Prima pagină » Sanatate » Leacuri bătrânești pentru durerea în gât. Cele mai eficiente tratamente naturiste
Leacuri bătrânești pentru durerea în gât. Cele mai eficiente tratamente naturiste

Leacuri bătrânești pentru durerea în gât. Cele mai eficiente tratamente naturiste

10 mai 2021, 12:21,
în Sanatate

Durerea în gât este unul dintre semnele apariții unui proces inflamator în gât. Există multe movite pentru acest lucru – viruși, bacterii, consumul excesiv de băuturi reci, etc. În funcție de boală și de severitatea inflamației, pe lângă durere, o persoană poate fi deranjată și de frisoane, curgerea nasului, dificultăți de respirație, răgușeală, hipertermie, stare generală de rău și cefalee.

În cazul unei forme grave a evoluției bolii, este mai bine să consultați imediat un medic. Cu toate acestea, simptomele neplăcute ușoare pot fi vindecate acasă foarte ușor cu leacuri bătrânești pentru durerea în gât. Aceste remedii naturale pentru durerile de gât vor înlocui în mod eficient medicamentele costisitoare din farmacii.

Apa sărată, un leac bătrânesc dovedit pentru durerile în gât

Sarea ajută la eliminarea bacteriilor. Pentru a pregăti soluția de gargară, dizolvați o jumătate de linguriță de sare într-o cană cu apă caldă. Gargară cu acest leac bătrânesc se realizează de 3-4 ori pe zi, apoi beți cât mai multa apă. Dacă gustul sărat este prea neplăcut, puteți adăuga o lingură de miere.

Ceai de usturoi pentru durerile în gât

Usturoiul este o plantă minune folosită cu succes în leacurile bătrânești. Usturoiul este un antibiotic natural care conține antioxidanți. Ele întăresc sistemul imunitar și previn infecțiile. Pentru a face ceai, tăiați usturoiul proaspăt în felii, puneți-l într-o cană, acoperiți-l cu apă fiartă și lăsați-l să se infuzeze.

În timp ce apa este încă fierbinte, îndepărtați bucățile de usturoi și adăugați câteva frunze de ceai pentru a schimba gustul (și mirosul). Se poate adăuga orice îndulcitor natural, de preferabil miere de albine, aceasta te va ajuta să elimini mucus nedorit din gât mai repede.

Ceai de scorțișoară pentru răceli și dureri în gât

Scorțișoara este bogată în antioxidanți. Mirosul său dulce ajută la deschiderea sinusurilor, deci este util în special pentru răceli. Scorțișoara reduce producția de mucus și te ajută să respiri mai bine.

Cartofii cu oţet pentru durerile în gât

Un alt leac bătrânesc pentru durerile în gât folosit încă de pe vremea bunicilor noştri sunt cartofii. Cartofii rași și stropiţi cu oţet fac adevărate minuni în cazul durerilor în gât. Cartofii se spală se taie în felii mici sau se dau prin răzătoare şi se stropesc cu o soluţie diluată cu oţet, se aşează într-un tifon şi se leagă în jurul gâtului. Efectele calmante apar imediat. O alternativa la cartofi este varza.

Compresă caldă pe gât

Pentru durerile de spate, mulți își pun o compresă fierbinte sau doar un tampon încălzit. Funcționează la fel cu gâtul. Puteți încerca o compresă caldă, cum ar fi un tampon mic de încălzit, o sticlă de apă fierbinte sau o cârpă caldă și umedă. Aveți grijă să nu vă ardeți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *