Prima pagină » Sanatate » Leacuri bătrânești pentru răceală și gripă. Cum puteți folosi remediile populare în tratamentul afecțiunii

Leacuri bătrânești pentru răceală și gripă. Cum puteți folosi remediile populare în tratamentul afecțiunii

20 apr. 2023, 12:42,
în Sanatate

Aproape toată lumea a folosit cel puțin o dată leacuri bătrânești pentru răceală și gripă în timpul tratamentului infecțiilor respiratorii acute. Există multe metode populare pentru tratarea infecțiilor cauzate de virusuri. În plus, există un interes deosebit pentru acestea în rândul celor care doresc să se recupereze cât mai repede.

Cu toate acestea, printre toate rețetele populare pot fi găsite cu ușurință atât remedii cu adevărat eficiente, ci și absolut inutile sau chiar periculoase. Astfel, vă recomandăm să respectați regulile de utilizare a remediilor populare și să fiți prudenți în alegerea lor. În toate cazurile, remediile populare trebuie folosite doar cu acordul medicului și cu respectarea tuturor celorlalte recomandări de tratament.

Este recomandat de către medici utilizarea usturoiului pentru răceală? Părerile acestora

Printre remediile folclorice eficiente se numără și inhalațiile cu ulei alcalin, utilizate pe scară largă în medicină, gargara cu infuzii de mușețel, salvie, măceșe, eucalipt și aromaterapia cu uleiuri esențiale de mentă, lavandă, eucalipt, mușețel, rozmarin și lămâie.

Usturoiul sub diferite forme este un agent antiviral cunoscut. Efectul fitoncidelor de usturoi asupra virusurilor gripale, coronavirusurilor și adenovirusurilor a fost dovedit în studii științifice de amploare. Prin urmare, utilizarea multor remedii populare este justificată. Dar nu trebuie uitat că în zilele noastre în farmacii există deja remedii naturale dovedite care au absorbit toate avantajele medicinei populare și

Însă, medicii se feresc de sfaturile vindecătorilor populari, cum ar fi introducerea usturoiului sau a sucului de ceapă în nas, care nu numai că va duce la iritarea mucoasei nazofaringiene, dar va provoca și o arsură. Usturoiul conține acid sulfuric care, dacă intră în contact cu mucoasele umede sau cu pielea, va provoca arsuri chimice grave.

Tratamentul cu cupe încălzite. Cât de eficientă este această procedură?

Încercarea de a scădea febra prin consumul de ceai fierbinte cu zmeură va duce la creșterea transpirației, ceea ce, atunci când organismul este deshidratat, este extrem de nedorit. Multe plante care sunt folosite pentru a face infuzii și decocturi sunt alergeni puternici, iar în cazul unui sistem imunitar slăbit pot provoca o reacție alergică severă.

Cupele sunt folosite pentru a reduce inflamația din tractul respirator. Borcanele sunt plasate pe piept și pe spate, cu excepția inimii, a glandelor mamare și a coloanei vertebrale. În borcan se plasează un turnichet de ardere pentru a crea un vid și astfel se arde oxigenul din borcan.

Presiunea face ca borcanul să fie micșorat până la piele, vasele de sânge să se dilate, micile capilare să se spargă și să apară hemoragia subcutanată. Sângele care s-a acumulat sub piele inițiază o eliberare de substanțe biologic active. Se crede că acest lucru stimulează circulația sângelui și activează sistemul imunitar celular. Pentru bronșită și pneumonie, borcanele trebuie aplicate numai cu permisiunea unui medic.

Printre cele mai eficiente leacuri bătrânești pentru răceală și gripă se numără și efectul terapeutic al borcanelor. Acesta acționează asupra proceselor inflamatorii din bronhii și plămâni. Această metodă de tratament este rar utilizată, mai ales că există riscul de arsuri sau chiar de traume ale pleurei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024