Prima pagină » Sanatate » Leacuri bătrânești pentru scăderea glicemiei. 8 plante medicinale cu efecte uimitoare!
Leacuri bătrânești pentru scăderea glicemiei. 8 plante medicinale cu efecte uimitoare!

Leacuri bătrânești pentru scăderea glicemiei. 8 plante medicinale cu efecte uimitoare!

28 aug. 2023, 12:37,
BZI.ro, în Sanatate

Diabetul este cunoscut sub numele de „ucigașul tăcut”. În cazul diabetului zaharat, glicemia crește pe măsură ce organismul capătă rezistență la insulină. Deoarece este o boală cronică, cei care suferă de diabet sunt depedenti pe viață de medicamentele eliberate pe bază de rețetă. Iar acest lucru poate reprezenta un mare gol în portofelul unora. Însă chiar și din perspectiva sănătății, nu este bine. Cele mai multe dintre aceste medicamente au efecte secundare, și prin utilizarea prelungită devin dăunătoare altor organe. De aceea, următoarele leacuri bătrânești pentru scăderea glicemiei pot fi un ajutor de nădejede. Multe terapii alternative pot servi ca opțiuni demne, înlocuind medicamentele pentru diabet. Presopunctura, acupunctura și medicina naturistă sunt câteva variante prin care poate fi redusă dependența de aceste medicamente. Curele naturopatice includ multe plante medicinale ca parte a acestui tratament ce vizează scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Iată câteva leacuri bătrânești pentru scăderea glicemiei

Rozmarinul oferă o aromă încântătoare supelor cremă. Rozmarinul nu numai că promovează pierderea în greutate, dar echilibrează și nivelul zahărului din sânge. Rozmarinul este, de asemenea, responsabil pentru reducerea colesterolului rău (LDL) și creșterea colesterolului bun (HDL).

Ginsengul este vedeta medicinei orientale, fiind folosit de multe secole. Are proprietăți superlative de stimulare a sistemului imunitar și este antidiabetic. Ginsengul reduce rata de absorbție a carbohidraților în organism. De asemenea, accelerează producția de insulină de către pancreas.

Cercetările au arătat că salvia reduce nivelul de zahăr din sânge dacă este consumat într-o cantitate semnificativă, și cu atât mai mult atunci când este consumată pe stomacul gol. Adăugarea de salvie în dieta zilnică ajută la creșterea secreției de insulină și ajută la gestionarea acestei boli. Cel mai comod poate fi consumată sub formă de ceai.

În India, frunzele de Gymnemate Sylvestre fac parte din curele ayurvedice pentru diabet din timpuri imemoriale. Această plantă conține acizi gimnemici care suprimă temporar gustul de dulce resimțit de papilele gustative de pe limbă. Acest lucru ajută persoanele care sunt dependente de zahăr. Planta contrbuie de asemenea la prelucrarea excesului de glucoză din sânge.

Oregano are efecte în două direcții asupra nivelului ridicat de zahăr din sânge. Mărește activitatea pancreasului pentru a produce mai multă insulină și reduce nivelul zahărului din sânge prin inhibarea poftei de dulciuri. Glucoza din celule este stabilizată datorită componentelor specifice prezente în oregano. Pe lângă creșterea sănătății imunitare, acesta reduce și formarea de carbohidrați de către organism.

Plantele medicinale ajută la controlul simptomelor diabetului

Aloe Vera este o plantă cărnoasă esențială în medicina alternativă din India, Mexic, Australia și America de Sud. Aceasta reduce inflamația din organism și tratează indigestia. Inflamația din organism este responsabilă pentru multe boli cronice cauzate de stilul de viață, cum este și diabetul.

Ghimbirul este folosit pe scară largă în bucătăria chineză și indiană. Planta aromatică a fost folosită și pentru a combate diabetul. Ghimbirul crește sensibilitatea organismului la insulină și ajută la producția secreției de insulină.

Schinduful și semințele de schinduf au fost folosite de-a lungul timpului pentru a trata problemele dermatologice, tulburările metabolice și cele hormonale. Schinduful ajută la scăderea nivelului de glucoză din sânge și combate diabetul.

În timp ce plantele medicinale pot ajuta la controlul simptomelor diabetului, este important să ne amintim că nu vă pot vindeca de această boală. De aceea, este recomandat să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca să utilizați aceste leacuri bătrânești. Medicul dumneavoastră ar putea să vă sfătuiască corect și în concordanță cu istoricului dumneavoastră medical, lucru esențial, dacă luați în considerare un tratament alternativ pe lângă medicația dumneavoastră obișnuită. De asemenea, este important să vă asigurați că utilizați ierburi de calitate superioară. Aceste leacuri bătrânești pentru scăderea glicemiei sunt utile și benefice, dar ar trebui folosite doar în completarea medicamentației stabilite de medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *