Prima pagină » Sanatate » Leacuri bătrânești pentru alergii. Cele mai eficiente remedii

Leacuri bătrânești pentru alergii. Cele mai eficiente remedii

04 nov. 2024, 15:03,
în Sanatate

Unele leacuri bătrânești pentru alergii pot ajuta la ameliorarea unor simptome și vă pot oferi starea de bine de care aveți nevoie cu relativ puține cheltuieli sau complicații. Totuși, cel mai bine este să identificați sursa alergiei și să urmați sfatul medicului.

Alergenii, cum ar fi acarienii de praf, mucegaiul, părul de animale de companie și polenul, provoacă alergii. În unele cazuri, corpul reacționează exagerat la aceste substanțe inofensive. Histamina este eliberată ca răspuns la expunerea la un alergen, ducând la simptome precum nas înfundat sau care curge, urechi înfundate, strănut și ochi lăcrimând.

Leacuri bătrânești pentru alergii

Leacurile bătrânești pentru alergii, produse din plante medicinale, sunt folosite de secole pentru tratarea afecțiunilor. Motivul care stă la baza procedurii este faptul că remediile naturale oferă un tratament cu mai puține efecte secundare decât medicamentele obișnuite.

Astfel, uleiurile esențiale folosite în aceste practici sunt extracte concentrate de plante care oferă arome și parfumuri liniștitoare. Există mai multe tipuri, iar multe dintre ele au efecte diferite asupra organismului.

Eucaliptul, de exemplu, are o aromă puternică, de pin, care poate supraîncărca inhalarea aburului. Uleiul de eucalipt poate deschide sinusurile și căile nazale. Vaporii oferă o senzație înviorătoare, asemănătoare mentolului, care poate ușura respirația. Alte uleiuri esențiale care pot îmbunătăți simptomele alergiilor sunt făcute din lavandă, ravensara, rozmarin și lemn de santal.

În acest sens, se pun câteva picături de ulei esențial într-un bol cu apă aburindă sau pe podeaua dușului înainte de a intra. Acesta nu trebuie înghițit sau aplicat direct pe piele. De exemplu, uleiul de eucalipt poate fi toxic în cantități concentrate.

Uleiul esențial și ceaiul de mentă sunt leacuri bătrânești pentru alergii, cunoscute pentru proprietățile lor decongestionante și antiinflamatorii. Este cunoscut faptul că mentolul din mentă are un efect răcoritor. Astfel, ceaiul de mentă, consumat cald, calmează iritația gâtului și reduce inflamația. De asemenea, inhalarea vaporilor de ulei de mentă poate ajuta la deschiderea căilor respiratorii și la ameliorarea congestiei nazale.

Alte leacuri bătrânești pentru alergii se bazează pe ghimbir, mai ales pe ceaiuri calde din plante care conțin ghimbir. Această plantă poate ajuta la ameliorarea inflamației. De asemenea, spirulina este bogată în nutrienți și are proprietăți antiinflamatorii puternice. Consumul regulat de câte 2 miligrame din această algă verde-albastră poate întări sistemul imunitar și reduce sensibilitatea la alergeni.

Alimente benefice pentru alergii

Fructele și legumele sunt cele mai bune alimente pentru alergii, fiind pline de nutrienți care vă pot menține sănătoși.

Astfel, aportul de vitamina C este asociat cu un risc mai scăzut de apariție a simptomelor de alergie. Printre alimentele cu o concentrație ridicată se numără citricele, inclusiv portocalele, kiwi, lămâia și grapefruitul, ardeii grași, căpșunile, legume crucifere, inclusiv broccoli, varză de Bruxelles, varză și conopidă, precum și cartofii albi.

Roșiile sunt un aliment antiinflamator excelent, deoarece sunt o sursă bogată de licopen, un antioxidant puternic. Datorită conținutului de licopen, pot îmbunătăți sistemul imunitar și pot reduce riscul de a dezvolta o boală inflamatorie. Deoarece alergiile sunt asociate cu inflamația, roșiile pot fi un adaos luate în considerare într-o dietă.

De asemenea, un regim bogat în acid alfa-linoleic (ALA) a fost asociat cu un risc scăzut de simptome de alergie și alergii sezoniere. ALA este un acid gras omega-3, reprezentând nutrienți esențiali care susțin sistemul imunitar și multe alte funcții importante. Sursele bogate de ALA sunt uleiul de canola, semințele de in, nucile, uleiul din semințe de in și semințele de chia.

Nu în ultimul rând, turmericul, un condiment înrudit cu ghimbirul, este cultivat în diferite țări asiatice și utilizat în multe preparate din bucătăria indiană. Componenta activă a turmericului se numește curcumină și conține multe proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la o multitudine de probleme de sănătate. Dacă doriți să adăugați turmeric în dietă, încercați un smoothie sau un curry.

Este important ca fiecare persoană să își monitorizeze răspunsul la aceste remedii și să consulte un specialist atunci când este necesar. Leacurile bătrânești pentru alergii reprezintă o alternativă mai blândă la tratamentele convenționale, ajutând la ameliorarea simptomelor într-un mod natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`