Poate cel mai benefic leac în lupta unei persoane cu nemiloasa epilepsie este schimbarea stilului de viață. O alimentație bogată în vitamine și minerale, o dietă echilibrată și activitatea fizică pot reduce riscul unei astfel de afecțiuni.
Epilepsia este o boală a creierului care afectează o mare majoritate a populației și se manifestă prin convulsii cerebrale, pierderea stării de conștiință și comportamente neobișnuite.
Epilepsia: Dicționar de cauze și simptome
Tulburarea sistemului nervos este cauzată de boala numită epilepsie. Atacă activitatea creierului și este caracterizată prin tulburări comportamentale, crize epileptice periodice, de scurtă sau lungă durată, în funcție de gravitatea bolii. De cele mai multe ori persoanele afectate își pierd cunoștința, au pierderi de memorie și li se alterează sensibilitatea. Cei care suferă de această boală dezvoltă anxietate crescută, frică, incoerență în vorbire sau mișcări necontrolate ale membrelor.
O astfel de afecțiune se caracterizează prin crize epileptice ce diferă de la un pacient la altul. Epilepsia în faze incipiente se poate manifesta doar prin vedere încețoșată în care clipitul dispare, pe când, alți bolnavi, își pot pierde cunoștința și manifestă spasme puternice de încordare a mușchilor. Două crize repetate pot duce la diagnosticarea bolii, iar medicul specialist, în urma investigațiilor amănunțite, tratează sua ține sub control boala.
Epilepsia apare ca urmare al traumelor craniene severe, accidente, șocuri sau convulsii, boli infecțioase precum meningită sau SIDA, leziuni prenatale cauzate de infecțiile netratate ale mamei. Este o boală care poate fi ereditară, de natură genetică sau ce provin din tulburările de dezvoltare ca și autismul, sindromul Down sau boli endocrine.
Alimentele interzise în cazul bolii de epilepsie sunt cele pe bază de zahăr, cofeină sau sucuri din rodii sau grapefruit. Cofeina, de exemplu, este întâlnită în cafea, băuturi acidulate, energizante, chiar și în ceai și au o legătură strânsă cu controlul crizelor și simptomelor de epilepsie. Sucurile roșii nu declanșează spasmele imediate, însă, cresc riscul de apariție a acestora și produc efecte adverse ale medicamentelor prescrise ca și leac pentru epilepsie.
Care este cel mai bun leac pentru epilepsie, boala unei generații
În cazul epilepsiei tratamentele naturiste, pe bază de plante, în cazul epilepsiei sunt ceaiurile ce au în compoziție frăsinelul, lăcrămioarele, vâscul sau pelinul. Mușețelul și menta nu sunt recomandate pentru consum în cazul bolii de epilepsie. Vitaminele și mineralele reduc crizele și ajută unele medicamente pentru un efect garantat. Se recomandă consumul de vitamina D, E, zinc și magneziu sau Omega 3 și 6.
Un alt leac pentru epilepsie este acupunctura, medicina alternativă, care poate reduce din durerile resimțite de bolnavul de epilepsie și ajută organismul pentru a se reface singur. Ca și în cazul diabetului zaharat, persoanele ce suferă de epilepsie simt când urmează o nouă criză cu aproximativ 20 de minute înainte. Mirosuri specifice, vedere încețoșată sau pierderea echilibrului sunt semnele ce anunță începutul unor noi spasme. Prin autocontrol pacienții pot să prevină sau să elimine din intensitatea crizei. În acest sens, se stimulează controlul minții și distragerea. Sunt indicate plimbările lungi sau mirosirea unei substanțe puternice, ca de exemplu, parfum, odorizant de cameră sau uleiuri esențiale.
Schimbările din alimentație sunt un factor major în diminuarea simptomelor de epilepsie, o dietă bogată în grăsimi, cu un conținut scăzut de carbohidrați și proteine este leac pentru epilepsie și controlează efectele pe care această boală le poate avea.