Prima pagină » Sanatate » Laxative puternice pentru constipație. Cu ce remedii pot fi ameliorate problemele de scaun

Laxative puternice pentru constipație. Cu ce remedii pot fi ameliorate problemele de scaun

08 mart. 2023, 11:04,
în Sanatate

Scaunele neregulate sunt frecvente în timpul sezonului rece din această cauză unii pacienți apelează la laxative puternice. Ne mișcăm mai puțin și mâncăm mai puține fructe și legume proaspete, o sursă de fibre necesare pentru o digestie corectă. Iar dieta este alcătuită în principal din alimente „grele”, preparate din carne, produse de patiserie și cofetărie. Uneori, problemele de scaun pot fi ameliorate rapid doar prin utilizarea laxativelor.

Pentru a înțelege de ce apare constipația la adulți și copii trebuie să înțelegem când retenția scaunelor trebuie considerată constipație. Deși frecvența de golire este diferită pentru fiecare persoană, de două sau mai puține ori pe săptămână poate fi considerată constipație. Disconfortul abdominal cu retenție de scaun este însoțit de balonare, crampe și adesea durere. Constipația are, de asemenea, un efect negativ asupra stării generale de bine. Astfel, durerile de cap severe devin mai frecvente, oboseala crește, starea de spirit și pofta de mâncare scad, apare greața și somnul este perturbat.

Laxative puternice. Cum își fac acestea efectul?

În cazul în care apar diverse simptome specifice constipației trebuie să știți că acestea sunt cauzate de otrăvirea organismului cu produse reziduale. Toxinele care nu sunt eliminate din intestin în mod natural sunt absorbite înapoi prin pereții intestinului și intră în fluxul sanguin. Prin urmare, curățarea regulată a tractului intestinal este foarte importantă.

Soluția la problema constipației este văzută în utilizarea laxativei, deoarece este ușor de făcut acasă. Dar este întotdeauna justificată și care sunt capcanele acestui grup de medicamente? Laxativele sunt de obicei clasificate în funcție de mecanismul de acțiune. Stimulantele asigură stimularea chimică a mucoasei și a terminațiilor nervoase ale intestinului. Agenții de înmuiere înmoaie scaunul și, astfel, îl fac mai ușor de mișcat.

Laxativele osmotice atrag apa în lumenul intestinal și astfel cresc volumul conținutului, ceea ce duce la iritarea mecanică a peretelui intestinal și crește peristaltismul. Laxativele voluminoase cresc, de asemenea, volumul conținutului intestinal, nivelul apei din lumenul intestinal nu se modifică. Există, de asemenea, produse combinate bune, de exemplu Microlax, care are un debut rapid de acțiune.

Care sunt tipurile de produse cu efect laxativ. Ce afecțiuni poate anunța disconfortul

Este bine să faceți o distincție în funcție de forma produsului cu efect laxativ. Acesta poate fi în formă de comprimate, siropuri, picături, soluții pentru administrare orală sau topică și supozitoare. Constipația poate fi cauzată de o dietă nesănătoasă, cu un deficit de fibre alimentare sau de lichide, care pot înmuia în mod natural scaunele.

De asemenea, multe persoane suferă de acest disconfort din cauza unui stil de viață sedentar. Golirea forțată și întârziată a intestinului provoacă un deranj foarte mare. Astfel, are loc afectarea motilității intestinului gros.

Uneori constipația este cauzată de hemoroizi, modificări legate de vârstă ale funcției intestinale la persoanele în vârstă și sarcină. De asemenea, printre cauzele deranjului se numără utilizarea excesivă a pastilelor care încetează să mai funcționeze în timp.

Înainte de a oferi laxative puternice copiilor trebuie să vă consultați cu un medic specialist. De asemenea, la copii, constipația poate fi de natură psihologică atunci când părinții încep să antreneze copilul la oliță. Acest proces trebuie să se desfășoare sistematic, fără presiuni inutile din partea celor mai în vârstă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *