Prima pagină » Sanatate » Leacuri bătrânești pentru diaree: Și medicii le recomandă

Leacuri bătrânești pentru diaree: Și medicii le recomandă

14 mai 2021, 10:12,
în Sanatate

Diareea este o afecțiune de tip gastrointestinal care declanșează golirea intestinelor și produce dureri la nivelul stomacului. Pentru această boală exiswtă mai multe medicamente, însă sunt câteva leacuri bătrânești pentru diaree pe care și medicii le recomandă.

Diareea poate fi acută sau cronică. Diareea acută poate dura și două săptămâni, iar cea cronică paote ține și câteva săptămâni la rând.

Diareea este unul dintre modurile prin care organismul se protejează de infecții și virusuri. În aceste condiții ,este indicat să lăsăm organismul să elimine infecția sau virusul, însă trebuie intervenit cu remedii naturiste, care vindecă organismul, în cazul în care aceasta ține mai multe zile.

Cauzele care duc la apariția diareei sunt infecțiile cu virusuri precum rotavirus, infecții bacteriene, alergii alimentare, dar și tratamentul cu antibiotice sau anumite medicamente.

Simtomele apariției diareei sunt scaun sub formp lichidă, scaune dese, dureri abdominale și balonare. În unele cazuri pot să apară greața și vărsăturile, precum și pierderea apetitului și senzația de sete.

Leacuri bătrânești pentru diaree: Cum ajută orezul alb

Deși poate părea ciudat, apa apa este cel mai la îndemână leac bătrânesc pentru diaree. Dat fiind că elimini multă apă este important să fii hidratat. Trebuie evitate, în schimb, băuturile care deshidratează precum alcoolul, laptele, sucurile și bauturile carbogazoase.

Unul dintre cele mai folosite leacuri bătrânești pentru diaree este consumul de orez alb. Acesta este renumit pentru proprietățile de solidificare a scaunului fluid. Trebuie consummate porții mici de orez alb, însă trebuie avut grijă să nu se pună unt. Consumul de orez alb ajută la confortul şi relaxarea intestinelor.

Ceaiul de mușețel este un alt leac bătrânesc pentru diaree. Asta deoarece mușețelul este cel mai cunoscut pentru proprietățile sale relaxante. Principala țintă a acestuia este calmarea inflamației și a spasmelor cauzate de diaree.

Mușețelul are cantități mari de taninuri, având astfel proprietăți antispastice, care sunt ideale pentru tratarea problemelor intestinale în general și a diareei în special. Pentru asta, trebuie fiartă o linguriță de flori de mușețel și mentă într-o cană de apă și bea de trei ori pe zi. Ceaiul de mușețel este disponibil și în pliculeţe.

Mierea, oțetul și banana decisive în combaterea diareei

Mierea de albină este extreme de eficientă în vindecarea diareei. Consumată ca atare sau amestecată într-o cană cu apă, mierea este unul dintre cele mai bune leacuri bătrânești pentru diaree. Aceasta calmează inflamația provocată în tractul digestiv și intestinal de pesticide, infecții bacteriene și virale.

Oțetul de mere este, de asemenea, un remediu naturist eficient în tratarea diareei. Oțetul are efect antibacterian și luptă cu bacteria care a declanșat problema intestinală.

Bananele conțin o mulțime de fibre, vitamina B6, vitamina C, folati, carbohidrați complexi și potasiu. Mai mult decât atât, bananele sunt ușor de digerat și sunt aromate reprezentând un aliment ușor chiar și pentru copii.

În afară de tratarea diareei, bananele sunt unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru indigestie acidă și arsuri la stomac. Bananele sunt atât de blande și usoare, încât trec cu ușurință printr-un tub digestiv slabit de diaree. Potasiul este un mineral, electrolit vital care vă ajută în timpul diareei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`