Leacurile bătrânești pentru hernia de disc sunt tot mai căutate. Utilizate împreună cu tratamentul medicamentos, acestea au un efect pozitiv asupra pacientului. Remediile naturale ajută la ameliorarea simptomelor, iar afecțiunea poate fi tratată mai repede.
Cele mai frecvente semne ale bolii sunt durerile de spate. Acestea pot radia spre coapse, fese sau picioare. În cazul în care hernia de disc este la nivelul superior, durerile pot radia spre umeri sau brațe.
Leacuri bătrânești pentru hernie de disc
Pentru tratarea herniei de disc trebuie să solicitați ajutorul unui specialist. Remediile naturale pot fi combinate cu cele medicamentoase pentru a fi mai eficiente. Spre exemplu, compresele cu grăsime animală pot ameliora simptomele. Pentru acestea puteți folosi grăsime solidă topită din gâscă sau oaie. Materialul va fi aplicat în locul în care hernia s-a exteriorizat, apoi va fi înfășurat cu o folie din plastic și un prosop. Se recomandă ca tratamentul să fie lăsat să acționeze peste noapte. Un alt leac din bătrâni pentru hernia de disc este unguentul din miere de albine și făină. Cele două ingrediente se vor amesteca într-un bol până ce se va obține o cremă asemănătoare aluatului. Aceasta se va aplica pe locul unde hernia de disc a fost formată, apoi va fi acoperită cu o folie din plastic. La fel ca în cazul precedent, tratamentul trebuie lăsat să acționeze peste noapte. Va trebui să aplicați unguentul de 10 ori pentru a-și face efectul.
De asemenea, și tinctura pe bază de alcool și plante este benefică pentru hernia de disc. Aceasta se prepară dintr-un pahar de alcool și 1-2 linguri de plante precum mentă, usturoi tocat, pelin, frunză de mesteacăn, trifoi sau sunătoare. Amestecul va fi lăsat la infuzat timp de o lună într-un loc răcoros. Tinctura va fi folosită timp de 10 zile, prin frecarea zonei afectate. Pentru ameliorarea simptomelor herniei de disc, mai puteți folosi uleiuri încălzite pe bază de brad, sunătoare sau cedru.
Cum identifici hernia de disc?
Primul simptom al herniei de disc este instalarea durerilor de spate. Acestea pot radia spre zona coapselor, a feselor, a picioarelor sau chiar și a genunchiului, în funcție de zona afectată. Unele persoane pot suferi de dureri la nivelul umerilor și a brațelor, în cazul în care discul afectat se află în partea superioară. Durerile pot fi însoțite de furnicături, slăbiciune sau senzații de amorțeală. Slăbiciunea se poate identifica la nivelul mușchilor. Persoanele pot avea dificultăți când trebuie să ridice sau să țină anumite lucruri. De asemenea, durerile cresc progresiv în ceea ce privește intensitatea. Hernia de disc din zona lombară se produce de obicei într-o singură parte, fie în stânga, fie în dreapta. Totodată, sunt și cazuri mai rare în care afecțiunea se poate manifesta la nivelul ambelor membre inferioare. În cazul celei superioare, durerile se pot mări atunci când strănutați sau tușiți.
În ceea ce privește cauzele herniei de disc, afecțiunea se poate manifesta la persoanele ce nu fac efort fizic și au o predispoziție la sedentarism. De asemenea, boala poate interveni și în cazul în care persoana a suferit un traumatism. Printre factorii de risc se numără kilogramele în plus ce pun presiune pe coloana vertebrală și anumite meserii ce presupun un efort fizic mai mare. De asemenea, factorii genetici joacă și ei un rol important. Unele persoane pot avea o predispoziție genetică la această boală.
Leacurile bătrânești pentru hernia de disc vă pot ajuta la ameliorarea simptomelor. Cu toate acestea, trebuie să consultați un medic specialist pentru a urma în paralel și un tratament medicamentos. Totodată, dacă aveți probleme cu urechile înfundate, leacurile bătrânești vă pot fi de folos.