Prima pagină » Actualitate » Laura Gherasim: ” Delegația Guvernului României la Bruxelles: Vești proaste pentru toți românii”
Laura Gherasim: ” Delegația Guvernului României la Bruxelles: Vești proaste pentru toți românii”

Laura Gherasim: ” Delegația Guvernului României la Bruxelles: Vești proaste pentru toți românii”

31 aug. 2023, 12:31,
în Actualitate

Laura Gherasim vorbește despre faptul că România se află într-o situație critică mai ales din punctul de vedere al condiționărilor impuse prin PNRR. Politicianul a subliniat cinismul cu care Comisia Europeană i-a cerut României să mărească TVA-ul. Redăm, integral, postarea publicată de Laura Gherasim pe Facebook:

” Având în vedere condiționările impuse prin PNRR și situația critică din România, cauzată de deficitul bugetar, ce riscă să depășească 6% din PIB, ministrul de Finanțe și ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene poartă tratative la Bruxelles pentru acceptarea creșterii deficitului până la 5,5%. Nici un cuvânt despre tăierea pensiilor speciale, nimic concret privind reducerea aparatului bugetar supradimensionat.
Cu cinism, Comisia Europeană a cerut României să mărească TVA-ul la alimentele de bază de la 9% la 19%. A cerut mărirea cotei generice la 21%. A cerut renunțarea la cota de TVA de 5% și aplicarea celei de 9%, ceea ce ar însemna dublarea TVA-ului la livrarea de energie termică, lemn de foc (singură sursă de încălzire pentru 80% din locuințele din mediul rural), livrarea de locuințe, serviciile de restaurant și catering. A cerut creșterea de taxe pentru microîntreprinderi.
Dacă aceste solicitări se vor concretiza în măsuri fiscale, consecințele vor fi devastatoare pentru mediul antreprenorial și pentru toți românii.
Este necesară o schimbare majoră nu numai în politica din România, ci și la nivelul organismelor Uniunii Europene. Crearea UE a avut ca scop creșterea bunăstării cetățenilor europeni, nu subminarea ei. Începând din 2024, trebuie să respectăm acest scop și pe fiecare cetățean european în parte! ” a explicat Laura Gherasim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *