Dacă doriți să vă mentineti inima în formă, nu trebuie să căutați neaparat produse farmaceutice. Aceste remedii casnice ieftine ar trebui să va fie de folos. Dacă vă simțiți epuizați când faceti exercitii, respirați greu și rețineți lichide în zona picioarelor, merită luată în considerare o vizită la medic. Cu toate acestea, este posibil sa nu aveți neapărat nevoie de substanțe chimice pentru a vindeca o inimă slabita.
Iata cateva leacuri batranesti pentru intarirea inimii!
Sucul de ceapă proaspăt stors amestecat cu puțină miere întărește inima.
Laptele de mentă oferă un tratament economic și eficient pentru inima. Se toarnă lapte fierbinte peste câteva frunze uscate de mentă și se lasă la infuzat 5 minute; se strecoară și se bea laptele cu înghițituri mici.
Timp de 6 săptămâni, luați o lingură de suc de păducel pentru prânz și cină. Arbustul de păducel este un pilon al medicinei pe bază de plante europene și chineze de secole. În anii 1800, a devenit deosebit de cunoscut ca tonic pentru inimă, o afirmație care este susținută de studii clinice.
Frecați-vă picioarele cu ulei de rozmarin.
Mănâncă nuci. Nucile au multe efecte asupra sănătății inimii. Ele ajută la scăderea LDL (lipoproteine cu densitate mică sau colesterol „rău”) din sânge; LDL ridicat este una dintre principalele cauze ale bolilor de inimă. În plus, consumul de nuci scade riscul de a dezvolta cheaguri de sânge care pot provoca un atac de cord fatal și îmbunătățește sănătatea pereților arterelor.
Presară multa scorțișoară pe mâncare. Scorțișoară întărește sistemul cardiovascular, protejând inima de probleme și acționează ca un diluant de sânge.
Ceaiul care intareste inima
Vei avea nevoie:
40 g (1 1/4 oz) de flori uscate și frunze de păducel
15 g (1/2 oz) flori de arnica
15 g (1/2 oz) balsam de lămâie
Se toarnă 250 ml (1 cană) de apă clocotită peste 15 ml (1 lingură) de amestec de plante. Așteptați 10 minute și filtrați. Beti o cană de 3 ori pe zi.
Tulburări cardiace
Persoanele anxioase au aproximativ 25% mai multe șanse de a dezvolta boli coronariene decât persoanele mai calme și sunt aproape de două ori mai predispuse să moară de un atac de cord în următorii 10 ani, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Tilburg din Olanda.
Bucurați-vă zilnic de o ceașcă de ceai de valeriană, de preferință seara: turnați o ceașcă (250 ml) de apă rece peste 10 ml (2 lingurițe) de rădăcină de valeriană tocată, lăsați să stea câteva ore și filtrați. Încălziți ceaiul și beți-l încet.
Ceaiul de chimen sau balsamul de lămâie calmează, de asemenea, afecțiunile cardiace și se prepară rapid și ușor din ingrediente proaspete sau plicuri de ceai.
Adăugați uleiuri esențiale (anason, lavandă, mentă sălbatică, portocală sau trandafir) sau folosiți-le în aromaterapie pentru un efect relaxant liniștitor.
Odihneste-te mai mult. Mama a spus mereu că trebuie să dormi bine. Acum știința medicală este de acord cu ea. Lipsa somnului este legată de hipertensiunea arterială, ateroscleroză, atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Somnul prost provoacă inflamații, care este răspunsul organismului la leziuni, infecții, iritații sau boli. Acest lucru activează sistemul nervos simpatic, care este activat de frică sau stres.