Prima pagină » Local » Laviniu Lăcustă îi răspunde lui Iohannis. Profesorii din Iași „nu acceptă ultima ofertă a guvernului”
Laviniu Lăcustă îi răspunde lui Iohannis. Profesorii din Iași „nu acceptă ultima ofertă a guvernului”

Laviniu Lăcustă îi răspunde lui Iohannis. Profesorii din Iași „nu acceptă ultima ofertă a guvernului”

01 iun. 2023, 19:40, 5 ,
BZI.ro, în Local

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi Laviniu Lăcustă, susţine, referindu-se la afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis privind greva din educaţie, că nu profesorii ameninţă desfăşurarea examenelor naţionale, ci Guvernul, care prin atitudinea sa, a dus la radicalizarea protestului.

Laviniu Lăcustă a afirmat joi, într-o intervenţie video pe pagina de Facebook a USLIP Iaşi, că, din primele semnale, în nicio unitate de învăţământ din Iaşi profesorii nu acceptă ultima ofertă a Guvernului.

Laviniu Lăcustă: „Nu profesorii şi-au permis să ameninţe examenele”

Totodată, Lăcustă a răspuns la întrebarea – Cum îndrăzneşte cineva să pună în dificultate examenele naţionale? – adresată de şeful statului.

„Domnule preşedinte, nu profesorii şi-au permis să ameninţe examenele. Guvernul României timp de două săptămâni a susţinut că nu are bani. Ne-a oferit vouchere, zile libere sau prime. Dacă v-ar fi păsat cu adevărat de examenele naţionale, oferta Guvernului putea fi adusă la cunoştinţă când a început greva. Acest protest nu a ieşit din spuma mării, ci vine după o serie de acţiuni derulate în ultimele cinci luni”, a transmis Laviniu Lăcustă.

Liderul sindical ieşean a recunoscut că protestul s-a radicalizat pe fondul modului „defectuos şi jignitor” de comunicare al Guvernului.

Laviniu Lăcustă: „Dacă ei decid să continuăm greva, o vom continua”

Potrivit lui Lăcustă, sindicaliştii din judeţul Iaşi sunt decişi să continue greva, el precizând că va exista o consultare a profesorilor din judeţ în următoarele zile.

„Am primit deja mesaje din şcoli. În nicio unitate de învăţământ din judeţ profesorii nu acceptă ultima ofertă a guvernului. Membrii noştri ne transmit să nu cedăm. Vom transmite ordonanţa de urgenţă adoptată de guvern către şcoli. Vom avea consultare, iar luni vom avea răspunsul colegilor din judeţ. Dacă ei decid să continuăm greva, o vom continua”, a precizat liderul sindicaliştilor ieşeni din educaţie, Laviniu Lăcustă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Guvernul a oferit tot ceea ce au cerut dascălii pe termen scurt, mediu şi lung şi speră ca dascălii să revină la şcoală, începând de marţi.

„Cum îndrăzneşte cineva să pună în dificultate examenele naţionale?”, a întrebat şeful statului care a adăugat că o generaţie întreagă trebuie să dea examenul de Bacalaureat şi să meargă apoi la universităţi.

Comentarii
  • Hai sa ne batem joc de copii care termina liceul, sau dau evaluarea nationala pentru admiteea la liceu…Ce daca copii devin stresati, depresivi ca nu se vor putea inscrie la facultate si vor sta pe banii parintilor.Hai sa batem putin joc si de parinti ca de stau bine cu inima si fiantele si au bani de meditatie…Asta da sindicalist…meriti un loc in partidele de opozitie!

  • Dulapul de IOHANNIS

    De ce toata lumea pune la inaintare copiii? Pana acum nu s a gandit nimeni la MIZERIA DE SALARIU care este incasata de un cadru didactic? Luati va liber, stati cu copiii, examenele se pot da si mai tarziu…. MARS ACASA, in TARA LUI IOHANNIS, pe care tu l ai votat, NU SE POATE TRAI DINTR O LEAFA DE 2500 DE LEI

  • Dulapul de IOHANNIS

    PLAIES…. se vede ce educatie AI…. COPIII, NU COPII.

  • Pt Dulap..Nu am avut bani de meditatii, profa era mereu plecata in simpozioane, iar orele le faceam cu bibliotecara.Am vazut-o la proteste varuita toata la salon de fite si mi s-a facut greata!

  • Si partidele politice si sindicatele sunt varza.Din partide Iohanis a facut un partid unic,iar sindicatele nu conteaza de mult timp.Acum a dorit Iohanis sa dea ceva la profesorii lui si colega lui de camera.Si la Iasi sindicatele se vor linisti,daca Iohanis le impune,vor deveni toti niste mielusei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *