Prima pagină » Razboi în Ucraina » Lavrov acuză Occidentul că prelungește conflictul din Ucraina
Lavrov acuză Occidentul că prelungește conflictul din Ucraina

Lavrov acuză Occidentul că prelungește conflictul din Ucraina

28 iun. 2022, 17:58,
în Razboi în Ucraina

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a calificat drept schizofrenie acțiunile liderilor occidentali care cer cheltuirea de fonduri din Fondul european pentru pace pentru aprovizionarea cu arme a Ucrainei, precum și declararea inadmisibilității negocierilor asupra conflictului în această etapă.

„Declarații despre inadmisibilitatea oricăror negocieri în condițiile actuale sunt făcute în mod regulat de [premierul britanic] Boris Johnson, apoi de [cancelarul german] Olaf Scholz, apoi de [șeful diplomației europene] Josep Borrell, care cer în mod constant cheltuirea mai multor bani pentru arme pentru Ucraina din Fondul european de pace mondial. Schizofrenia se manifestă aici într-o anumită măsură”, a spus Lavrov, potrivit agenției ruse Tass.

Potrivit lui Lavrov, furnizarea de arme pe teritoriul Ucrainei nu va face decât să prelungească conflictul.

„Credem că o astfel de linie, pe care a adoptat-o Occidentul, este absolut contraproductivă și dăunătoare. Cu cât Ucraina este mai mult pompată cu arme, cu atât mai mult va dura acest conflict”, a adăugat ministrul rus de externe.

Serghei Lavrov anunță că Rusia s-a înțeles cu Turcia pentru eliberarea cerealelor din Ucraina

Rusia a ajuns la o înțelegere cu Turcia pentru a asigura tranzitul navelor cu cereale ucrainene în Marea Neagră, problema fiind reprezentată de refuzul Kievului de a-și curăța propriile porturi de mine, a declarat joi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în cadrul unui conferințe de presă, după o întâlnire petrecută cu omologul său iranian, Hossein Amir Abdollahian, potrivit agenției ruse Tass.

Lavrov a mulțumit Teheranului pentru „înțelegerea absolut corectă” a situației din Ucraina, susținând că este vorba despre o încercare a Statelor Unite și a aliaților săi de a-și asigura „dominația eternă”. Ministrul a calificat politica Washingtonului în ceea ce privește acordul nuclear iranian drept „absolut inconsecventă” și a dat asigurări că Moscova va încerca să restabilească acest acord.

Despre Ucraina și sancțiuni

Rusia este recunoscătoare Iranului pentru „înțelegerea absolut corectă” a evenimentelor din Ucraina și este convinsă că „majoritatea covârșitoare a țărilor din lume înțeleg foarte bine situația actuală”, a declarat Lavrov. Potrivit acestuia, este vorba despre o încercare a Statelor Unite și a aliaților săi de a-și asigura „o dominație eternă cu drepturi depline”, ceea ce contravine „tendinței de formare a unei ordini mondiale multipolare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *