Prima pagină » Sanatate » Leacuri bătrânești pentru alergii: Remedii naturale care luptă cu succes împotriva alergenilor

Leacuri bătrânești pentru alergii: Remedii naturale care luptă cu succes împotriva alergenilor

07 iul. 2021, 10:14,
în Sanatate

Alergiile reprezintă reacții exagerate ale organismului în urma intrării în contact cu anumite substanțe din mediul înconjurător. Pentru alergii există mai multe antihistaminice, pe care le pot prescrie medicii, însă mulți aleg să apeleze la leacuri bătrânești, care pot fi uneori mai eficiente decât medicamentele.

În cazul persoanelor predispose la alergii, sistemul imunitar tratează anumite substanțe ca fiind străine, astfel că acționează împotriva lor și declanșează un răspuns imun. Alergenii pot ajunge în organism prin inhalare, ingerare sau prin contactul cu pielea. Alergiile pot afecta activitățile zilnice și dispoziția.

persoană care alergii

Alergiile cel mai des întâlnite sunt rinita alergică, astmul bronsic, eczema, urticaria, angioedemul și anafilaxia. Statisticile arată că rinita alergică afectează în present aproape 40% din populație.

Principalele simptome ale alergiei sunt mâncărimi ale buzelor, ochilor sau a planșeului bucal, dificultăți în respirație, urticarie, obstrucție nazală, strănut, tuse, lacrimare sau înroșirea ochilor. Simptomele digestive pot fi vărsături, dureri abdominal și diaree.

persoană care alergii

Cei mai frecvenți alergeni

Unul dintre alergenii cei mai cunoscuți este polenul. Acesta ajunge în organism prin inhalare, sursa putând fi iarba neagră, platanul sau ambrozia.

Acarienii sunt alegrnei, care în mod normal au un rol benefic, ei hrănindu-se cu pielea noastră moartă. Totuși, aceștia pot fi alergeni pentru unele persoane.

Alți alergeni care ne pot afecta sunt praful, proteinele din corpul animalelor, precum veninul, latexul, proteinele din mâncare, anumite metale sau anumite medicamente.

persoană care alergii

Leacuri bătrânești pentru alergii: Tratamente naturiste

În cazul alergiilor, tratamentul antialergic este unul complex și poate include antihistaminice care se iau preventiv sau pentru a ameliora simptomele și medicamente moderne, care pot ține simptomele sub control.

Testarea la alergenele care se inhalează se poate face oricând, iar diagnosticul se pune în 30 de minute.

Leacurile bătrânești pot fi mai eficiente în vindecarea alergiilor. Una dintre reacțiile cel mai des întâlnite este strănutul. Acesta poate fi tratat cu ajutorul ceaiurilor fierbinți din trifoi roșu sau urzică. De asemenea, usturoiul, datorită proprietăților lui antibacteriene, este benefic în vindecarea curgerii cronice a nasului. Pentru congestia și inflamarea pielii se recomandă ceaiurile de cimbru și eucalipt.

Consumul de doze mari de vitamina C, din citrice, pot avea un efect important în lupta împotriva alergenilor datorită proprietăților antihistaminice. Astfel, o doză zilnică de 1.000 până la 4.000 mg poate ajute la desfundarea nasului.

persoană care alergii

Multe vitamine și minerale

Vitaminele sunt importante în tratamentul alergiilor. Vitamina E ajută la rezolvarea problemelor respiratorii și crește abilitatea sistemul imunitar de a lupta contra infecțiilor. În plus, vitamina E protejează corpul de radicalii liberi. Beta-carotenul este folosit de corp pentru producerea vitaminei A și ajută în alinarea iritării membranelor de pe traiectul nazal. Vitamina B joacă un rol important în funcționarea corectă a glandelor suprarenale și ajută corpul la producerea naturală a cortizonului care neutralizează factorii alergici.

De asemenea, gălbenelele stimulează sistemul imunitar și refacerea țesuturilor, ajutând astfel la tratare în caz de alergie.

De mare ajutor în lupta cu alergenii sunt și mineralele . Astfel, calciul și magneziul sunt elementele nutritive de bază pentru alergici. Acestea relaxează sistemul nervos și luptă împotriva stresului cauzat de reacțiile alergice. Sulful ajutî în tratamentul contra alergiilor, în special în cele cauzate de praf, păr de animale și în cele provocate de alimente și medicamente. De asemenea, zincul este un antioxidant și crește imunitatea, refăcând celulele sistemului imunitar.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine este tânăra ucisă de fostul iubit după ce i-a incendiat casa. Victima a fost rapită și în februarie de ucigaș
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Playtech.ro
Prințesa Kate, apariție spectaculoasă lângă Macron! A impresionat, detaliul secret observat de puţini
observatornews.ro
Ministrul Sănătăţii vrea medici de familie la UPU, în spitalele publice: "O noutate pentru sistem"
Playsport.ro
CALCUL: Cât vor plăti românii pe benzină și motorină de la 1 august, după majorarea accizelor și a TVA-ului
Evz.ro
Canicula afectează traficul. Restricții de circulație în mai multe județe
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
S-a aflat ce avere a lăsat Mihai Leu, dar și ce planuri ascunse avea
Playtech.ro
Care este pluralul corect pentru 'fier de călcat'? 80% dintre români îl folosesc greşit
Dailybusiness.ro
CCR a stabilit că statul poate elimina sporurile bugetarilor fără renegocierea contractelor. Bugetarii nu au drept absolut nici la grevă!
RomaniaTV
A murit părintele Ioan Mihai Măriuță. Avea doar 35 de ani. Preotul a lăsat în urmă o tânără soție și doi copii. Era un om cum rar se mai găsește!
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Şoc în politică. Ilie Bolojan ameninţă cu DEMISIA
redactia.ro
Se schimbă școala românească din temelii. Părinții riscă și închisoarea dacă nu respectă acest lucru.
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 iulie 2025
09 iulie 2025