Cu siguranță tu sau un apropiat de-al tău s-a confruntat măcar o dată în viață cu problema negilor, iar pentru asta a apelat la leacuri băbești, care au avut sau nu efectul scontat.
Negii sunt excrescențe ale pielii ce sunt cauzate de papilomavirusul uman (HPV). Virusul ajunge în corp prin zonele în care există tăieturi și duc la apariția negilor. Cel mai fecvent, aceștia apar pe față, pe organele genitale și pe mâini.
Problema negilor este una mare dat fiind că peste 10% din oameni au întâmpinat-o măcar o dată. Persoanele cele mai predispuse la apariția negilor sau verucilor (negi apăruți pe pielea mâinilor sau picioarelor) sunt persoanele care au sistemul imunitar slăbit, în urma infecţiilor cu HIV, a anumitor forme de cancer sau afecţiuni renale ori a unui transplant. În plus, copiii şi adolescenţii sunt o categorie aparte predispusă la apariţia negilor şi verucilor.
În ceea ce privește negii, trebuie avut grijă că aceștia sunt contagioşi și de aceea o persoană sănătoasă se poate infecta prin contactul direct cu pielea persoanei infectate. Infectarea se poate produce și ca urmare a atingerii obiectelor ori a suprafeţelor atinse de persoanele care au negi.
Fiind atât de des întâlniți, pentru negi au apărut de-a lungul timpului mai multe remedii naturiste pentru a scăpa de aceștia.
Cum se tratează negii
În mod normal, negii nu au nevoie de tratament decât în cazul în care provoacă durere sau disconfort. De cele mai multe ori se apelează la diverse leacuri băbești pentru a scăpa de negi doar din cauza faptului că persoanele care au acei negi sunt nemulţumite de aspectul lor inestetic. În mod normal, negii trec de la sine într-un an sau doi. Sunt, totuși, cazuri când negii nu dispar nici după 10 ani, mai ales în cazul persoanelor în vârstă.
Unul dintre cele mai întâlnite remedii naturiste folosite pentru tratarea negilor este oţetul din cidru de mere. Pentru această soluție se amestecă 2 linguri de oţet din cidru de mere cu o lingură de apă. Această soluție se aplică pe neg cu un beţişor de ureche sau cu o dischetă demachiantă, apoi se acoperă cu un pansament curat şi se lasă să acţioneze 3-4 ore.
Un alt remediu folosit este aplicarea unei soluții făcute din usturoi. Acesta se pisează şi se adaugă o linguriţă cu apă, apoi se aplică pasta rezultată pe neg şi se acoperă cu un pansament. Procedura se repetă de 3-4 ori pe săptămână.
Uleiuri aplicate direct pe negi
O altă soluție folosită pentru a scăpa de negi este folosirea uleiurilor. Uleiul de ricin se aplică zilnic, timp de 2-4 săptămâni, iar în cazul uleiului de vitamina E, acesta se aplică pe neg zilnic, timp de 2 săptămâni. Uleiul din arbore de ceai se folosește în combinație cu uleiul de ricin. Astfel, se diluează 1-2 picături de ulei din arbore de ceai cu 12 picături de ulei de migdale sau de ricin. După ce se amestecă bine, soluția obținută se aplică pe neg cu ajutorul unui beţişor de ureche. Se lasă să acţioneze 5-10 minute. Se repetă procesul de 2-3 ori pe zi.
Sucul de ceapă și vitamina C, folosite în tratarea negilor
Un alt remediu naturist pentru tratarea negilor este folosirea vitaminei C. Se amestecă un comprimat de vitamina C cu puţin suc de lămâie, iar pasta rezultată se aplică pe neg. După, se acoperă cu un pansament şi se lasă să acţioneze peste noapte.
De la bunici, o rețetă care a dat rezultate este folosirea sucului de ceapă pentru tratarea negilor. Se ia o felie de ceapă, se presară niște sare și se lasă să stea peste noapte. A doua zi, sucul se stoarce și este aplicat cu ajutorul unei dischete de machiaj. După, se acoperă cu un bandaj și se lasă să acționeze peste noapte.