Prima pagină » National » Laura Zarafin, medic ATI: „Se merge într-o direcție complet greșită în momentul în care îți acuzi medicii”

Laura Zarafin, medic ATI: „Se merge într-o direcție complet greșită în momentul în care îți acuzi medicii”

01 apr. 2021, 21:50,
Bianca Rebegea în National

Dr. Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina din Bucureşti, a vorbit la Antena 3 despre noul coronavirus și despre cât este de diferit față de tot ce a mai văzut „un medic care are 30 de ani vechime”.

Medicul explică de ce virusul SARS-CoV-2 este diferit: „Pentru că în momentul în care intră vezi pacientul când ajunge la o limită, saturația în loc să crească scade”

Laura Zarafin, medic ATI Spital Colentina: „Virusul există! Infectările se produc acolo unde laşi garda jos”

Dr. Laura Zarafin spune că restricțiile din prezent sunt absurde, deoarece este normal să faci sport în aer liber, este normal să te plimbi pe malul mării, este normal să lași copiii la școală, unde este un mediu controlat, cu măsurile de protecție corespunzătoare, dar cu aerisire în anumite intervale. Medicul este de părere că avem nevoie de măsuri de bun simț.

„Există restricții absurde și există restricții care sunt impuse de logica bunului simț. Virusul acesta există. Este clar ca este ceva cu care noi nu ne-am mai confruntat până acum și vă spune un medic care are 30 de ani vechime și care vede de un an numai forme critice.

De ce este diferit? Pentru că în momentul în care intră vezi pacientul când ajunge la o limită, saturația în loc să crească scade. Deși am fost preveniți de colegii noștri italieni, până când nu am văzut cu ochii noștri nu am crezut acest lucru.

Restricțiile absurde, după părerea mea. Este normal să faci sport în aer liber, este normal să te plimbi pe malul mării, este normal să lași copiii la școală unde este un mediu controlat,cu măsurile de protecție corespunzătoare dar cu aerisire în anumite intervale. Soluția este să se adopte măsuri de bun simț.”

Se merge într-o direcție complet greșită în momentul în care îți acuzi medicii. De aceea nu a fost o invitație veniți voi în locul nostru, a fost o invitație făcută cu drag să vină să vadă cu ochii lor, pentru că noi nu avem cum să descriem în cuvinte ceea ce vedem”, a spus medicul Laura Zarafin.

Dr. Laura Zarafin: „Soluția ar fi sa fie lăsați oamenii în secțiile ATI, atât cât rezistă, să vadă cu ochii lor ce se întâmplă”

Medicul din linia întâi în lupta cu pandemia a precizat că cea mai bună soluție pentru oamenii care protestează este să fie lăsaţi în secţiile ATI, ca „să vadă cu ochii lor ce se întâmplă”. De asemenea, aceasta a invitat reporterii să transmită imagini din secțiile de Terapie Intensivă, pentru ca oameni să se convingă că totul este adevărat.

„După un an toți suntem frustrați de restricții, de lipsa socializării, tot mai multi oameni sunt anxioși, altii depresivi, unii furioși alții pur si simplu au obosit.

Există realitatea cadrelor medicale care văd zilnic oameni ajunși in spital foarte târziu, în stare extrem de gravă, luptându-se pentru fiecare respirație și există realitatea celor care știu doar că și-au pierdut locurile de muncă, că nu își mai regăsesc viețile, că sunt forțați să stea în case, fără perspectiva de mai bine (sau cel puțin nu au certitudinea că se va termina vreodată coșmarul numărării victimelor virusului).

Există două lumi paralele și nu cred că urându-ne unii pe alții vom reusi ceva.

Aceste doua lumi trebuie să intre în dialog.

Poate că soluția ar fi sa fie lăsați oamenii în secțiile ATI, atât cât rezistă, să vadă cu ochii lor ce se întâmplă.

Poate ar fi bine să fie primite echipe de reporteri în fiecare dimineață în secțiile ATI Covid și să transmită imagini.”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 octombrie 2024
02 octombrie 2024