie. Pentru sforăitul cauzat de sinuzită, bronșită, gripă și alte boli respiratorii se recomandă un decoct de frunze și ulei esențial de eucalipt.

Leacurile bătrânești pentru sforăit sunt eficiente, însă dacă apneea persistă mult timp, aceasta poate semnala probleme grave de sănătate. În acest caz se recomandă de urgență consultul unui medic specialist.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Daca aduceți vorba de leacuri băbești, asta e cel mai eficient: daca nevasta e destul de baba, te muți din pat și dormi în altă camera. Și iaca așa, baba scapă de sforăitul tau.
    Inca ceva: nu tot ce se aude peste noapte este sforăit! Mai sunt și besinile babei. Ne dați niste sfaturi cum sa scăpăm și de astea? De babe, nu de besini 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`