Prima pagină » National » Laura Vicol a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, după scandalul Nordis
Laura Vicol a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, după scandalul Nordis

Laura Vicol a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, după scandalul Nordis

08 oct. 2024, 21:00,
Redacția BZI în National

Laura Vicol (PSD) a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, au declarat pentru G4Media surse politice. Demisia are loc a doua zi după ce Nordis, firma soțului ei, a intrat în procedură de insolvență.

Tot ieri, Recorder a publicat o investigație din care rezultă că Nordis ar fi vândut apartamente de mai multe ori unor clienți diferiți.

„Am luat această hotărâre ca urmare a atacurilor nedrepte și de o gravitate fără precedent îndreptate împotriva mea, iar până la lămurire lor îmi doresc să demisionez”, se arată în cererea de demisie a Laurei Vicol.

În urmă cu o zi, un complet de judecata de la Tribunalul Bucuresti a admis cererea unuia dintre creditorii dezvoltatorului imobiliar Nordis Management și a dispus intrarea în insolvență a societății. Debitoarea are un termen de 10 zile pentru a-și manifesta intenția de reorganizare. Conform minutei, dacă nu va face acest lucru, i se va ridica dreptul de administrare.

Nordis este unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori imobiliari din România

Nordis este unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori imobiliari din România, cu proiecte anunțate în mai multe zone din țară. Asociații majoritari ai Nordis Management sunt omul de afaceri Răzvan Ciorbă, soțul deputatei PSD Laura Vicol și Mapp Development/Emanuel Gheorghe Poștoacă, fiecare cu câte 46% din părțile sociale.

Recorder.ro a publicat, luni, o amplă investigație despre dezvoltatorul imobiliar Nordis, despre care spune că ”a descoperit indicii solide că unele apartamente au fost vândute de mai multe ori, către persoane diferite”.

Ce au dezvăluit jurnaliștii Recorder

Grupul Nordis, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața imobiliară din România, trece prin momente dificile după ce Tribunalul București a aprobat intrarea în insolvență. Ies la iveală detalii incendiare despre schema folosită de acționari pentru a face foarte mulți bani, schemă care are ramificații în politică și sport.Grupul a construit, în ultimii ani, hoteluri și ansambluri rezidențiale de lux în cele mai importante locații din România. Proiectele imobiliare s-au promovat folosind simboluri naționale: Marea Neagră, munții noștri, o țară la standarde occidentale.

Nordis a răspândit aceste idei printr-o intensă campanie de marketing. A cumpărat reclame și emisiuni la TV, pagini întregi în reviste și în ziare, articole în presa online. În toate apăreau machetele unor viitoare construcții de lux și se vorbea despre marea privită prin pereți de sticlă sau despre munții admirați dintr-un jacuzzi încălzit, cu un pahar de șampanie în mână, scrie recorder.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`