Prima pagină » Sanatate » Cele mai bune leacuri bătrânești pentru eczeme: Cum să le tratezi folosind remedii naturale

Cele mai bune leacuri bătrânești pentru eczeme: Cum să le tratezi folosind remedii naturale

29 oct. 2021, 14:12,
în Sanatate

Eczemele se disting de patologiile cutanate prin complexitatea tratamentului. Cele mai bune leacuri bătrânești pentru eczeme se găsesc în fiecare casă. Tratamentul folosind leacurile bătrânești variază în funcție de tipul de eczeme. Dar, există rețete universale care sunt eficiente pentru toate tipurile de boli ale pielii.

Tratamentul medical pentru eczeme constă în administrarea medicamentelor topice și orale. Cele mai frecvente tratamente în cazul eczemelor sunt unguentele sau cremele care au proprietăți antibacteriene. Tot mai mulți oameni preferă să se trateze cu ajutorul metodelor tradiționale în locul celui medicamentos.

persoana in timp se scarpina pe mana din cauza eczemelor

Stresul este un factor declanșator al eczemelor

Leacuri bătrânești pentru eczeme: Castraveți murați, sare sau struguri

În funcție de tipul de eczema, tratamentul cu ajutorul leacurilor bătrânești poate varia. Însă, cele mai folosite dintre acestea sunt tramanentele eczemelor cu castraveți murați, sare sau struguri.

Dacă suferiți de eczeme este recomandat să înmuiați un tampon din bumbac sau un bandaj de tifon în saramura castraveților murați. Proprietățile benefice din saramură ajută la vindecarea eczemelor. Dacă aplici compresul pe pielea afectată de două ori pe săptămână, vei reuși să scapi de problema eczemelor.

piciorul unui copil care sufera de eczeme

Eczema nu este contagioasă și nu se poate lua de la alte persoane

Proprietățile strugurilor ajută la vindecarea eczemelor sau a altor boli de piele, cum ar fi pyoderma sau psoriazisul. Pentru a aplica un pansament din struguri este nevoie să zdrobești 100g de struguri, apoi să puneți această compoziție pe tifon și să o aplicați pe zonele afectate.  Daca aplici de două ori în fiecare zi, pe o perioadă de trei săptămâni, este necesar să faci o pauză timp de zece zile și ulterior poți să reiei tratamentul.

Sarea este un remediu natural pentru vindecarea eczemelor. Pentru a efectua procedura este necesar să dizolvi 3 linguri de sare în 2 litri de apă caldă. Apoi, după ce ai amestecat bine, pune pe zona afectată a pielii soluția obținută. În primele minute vei simți o ușoară furnicătură, dar după 5 minute aceasta va dispărea.

persoane ce apasa pe talpa piciorului sau bolnav de eczema

Mâncărimea este semnul distinctiv al eczemelor

Leacuri bătrânești pentru eczeme dishidrotice și uscate

Dacă observi că se dezvoltă dishidroza și zona afectată începe să se transforme în eroziune, iar mâncărimele devin tot mai severe poți folosi o compresă din cartofi rași. Radeți trei cartofi proaspeți printr-o răzătoare fină și aplicați direct pe locul dureros pentru 10 minute.

În momentul în care pielea se îngroașă și începe să se dezlipească, este recomandat să aplicați o frunză de varză rece pe pielea afectată și să o fixați cu un bandaj de tifon.

Un alt leac bătrânesc la care puteți apela este uleiul de cătină. Pentru efectul dorit este necesar să aplici pe piele un strat subțire de ulei și să-l lași să acționeze 15-20 de minute. Ulterior este necesar să clătești cu apă caldă. Este recomandat să repeți procedura de trei ori pe zi.

Dacă suferi de eczeme uscate, poți să-ți prepari un unguent de morcovi. Pentru prepararea unguentului trebuie să razi doi morcovi mari pe o răzătoare fină și să amesteci cu 50 ml de smântână. Unguentul se aplică ușor pe pielea afectată de 2 ori pe zi pentru o perioadă de 20 de zile.

o persoana culcata care are o frunza de varza pe fata si pe piept

Dacă suferi de eczeme aplică o frunză de varză rece pe pielea afectată

Dacă tratamentul cu leacuri bătrânești pentru eczeme nu te-a ajutat să scapi de boală este necesar să consulți un doctor. Boala de piele poate provoca alte afecțiuni interne și din aceast motiv este necesar să se identifice principala cauză a apariției eczemelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`