Prima pagină » Sanatate » Leacuri bătrânești pentru durerea de stomac. Cum să scapi de disconfort cu remediile naturiste

Leacuri bătrânești pentru durerea de stomac. Cum să scapi de disconfort cu remediile naturiste

29 aug. 2023, 10:52,
BZI.ro, în Sanatate

Multe persoane vor să afle care sunt cele mai eficiente leacuri bătrânești pentru durerea de stomac. Cu toții ne-am confruntat măcar o dată cu supărătoarele dureri de stomac, chiar dacă nu avem probleme digestive. Cauzele sunt diverse, iar simptomele diferă de la o persoană la alta, în funcție de factorul declanșator. În cazul în care durerile de stomac nu semnalează o boală gravă și apar pe fond de stres sau emoții, putem recurge la câteva leacuri bătrânești pentru a calma durerile. Iată cum să scapi de disconfort cu remediile naturiste.

Leacuri bătrânești pentru durerea de stomac

Durerile de stomac sunt cauzate de mulți factori, însă dacă acestea apar zilnic și sunt de o intensitate mare este bine să consultăm de urgență un medic specialist. Dacă durerile de stomac apar doar în anumite momente, fiind cauzate de stres, emoții sau de anumite alimente și sucuri, putem să scăpăm de disconfort cu ajutorul unor leacuri bătrânești.

Durerile de stomac pot fi cauzate de gaze, constipație, alergii alimentare, intoxicații alimentare, gastrită, reflux gastroesofagian, indigestie, sindromul de colon iritabil, ulcer, probleme cardiace și multe altele. Pentru a afla diagnosticul corect și a primi tratamentul adecvat este recomandat consultul la un medic de specialitate.

Tot la îndrumarea acestuia se pot folosi și câteva leacuri bătrânești pentru calmarea durerilor. Printre cel mai efciente remedii naturiste se află ghimbirul, mușețelul, apa caldă și menta.

Remedii naturiste pentru calmarea disconfortului

Pe lista leacurilor bătrînești recomanndate pentru calmarea durerilor de stomac este ghimbirul. Acesta combate disconfortul și elimină stările de greață. Ceaiul de mușețel este și el benefic în cazul durerilor de stomac. Este binecunosscut faptul că mușețelul are proprietăți antiinflamatorii și calmează simptomele gastritei, gastroenteritei, calmează refluxul gastroesofagian și sindromul de colon iritabil.

Un alt remediu este apa caldă. În cazul în care durerile de stomac sunt cauzate de tulburări ale tractului digestiv, de balonare sau de costipație, este bine să bem apă caldă. Astfel, apa caldă va ajuta ca intestinele să se contracte și să accelereze procesul de eliminare a toxinelor din organism.

Menta este pe lista leacurilor bătrânești pentru calmarea durerilor de stomac. Ceaiul de mentă consumat călduț are efecte antispasmodice care calmează crampele și crizele de stomac. La fel de bine putem consuma și ceai de busuioc, suc de cartofi, ceai de coada calului și de coada șoricelului, infuzie de cuișoare sau suc de morcov și sfeclă.

Leacurile bătrânești pentru durerea de stomac sunt eficiente și recomandate de către medici, după un consult de specialitate. În cazul în care disconfortul nu este cauzat de probleme grave de sănătate, putem apela la câteva remedii naturiste pentru a calma durerile de stomac.

Leacurile din farmacia naturii sunt recomandate și pentru tusea la copii. La fel de bine doamnele pot recurge la ceaiurile naturiste pentru a scăpa de bufeurile cauzate de menopauză. Specialiștii recomandă câteva ceaiuri și în cazul anginei pectorale. Pe lângă tratamentul medicamentos, ceaiurile sunt benefice în calmarea durerilor și a înțepăturilor în piept, menținând ritmul cardiaac normal. Leacurile bătrânești sunt eficiente însă se au în vedere doar la recomandarea medicilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *