Prima pagină » Sanatate » Leacuri bătrânești pentru îngrășat: Cum să iei în greutate într-un mod sănătos

Leacuri bătrânești pentru îngrășat: Cum să iei în greutate într-un mod sănătos

03 nov. 2021, 11:27,
BZI.ro, în Sanatate

În condițiile în care multă lume caută dierte și programe de slăbire, sunt și persoane care se chinuie să ia în greutate. Pentru ceștia din urmă există mai multe leacuri bătrânești pentru îngrășat.

În unel cazuri nu este o mare bucurie să fii slab. Astfel, sunt destule persoane care nu reușesc să se îngrașe, iar faptul că nu te îngrași deși mănânci fără restricții poate ascunde anumite probleme în privința sănătății.

Imposibilitatea de a te îngrașa poate fi cauzată de afecțiuni cronice digestive, de tuberculoză, hipertiroidie, anemie sau cancer. Există, însă, și alte cauze pentru imposibiliattea de a te îngrășa, precum consumul de droguri sau medicamente psihotrope care impiedică acumularea kilogramelor necesare pentru o greutate normală.

persoana care sta pe un cantar

Leacuri bătrânești pentru îngrășat: Alimente care pot fi de ajutor

Pentru a ptea lua sănătos în greutate, se recomandă consumul de alimente sănătoase și păstrarea unei distanțe de cel puțin 3 ore între fiecare masă, pentru a putea permite astfel alimentelor să se digere în mod corespunzător.

Alimentele care conțin cantități mari de proteine sunt peste, produse lactate, lapte, carne, migdale, susan și seminte de floarea-soarelui.

În curele de îngrășare, de mare ajutor este și vitamina C deoarece încetinește procesul metabolic. Vitamina C este un antioxidant puternic, ce ajută refacerea musculaturii și dezvoltarea acesteia, precum și formarea colagenului. Alimentele bogate în vitamina C sunt citricele, pătrunjelul, broccoli, ardeiul gras și căpșunile.

Și vitamina D este de folos pentru a lua în greutate într-un mod sănătos. Vitamina D se poate obține prin expunerea la soare, timp de cel puțin 20 de minute în fiecare zi. În cantități mai mici, vitamina D se regăsește în alimente precum somon, macrou, sardine sau ton.

Complexul de vitamin B este util pentru îngrășare sănătoasă deoarece aceste vitamine sunt esențiale în dezvoltarea musculaturii, dar și pentru stimularea poftei de mâncare. Alimentele bogate în compelxul de vitamine B sunt carnea de vită, ouăle, peștele, cerealele integrale și fructele uscate.

persoana care se uita la un centimetru

Ceaiurile, niște leacuri bătrânești pentru îngrășat

Ca adjuvant în cura de îngrășare puteți apela la câteva ceaiuri de plante care stimulează pofta de mâncare, uşurează digestia şi contribuie la o mai bună asimilare a substanţelor nutritive.

Datorită conţinutului ridicat de substanţe active energizante, de vitamine şi săruri minerale acestea ajută la luarea în greutate.

Unul dintre aceste ceaiuri la care puteți apela cu încredere este ceaiul de angelică. Pentru asta, în 150 ml de apă rece adăugați 1 linguriţă de plantă, care se lasă la macerat timp de 8 ore. După ce se filtrează, se iau 3 doze pe zi.

prsoana care bea dintr-o cana

Ceaiul de coriandru este un alt adjuvant ce vă pote ajuta să luați în greutate. Astfel, se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă uscată la 250 ml. Aceasta se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă zilnic, cât mai caldă posibil, în cură de 2-3 luni.

Ceaiuri din amestec de plante precum țintaură, pelin, anghinare şi conuri de hamei ajută și el în încercarea de a pune câteva kilograme. Pentru asta, se face un amestec din 10 g ţintaură, 20 g pelin, 10 g anghinare şi 30 g conuri de hamei. Se prepară o infuzie dintr-o lingură de amestec de plante la 1 cană. Se recomandă consumul a 2-3 căni pe zi, între mesele principale, în cură de 2-3 săptămâni.

persoana care sta pe un cantar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024