Prima pagină » Stiri si curiozitati » Leacuri bătrânești pentru desfundarea nasului. Remedii care chiar ajută

Leacuri bătrânești pentru desfundarea nasului. Remedii care chiar ajută

05 apr. 2021, 10:03,
în Stiri si curiozitati

De câte ori nu ai pățit să ți se înfunde nasul, fără să fii răcit. Pentru desfundarea nasului, multîă lume apelează la leacurile bătrânești care chiar au rezultate.

Nasul înfundat este caracterizat prin blocarea pasajelor nazale, dar și a tesuturilor adiacente. Acestea se inflamează din cauza excesului de fluide, iar respirația devine dificilă.

Congestia nazală, numită popular nas înfundat, este o reacție foarte des întâlnită la viroze, gripe, răceli, sinuzite sau alergii sezoniere. Vasele de sânge de la nivelul căilor nazale se congestionează. Astfel se împiedică circulaţia normală a fluidelor.

Nasul înfundat este caracterizat prin blocarea pasajelor nazale, dar și a tesuturilor adiacente. Acestea se inflamează din cauza excesului de fluide, iar respirația devine dificilă.

Alte cauze ale nasului înfundat pot fi aerul rece, fumul, consumul excesiv de alcool sau mâncarea condimentată. Ca efect secundar, nasul înfundat poate fi cauzat de unele medicamente pentru controlul tensiunii arteriale.

Mai mult, congestia nazală poate să apară în timpul sarcinii, la sfârșitului primului trimestru, din cauza fluctuațiilor hormonale care apar în timpul sarcinii.

Leacuri bătrânești pentru desfundarea nasului: Ceapă, usturoi sau hrean

Pentru desfundarea nasului poți apela la multe leacuri bătrânești. Unul dintre cele mai folosite leacuri este cel pe bază de legume ce au un miros persistent. Astfel, mirosul de ceapă poate fi suficient pentru desfundarea nasului în cazul unor congestii nazale ușoare.

Ceapa conţine multe substanţe ce ajută la absorbţia viruşilor şi bacteriilor prin simpla sa inhalare. Deşi nu este o metodă foarte plăcută ca miros emanat, este foarte eficientă pentru desfundarea nasului.

Pentru asta, zdrobiţi o ceapă mare într-o farfurie şi aşezaţi-o lângă pat înainte de a vă culca.

Usturoiul și hreanul sunt alte legume cu ajutorul cărora poți rezolva problema nasului înfudnat. Ce trebuie să faceți? Tăiați felii câțiva căței de usturoi sau radeţi aproximativ 200 de grame de hrean într-o farfurie. Țineți farfuria lângă dumneavoastră. În ciuda mirosului neplăcut, înţepător, acesta vă va ajuta să vă desfundaţi nasul.

Oțet de mere și miere, amestecate în apă caldă

Un alt leac bătrânesc des întâlnit este folosirea oțetului de mere în combinație cu miere, Oțelul de mere diminuează secreția mucusului care se acumulează în căile nazale și duc la înfundarea acestora. Mierea ar efect antiseptic și antiinflamatoar.

Pentru acest leac bătrânesc, pune într-un pahar cu apă caldă două lingurițe de oțet de mere și două de miere. Amestecă bine și bea 1-3 pahare pe zi.

Apa caldă poate duce la decongestionarea nasului înfundat. Pentru asta, trebuie pus un prosop umezit cu apă caldă pe nas, astfel încât să depășească sinusurile, deasupra sprâncenelor, dar lăsând nările libere. Când s-a răcit, folsoește altă compresă, de câteva ori pe zi.

Apa sărată, pentru desfundarea nasului

Pentru desfundarea nasului, puteți folosi ser fiziologic sau apă sărată. Puteți folsoi și apă de mare naturală. Pentru asta, ține capul înclinat deasupra unui chiuvete, și introduceți soluție salină într-o nară, și apoi elimin-o pe cealaltă. Astfel vei curăța foarte bine cavitățile și fosele nazale, desfundându-le. În cazul în care vrei să-ți prepari în casă soluția salină, trebuie să ăui 9 g de sare grunjoasă într-un litru de apă fierbinte. Amestecă bine până sarea se dizolvă și după ce se diszolvă o poți folosi pentru desfundarea nasului.

Inhalații cu uleiuri esențiale

Alte leacuri bătrânești sunt cele bazate pe inhalarea de uleiuri esențiale, precum cele de mentă piperată, cimbru sau ecucalipt.

Pentru a putea folosi acest leac, pune câteva picături dintr-unul dintre aceste uleiuri esențiale într-un vas cu apă clocotită. Acoperă-ți capul cu un prosop și stai deasupra acestuia cu capul pentru a inhala aburii, închizând ochii. Inspiră profund.

Repetă operația de 2-3 ori pe zi, fără a depăși 10 minute/inhalație. Mai poți vărsa 5 picături de ulei de ecucalipt pe o batistă de pânză sau hârtie pe care le inhalezi când nasul se înfundă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 noiembrie 2024
08 noiembrie 2024