Prima pagină » Sanatate » Leacuri băbești pentru dureri de cap. Patru remedii naturiste mai puțin cunoscute

Leacuri băbești pentru dureri de cap. Patru remedii naturiste mai puțin cunoscute

02 mart. 2021, 11:54,
în Sanatate

Lipsa de odihnă, stresul cotidian, surplusul de cofeină sau concentrarea excesivă pot duce la apariția durerilor de cap, dureri pentru care mai toți dintre noi apelăm la așa-zisele leacuri băbești, dacă nu vrem sau nu mai avem timp să ajungem la o farmacie pentru a ne lua medicamente.

Indiferent dacă ai o banală durere de cap sau suferi de migrene de mai mult timp, cu siguranță ai apelat măcar o dată la remedii naturiste, pentru că medicamentele pot avea efect pe moment, dar în timp acestea pot rămâne fără efect asupra acestor dureri.

Masajul îți ia durerea „cu mâna“

În cazul durerii de cap se poate apela la un masaj pentru eliberarea tensiunii. Se recomandă în asemenea cazuri masarea frunţii şi tâmplelor, a gâtului sau a umerilor.

Pentru mesaj se recomandă folosirea degetului mare și a celui arătător pentru masarea ușoară a zonei dureroase. Pentru masaj poți apela și la cineva apropiat.

Cercetătorii au demonstrat că migrenele pot fi tratate cu ajutorul masajului. Timp de şase săptămâni, în cadrul unor sesiuni speciale de masaje, persoane care sufereau de migrene au reușit să reducă din efectele neplăcute şi să diminueze intensitatea acestora.

Răsucirea și rotirea gâtului

Pentru a elibera din tensiunea pusă pe tâmple și pentru a elimina durerile de cap poți apela la un remediu simplu. Trebuie făcute simple răsuciri ale gâtului, într-o parte şi în cealaltă sau la rotirea capului. Tensiunea acumulată în muşchii gâtului pot duce la apariția durerilor de cap și astfel prin exerciții făcute prin rotirea gâtului poți duce la o detensionare a musculaturii și o reducere a durerii.

Cercetătorii au arătat într-un studiu că două sesiuni de rotire sau răsucire a gâtului pe zi, timp de câte 20 de minute pe sesiune, pot duce chiar la dispariția durerii de cap. Pentru asta trebuie să înclini capul şi să-l menții într-o laterală sau în cealaltă timp de câte 5 secunde, după care revii la poziţia iniţială.

Apelează la mişcare

Apariția durerilor de cap pot fi cauzate de multe ori de lipsa unei activitatăți fizice, mai ales în cazul persoanelor care stau opt ore la calculator, la birou. O soluţie banală pentru a scăpa de aceste dureri sâcâitoare poate fi mersul pe jos sau cu bicicleta, dar şi înotul.

Studii științifice au reliefat faptul că persoanele care au mers pe bicicletă timp de 12 săptămâni şi-au îmbunătăţit mult calitatea vieţii și au reușit să scape de migrenele ce îi deranjau de mai mult timp.

Legumele, pe post de leac

Pentru dureri constante de cap puteți apela ca remediu la folosirea unor legume. Astfel, mâncați doi căței de usturoi pisați, la care se adaugă puțină sare. Chiar dacă senzația este neplăcută, efectul este unul rapid.

Un alt remediu naturist pentru durerile de cap este sucul de cartofi. Pentru asta, trebuie folosiți doi cartofi cruzi, pe care îi tai rondele și pe urmă îiu storci. Sucu lrezultat trebuie luat, câte două lunguri înainte de masă.

O altă legumă folosită în cazul durerilor de cap este varza. Pentru asta trebuie să iei o frunză de varză proaspătă și să o pui pe frunte. După aproximativ 15-20 de minute de stat relaxat, pe o canapea, vei devea că durerea de cap a trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *